Ei-prea, prea...sau eu -deloc??

Ei-prea, prea...sau eu -deloc?? | Autor: crisseis

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca postez bine aici, dar iata problema mea:
Vreau sa-mi fac cei doi copii sa relationeze mai bine decat o fac acum si nu stiu cum.Batatul are 10 ani, fetita 7 si nu stiu sa rezolv conflictele lor.Sunt parinte unic, stam cu parintii mei, eu, datorita serviciului care imi ocupa mult timp, doar seara, aproximativ 2-3 ore stau cu ei si atunci, poate din cauza oboselii sau a micilor "razboaie" de peste zi, se bat, se ciupesc, se stramba unul pe altul... Se lasa cu incaierare si cu plansete, mai mult si cu vorbe urate.
Ma simt neputincioasa, incerc sa-mi pastrez calmul, sa le spun fiecaruia in parte ca sunt frati si trebuie sa se iubeasca, le explic de ce nu-i bine, frumos, etc...dar...ori sunt prea obositi la ora aceea sa aiba eficienta vorba buna, ori nu sunt eu in stare sa gestionez astfel de "crize".
Ajutati-ma!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Atata vreme cat nu-ti vei rezerva mai mult timp pentru ei totul ramane o teorie. Mai mult decat atat este greu sa dai un sfat depinde foarte mult de psihologia lor, de mediul lor de viata cotidian, de inclinatii.
O solutie posibila sunt sarcinile dificile ce pot fi indeplinite doar in comun, adica sa fie implicati in activitati ce pot fi rezolvate doar in echipa. Este delicat si aici pentru ca trebuie de asa maniera alese sarcinile incat sa nu depinda rezolvarea lor individuala de celalalt adica sa nu ajunga motiv de repros. Insa orice ai face totul incepe cu timpul alocat lor. Vine primavara si este din ce in ce mai posibil sa aveti activitati in mediul liber mari consumatoare de energie. Inca ceva.
In mod sigur fiecare dintre ei are o inclinatie sau mai multe. Trebuie amplificate scoase cat mai mult la vedere insa in mod echitabil. trebuie sa creasca gradul de satisfactie al amandorora, starea de bine.
De asemenea ar trebui s faci o lista cu ceea ce observi al ei al fiecare si nu iti place. Aceasta lista ar fi bine sa fie prioritizata in sensul de la cel mai usor la cel mai greu. Incepi cu cel mai usor. Adica gasita solutia pentru diminuarea sau chiar eradicarea elementelor care nu iti plac. Cum anume depinde de fiecare caz in parte.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Crisseis, cat de bine te pricepi si cat de confortabil te simti sa fii ferma si autoritara cand e nevoie?
Si cat de vinovata te simti pentru timpul scurt pe care il poti acorda copiilor?

Nu este niciodata prea tarziu sa ai o copilarie fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

nu ma simt bine sa fiu autoritara, dar uneori ajung sa scap cuvinte @grele@ de care/mi pare rau, mai ales ca-i cresc fara implicarea tatalui lor si nici pe seama bunicilor , sa-i educe, nu vreau sa-i las.
Dar ce pot face? serviciul meu implica multa raspundere, trebuie sa am capul limpede mereu, de asta depind multe, iar faptul ca nu sunt langa ei ma face sa ma culpabilizez extrem de mult.
Uneori nici nu mai am timp sa dau atentie timpului de "calitate" petrecut cu ei.(am de facut teme,de explicat,etc). Uf!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelie-chan spune:

Nu stiu daca o sa functioneze si la copiii tai dar la
mine si fratele meu a functionat. la fel imi povestea
mama ca eu si fratele meu nu ne intelegeam de nici-o
culoare cand eram mici, am ajuns de ne-am spart si capetele
unu la altu si parinti mei au decis sa ne desparta pt. o
perioada de timp. Asa ca, cum a venit vacanta l-au trimis pe
fratiorul meu (fiind mai mare) intr-o tabara la munte de o luna de zile, timp in care eu am ramas singura .Dupa 2 saptamni am inceput sa
plangem unu dupa altu, unu de dorul celuilalt ori de cate ori
vorbeam la telefon.Tot ce imi cumparau parintii (dulciuri), l-e
puneam in frigider si spuneam ca l-e mananc cand vine si el acasa
ca sa le mancam impreuna.Pe partea cealalta el facea la fel, tot ce
isi cumpara el pe acolo,cumpara cate 2 din fiecare pt. a-mi da
si mie cand vine acasa.Si uite asa la mijlocul celei de-a treia
saptamani am mers cu parintii si l-am luat pe fratele meu din tabara. Se pare ca ne-am invatat lectia pt. ca certurile au devenit
minore dupa aceea si apoi chiar inexistente.
bafta si sper sa rezolvi problema!!!

Mergi la inceput