noaptea dintre azi si maine

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Elise, nu s-a prea intimplat sa gindesc altfel decit tine. Dar nu inteleg chestia cu barbatii casatoriti si gata!
Prima iubire a fost un barbat casatorit, cind l-ai "descoperit" pe sotul tau era intr-o relatie serioasa, acum misteriosul L...
Te-as primi cu drag intr-o vizita oricind, dar anunta-ma din timp sa-mi pun sotul "sub cheie".
Mi-e lene sa caut emoticonul cu floarea galbena, sper ca intelegi ca nu e o critica personala. Dar poate cauti tu in adincul sufletului tau sa vezi ce e cu atractia asta pentru barbati "unavailable".
Edit sa adaug ca ideea mi-a venit atunci cind cineva a scris ca poate sotia lui L. e Cristina Ana. Chiar asa, daca e o persoana de pe DC, careia ii dai poate sfaturi despre sotul infidel?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

am eu o explicatie pt coincidenta asta cu barbati casatoriti : toti cei buni sunt luati cu verigheta de pe la douaj' de ani

pe bune , daca omul e corect , caracter integru , frumos si bun , cum crezi ca nu l-ar fi remarcat cineva pana acum ?
reciproca nu-i valabila , ca si rebuturile isi gasesc partener , probabil pe principiul "nimic nu se pierde, totul se foloseste" (uneori in dauna personala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Lamuriti-ma si pe mine va rog. Un om la un capat de drum daca inseala pot sa inteleg de ce-o face (vulnerabilitatea-garda jos, cauta o solutie oriunde, etc); dar unul care este multumit de ce are acasa, de ce-si asuma toate riscurile astea? Asta eu nu pot sa inteleg si pace.
Vine indragosteala asta asa, ca buzduganul zmeului, aruncat de departe, si te loveste in moalele capului? Nu trebuie sa-i deschizi tu usa mai intai?

Poate trebuie sa mai astept sa mai cresc ca sa inteleg, bine,n-ar fi exclus, divortul mi-a maturat toate principiile vechi si le-a inlocuit cu altele noi-noute, normal ca ne schimbam gandirea in functie de experientele prin care trecem. Brrr, sper totusi sa nu pricep asa ceva pe pielea mea vreodata.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Lamuriti-ma si pe mine va rog. Un om la un capat de drum daca inseala pot sa inteleg de ce-o face (vulnerabilitatea-garda jos, cauta o solutie oriunde, etc); dar unul care este multumit de ce are acasa, de ce-si asuma toate riscurile astea? Asta eu nu pot sa inteleg si pace.
Vine indragosteala asta asa, ca buzduganul zmeului, aruncat de departe, si te loveste in moalele capului? Nu trebuie sa-i deschizi tu usa mai intai?

Eu iti zisei de ce se intampla: variety is the spice of life. Nu trebuie sa ai nu stiu ce probleme. Mai ales barbatii procedeaza asa, dar am fost uimita sa aflu ca uneori si femeile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

quote:
Originally posted by monixy

am eu o explicatie pt coincidenta asta cu barbati casatoriti : toti cei buni sunt luati cu verigheta de pe la douaj' de ani

pe bune , daca omul e corect , caracter integru , frumos si bun , cum crezi ca nu l-ar fi remarcat cineva pana acum ?

Sunt corecta, am caracter integru, sunt buna si frumoasa, dar nu m-a luat nimeni de nevasta pana la 30 de ani. Ehe, m-au remarcat cativa, dar NU M-AU LUAT! Eu am explicatiile mele, nu coincid cu ale tale. Deci te rog sa nu te pripesti cu concluziile astea, ca m-am simtit atinsa...

(Imi cer scuze de off-topic, nu m-am putut abtine)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cred ca Monixy are dreptate. Annnna nu trebuie sa fii trista, se pare ca reciproca nu e valabila, barbatii n-au simturile astea atit de de ascutite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninet spune:

Din nou eu…

Alintaroma,
eu nu am insinuat ca Elise isi propune ca target sa sparga casa unei familii. Dar lipsa unui plan anticipat nu face faptul in sine in mai putin reprobabil. Nu, nu pot sa o consolez pe Elise cu nimic. Pt ca Elise si-a bagat singura capul in gura lupului. E un risc pe care si l-a asumat sau ar fi trebuit sa si-l asume. Nu jubilez si nu ma bucur pt ca se afla in situatia asta. Dimpotriva, ma intristez ca astfel de cazuri exista. Una din prietenele mele bune a trecut prin ceva oarecum asemanator: are o casnicie fericita dar si-a inselat sotul (un tip nemaipomenit) cu un barbat casatorit, chiar mi-a spus ca daca el ar fi vrut ea si-ar fi lasat familia si ar fi plecat dupa el. E prietena mea, dar nu a gasit consolare la mine. I-am spus si ei cam ce ii spun Elisei aici. E in continuare prietena mea si imi multumeste acum ca am incercat sa o aduc cu picioarele pe pamint. Ea e in continuare casatorita si sotul habar nu are. Si sa va spun drept, imi pare rau ca mi-a spus, eu ma simt acum f culpabila fata de sot care e si el prietenul meu.

Adina Iulia,
eu nu m-as hazarda sa iau decizii in locul sotiei lui L, cu atit mai putin sa ii spun ce e mai bine pt ea si cum ar trebui sa procedeze in caz ca ar afla. Cred ca stii si tu ca nu toti oamenii sint construiti pe acelasi calapod si faptul ca tu nu ai sta cu un om in aceste conditii, nu inseamna ca aceeasi reactie ar avea si sotia in cauza.

