galactogil
Dragi parinti,
celor care cu disperare cauta pe net cum sa faca rost de GALACTOGIL pentru stimularea lactatiei, va spun sa NU cumparati acest produs deoarece este periculos atat pentru voi cat si pentru bebelusii vostri. Pe scurt, s-a gasit in cutiile cu galactogil o bacterie care provoaca pneumonie, infectii ale sangelui si alte complicatii severe la mamele care alapteaza si la bebelusii lor. Produsul a fost scos de pe piata franceza, acolo unde se produce de catre laboratoarele IPRAD iar in Canada produsul este interzis. Aveti mai jos cele doua site-uri pentru informare si pt confirmare (asta pentru sceptici).
Este o mare rusine (ca sa nu spun mai mult) ca in Romania nu se cunoaste de catre medicii pediatri ca acest produs este periculos si mai mult, la ministerul sanatatii, cei care ar trebui sa verifice calitatea si siguranta produselor importate, freaca duda si lipesc etichete cu "Avizat de ministerul sanatatii" pe produse care pun viata in pericol bebelusilor nostri. Ce nu face romanul pentru niste bani in plus!!!
site cu laboratoarele IPRAD: http://www.groupeiprad.com
site din canada despre alerta produsului: http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_fpa-ape_2008/2008_05_e.html
Raspunsuri
OanaP spune:
Bine, hai sa nu ne panicam. Totusi initiativa ta este mai mult decat laudabila. Este vorba de niste loturi care prezinta anumite riscuri:
Galactogil - lot numbers and expiry dates: 1040 (11/2007); 1438 to 1463 (04/2012 to 07/2012); and 1466 to 1472 (08/2012)
Intr-adevar Canada nu a autorizat acest produs, dar nici nu s-au constatat reactii adverse legate de consumul acestui produs.
Daca ar fi sa ne luam dupa componentele produsului, singurul cu risc ar fi feniculul (conform unor studii derulate in SUA), dar banuiesc ca ponderea este destul de mica dat fiind ca nu e precizat gramajul la 100g.
Ce as avea de criticat este lipsa de reactie a MS cu privire la alertele de genul acesta (nu numai cu privire la acest produs) si lipsa unui disclosure cu privire la fenicul.
Guguluff spune:
Eu am folosit si a fost mai mult decat ok, fi-mea e sanatoasa tun. Multumim de avertizare dar este vorba de niste loturi nu de tot produsul. Din cate stiu eu feniculul se gaseste in ceaiuri de alaptare si alte adjuvante de genul asta. Chiar nu stiam ca e daunator.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
fianna spune:
Feniculul e daunator?!? Eu il beau de placere, nu neaparat pt alaptat, mi se pare foarte gustos.
Iar cu Galactogilul ma am speriu ca nu stiu din ce lot am consumat. Asta acum 5-6 luni.
fianna cu www.flickr.com/photos/14295400@N03/sets/72157603680539275/" target="_blank">printisorul Matei
(01.08.07)
ale75 spune:
Pe loturile respective s-au facut testari aleatoriu si s-a identificat bacteria. Nimeni nu poate garanta ca bacteria nu exista si in celelalte loturi care nu au fost testate, din aceasta ratiune s-a retras de pe piata produsul.
Eu una am ales sa nu continui in a lua "linistita" galactogil pentru a vedea daca apar sau nu reactii nedorite...bineinteles ca fiecare are libertatea de a alege in ceea ce il priveste, mesajul meu este doar un semnal de alarma pe care of course, fiecare il va decodifica in functie de propriul brain.
Cat despre MS, somnoroase pasarele pe la MS se aduna, noapte buna, noapte buna si...somn usor in continuare!