noaptea dintre azi si maine
Raspunsuri - Pagina 9
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by balanta
Mie mi-au prins bine anii in care nu am mai fost cu "sot".
Am descoperit ca familia mea sunt de fapt rudele de sange(mama,tata,sora,matusi,veri si baiatul bineinteles)si ca barbatul sau barbatii sunt doar parteneri de viata.
Si mie mi-au prins bine anii "fara sot", chiar mult mai bine decat cei "cu sot". Si exact la aceeasi concluzie am ajuns si eu.
Totusi o data ce incepi sa gusti din beneficiile vietii fara sot, cu greu mai accepti vreunul alaturi (pe care poate ai fi fost dispusa sa il accepti prima data, si inca usor). Ala care te va convinge trebuie sa fie asa, un superman cel putin. Citisem totusi undeva ca sunt mult mai predispusi la divort cei ce au mai trecut odata printr-unul (culmea, nu?), pe mine ma cam sperie perspectiva.
Adina + Olivia Q1.04
Oliv75 spune:
Elise, mi s-ar parea absurd sa te felicit pentru ca ai hotarat sa divortezi (nu ma intelege gresit, nu-ti contest decizia), dar acesta este un moment dificil in care nu exista invingatori care sa culeaga lauri, iar invinsii sa fie huliti. E mult prea dureros...mi-ai parut intotdeauna o fire optimista iar celor ca tine (si ca mine) le e greu sa realizeze esecul. Mi-am adus aminte acum de un subiect in care ne-ai povestit (cu foarte mult umor) cum al tau sotz se chinuia zadarnic sa-si adoarma copilul...ma gandeam atunci ca sunteti faini ca familie, iar voi doi, ca sarea si piperul...nu-ti dai seama ca lipsesc de pe masa decat atunci cand ai mare nevoie de ele si intotdeauna merg "mana-n mana"
Casnicia. Poate contine urme de infidelitatea, egoism etc (asa cum scrie pe ambalajul de ciocolata "poate contine urme de alune, arahide"). Speranta tuturor e ca acest "poate" nu se aplica si in cazul lor.
Regret situatia in care te afli, sunt convinsa, asa cum te cunosc din postari, ca vei face tot efortul ca fetitei tale sa-i fie bine, sa treaca peste acest soc si asta conteaza cel mai mult.
Mult sanatate va doresc.
balanta spune:
Depinde Adina.Depinde de cum atarna balanta.
Primul divort se poate intampla la o varsta, al doilea sa zicem la o alta varsta.
Eu una clar nu mai gandesc ca la 28 de ani.
Si daca e sa ma gandesc mai bine, cred ca in sinea mea nici ca am mai fost casatorita de atunci.
Elise,te simti in stare acum sa incepi formalitatile sau simti nevoia sa amani?
A_Iulia spune:
Bine, nici eu nu mai gandesc ca la 31, cand inca mai credeam ca daca intri intr-o casnicie o faci pe viata, orice-ar fi.
Ufff, divort. Oricat de detasata ar fi Elise sentimental, divortul e o experienta traumatizanta. Nici nu stiu ce-i de dorit: s-o faca cat mai repede, sa termine rapid; sau sa mai astepte cu aplicatia practica, acum cand s-au adunat toate...
Adina + Olivia Q1.04
Elise spune:
probabil o sa incep, dar o sa fie simple formalitati, am cazut de comun acord, o sa ne reprezinte cite un avocat... o sa ne stringem mainile... probabil...
Nu vad nimic traumatizant in asta.
Mai traumatizant mi se pare sa ies din casa. Si n-au trecut decit doua zile. Parca mi s-ar fi prajit jumatate de neuroni in rastimpul asta.
Sper, totusi, sa nu se fi prajit nimic legat de capacitatea de a shofa... in rest... ma descurc.
Elise & BBLisa
A_Iulia spune:
Daca ai nevoie de ceva, sa ne zici. Un suc, o apa, un pampers...
Mie mi-a fost tare nasol perioada respectiva, am slabit vreo 15 kile. Alta conjunctura, dar m-a marcat pe moment rau de tot.
Adina + Olivia Q1.04
Elise spune:
am nevoie... de prieteni. In rest n-am nevoie de nimic.
Am o capacitate buna de regenerare - o sa ma tot jelesc pe aici inca vreo 2-3 zile, daca ma suportati , si dupa aia o sa imi treaca.
Elise & BBLisa
Clover spune:
Elise, eu am fost asa de surpinsa de ceea ti se intampla ca am avut nevoie timp de 9 pagini sa ma gandesc ce sa scriu.
Nu ma mira faptul ca divortezi. Si totusi nu putea sa iti zica nimeni ca ar fi mai bine sa te desparti de sot. E clar ca atat timp cat stateai cu el, speranta nu murise inca.
Lasa-l in pace pe L. ca e casatorit in primul rand si e prea multa drama degeaba.
If all else fails, look cute.
DarkBendis spune:
Elise, in noiembrie i-ai raspuns unei fete care pomenea de o relatie in care nu se simtea fericita. Si povesteai despre o alta relatie, unde era clar ca intre cei doi parteneri... nu mai e aproape nimic. Nici macar dorinta de a face lucrurile sa mearga intre ei... cumva. Doar resemnare. Incheiai acest mesaj spunandu-i fetei ca, daca simte ca si relatia ei va ajunge asa, sa fuga. Si m-am intrebat, oare Elise vorbeste despre casnicia ei? Te cunosc doar din mesaje, dar "Elise" si "resemnare" impreuna... parca nu se potriveau.
Banuiesc ca urmatoarele zile vor trece in stilul "one day at a time". Dar va fi din ce in ce mai bine, si tu stii asta. E nevoie de putin timp... de ganduri pus in ordine... si stiu ca vei face ce crezi ca trebuie facut ca sa fie bine. Iar daca ai nevoie de prieteni care sa te asculte... ia uite cata lume e aici!
Toate cele bune, si tie si Bebelisei
Dark Bendis
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
amelie-chan spune:
Daca ai pus punc ai pus punct si de la capat.
Relatia cu "L" las-o moarta pt. ca ciorba reancalzita
nu mai are acelasi gust.
O ai pe bblisa, ca prieteni ne ai pe noi( si suntem
chiar multi), deci fruntea sus si mergi inainte.
macar o data in zi te rog sa iesi din casa, pusa
la punct, aranjata si cu bblisa la plimbare...relaxeazate,
plimbate, respira aerul curat de primavara......
O sa treaca si perioada asta si nu uita ca orice suferinta
prin care trecem , ne caleste si ne inputerniceste...