Si reintorcindu-ma la Elise: mi se pare ca ne-a spus ca relatia dureaza de sase luni. Daca nu gresesc, cam de cind Elise s-a reintors la lucru. Stiu ca sotul ei a inselat-o si relatiile dintre ei nu erau pe roze. Dar de aici si pina in a te arunca in bratele primului venit, uitind ca mai ai si un copil acasa, e mult. Ar fi trebuit mai intii sa lichideze relatia de acasa, abia pe urma se putea uita dupa altcineva. Si neaparat persoana sa fie necasatorita. Dupa mine, nu exista cale de mijloc.

Elise,
am inteles si eu ca a cineva a decis sa iti mute postul de la blog la subforum. Nici nu as fi intervenit daca nu vedeam asa un consens general de a ti se pune lauri pe frunte. Dar atitudinea fetelor care par a uita de povetele date tot de ele la alte topice, mi se pare incorecta. In special pe un forum despre copii.

Elise, poate nu am fost suficient de clara. Nu mi-am dorit sa stiu agenda intilnirilor si nici alte detalii de genul asta. Un raspuns mi l-ai dat deja, acum inteleg ceea ce nu intelesesem inainte, si anume ca relatia nu a fost platonica. Ceea ce ma face si mai ostila ca inainte. Ca sa continui, ar fi interesant de stiut care este motivul real pt care ai hotarit sa pui stop. Daca este din motive pur morale, m-as bucura pt tine. Dar, ceva imi spune mie ca nu e asta. Presupun ca anticipezi ca el nu si-ar lasa consoarta poate si copilul/copiii (??) pt tine si tu nu accepti sa fii “cealalta”. Ma intreb care este parerea ta despre concepte vechi de cind lumea, cum ar fi “nu iti construi fericirea pe nefericirea altuia” sau “ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”. Daca toata lumea nu ar da doi bani pe ele, cred ca am trai in jungla!

Elise, tocmai pt ca afirmi ca iti iubesti mult copilul, te mai intreb odata: la Bblisa te-ai gindit cind ai intrat in hora asta? Eu as zice ca nu prea. Altfel te opreai la timp. Pt ca uite, acum cind realizezi ca nu iese nimic din relatie ai puterea sa te opresti, dar inainte n-ai putut. Eu personal nu pricep chestia asta cu indragosteala care vine intr-o secunda si careia nu poti sa i te impotrivesti. Dupa mine, nu exista asa ceva. Dar exista careless pt cei din jurul tau, apropiati sau nu.

Sint de acord cu Ramona J: se pare ca ai o atractie pt barbatii care nu sint disponibili. Daca ai reusi sa intelegi ca nimic bun nu poate iesi dintr-o relatie cu un om casatorit, atunci macar ai cistigat ceva din povestea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Elise eu ma bucur ca ai trecut prin experienta asta chiar daca i-ai pus stop fortzat si ti-e greu acum.
Ma bucur pentru tine.Este atat de minunat sa fi indragostit, este superb indiferent ca-i "legal" sau "ilegal", ca esti barbat sau femeie, ca sunt ceilalti de acord cu tine sau nu. Ai sa ai cele mai frumoase amintiri pe care le vei pastra numai pentru tine toata viata.
Ia de la mine o si traieste-ti viata fara inhibitii. Este unica, este a ta si numai a ta, frumoasa si ataaaat de scurta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annnna35 spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Cred ca Monixy are dreptate. Annnna nu trebuie sa fii trista, se pare ca reciproca nu e valabila, barbatii n-au simturile astea atit de de ascutite!

Multumesc, Ramona, acum ma simt mai bine... ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Ninet,
tu poti sa fii oricit de ostila vrei, e dreptul tau. Asa cum e dreptul meu sa imi stabilesc criteriile de selectie ale unui barbat -pentru o noapte, pentru o viata, etc. Si criteriul principal nu e disponibilitatea - asta e implicita, in masura in care trebuie sa vrea totusi si el sa avem o relatie.
Asa cum am zis de la inceput, lucrurile nu sint corelate intre ele. Nu "mi-a spart casa" nimeni, era sparta demult. Ca vrem sa gasim legaturi imaginare, e altceva. Consider ca ai primit ce ai cerut din partea mea: un raspuns franc, mai departe nu continui discutia pentru ca degenereaza intr-o polemica in care o amestecam pe cristina_a, fostii mei de acum 20j de ani, subiecte despre tati carora le-au furat mamele copiii si altele. Si e o ciorba inutila, din punctul meu de vedere.

RamonaJ,
daca esti nesigura de el, asa e, mai bine incuie-l.
Eu consider ca oamenii isi pot evalua singuri statutul si pot lua decizii pe baza lui, nu trebuie sa o fac eu pentru ei. Asta consider si in ce ma priveste - iar eu n-am fost happy in love si infidela, in acelasi timp. Idem, n-am fugarit stripteusele din Bucuresti care papau banii mei de pe cadrul de salariu, pentru ca nu vad de ce asta ar fi fost problema lor. Ca doar nu m-am dus cu ele la altar.
So, din punctul meu de vedere, nu sint garantul fericirii conjugale a nimanui. Nici macar nu consider ca tine de mine, sau as putea avea vreo influentza. Ce fac doi oameni cu vietile lor este intre acei doi oameni. Daca unul dintre ei cauta altceva in alta parte, nu este ceva ce eu pot sau imi propun sa schimb.
Daca vrei, putem deschide un subiect despre infidelitati in cuplu - si flozofam acolo mult si bine.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput