noaptea dintre azi si maine

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Nerantula,

da si nu... N-a fost "un premiu". Din ce cunosteam eu la el, era perfect, n-as fi schimbat nimic. Ceea ce nu inseamna ca n-as fi putut descoperi cu totul alte aspecte ale lui, in cadrul unei relatii de lunga durata, care sa nu-mi convina deloc. Oamenii sint greu de cunoscut, in fond....

Ninet,
Vrei un raspuns franc si cinstit? Ok.
Relatia mea cu tatal bebelisei era inexistenta cu mult timp inainte sa apara L. Si ne-am despartit de comun acord. El avea viata lui cu mult inainte sa ma pot separa eu emotional de el. Deci n-aveam pentru ce sot sa mai lupt, nu mai exista un sot, ci un tip ostil care inca mai dormea pe aici prin casa. Uneori.

L. n-a fost doar o relatie platonica. Probabil m-am exprimat eu aiurea, daca ai inteles asta. Sorry.
Daca as fi sperat "sa isi lase omul familia" asa cum ai zis, probabil as fi adus subiectul in discutie. N-am facut-o, ba chiar l-am convins ca si eu am o casnicie ... valida. Si mai mult decit fericita. Deci sa stea linistit, sintem chit... N-am avut nici un plan macabru si ascuns, n-am avut nimic cu familia lui, m-am indragostit de el ca o proasta, atita tot. Crezi sau nu, asta e.
In rest, pur si simplu am spus ce simt, intr-o seara in care n-aveam cu cine sa discut. Din rolul meu. Daca as fi fost in rolul nevestei, as fi vorbit din prisma ei. Dar nu sint. Am fost si in situatia aia, acum sint in alta. Nu mai fericita - doar diferita. Alternativa ar fi fost sa nu postez deloc povestea asta. Am simtit nevoia sa spun cuiva. Poate am gresit... asta e. Iti inteleg punctul de vedere, dar nu sint sigura ca tu mi-l intelegi pe al meu.

Nu stiu ce alte detalii ai fi vrut - cum adica "nu spun mare lucru"?
Sa spun agenda intilnirilor? Cine e? Cum il cheama? Cu ce se ocupa? Ce discutam? Unde ne vedem? Sau ce? N-am avut pretentia ca scriu un rezumat al relatiei, m-am jelit si eu aici ca n-aveam cui. Si din asta au inflorit 18 pagini. Foarte bine... n-am nimic impotriva, putem discuta mult si bine. Numai ca inteleg ce vrei de la mine?
Sa imi para rau? Ti se pare ca imi pare bine? Sa nu fi deschis subiectul? Ti-am explicat de ce l-am deschis, la bloguri... Nu era nici o intrebare, nici o polemica. Era o confesiune.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Ninet, postul tau a aparut tarziu, cat pe ce sa nu-l vad, noroc ca Elise ti-a raspuns si m-am uitat si eu in urma

M-ai intrebat ceva. Chiar aveam in intentie sa spun ceva, adusese si Monyx vorba de sotia lui L.

As prefera, in locul ei, sa stiu totul. Sa am posibilitatea sa aleg (daca ar trebui sa fac o alegere) in deplina cunostinta de cauza. Stiu si ce as alege eu. Nu pot invinovati o alta femeie ca sotul meu are o relatie extraconjugala (si inca ce relatie, hoho). Imi pare rau pentru sotia lui L., cel mai mult pentru ca probabil, povestea va trece neaflata, si hotul neprins e negustor cinstit.

De Elise mai stiam cate ceva, din postarile ei. I-a mai spus multa lume pana acum, si la fel am gandit si eu: de ce a mai stat in casnicia ei, care era un amestec de minciuna (probabil de ambele parti), nefericire si nervi? Da, ca trebuia sa divorteze de mult, dupa parerea mea, dar ma gandesc ca printre toate povestile astea, si BB-lisa i-a ocupat mult timp.

Acum L. L este un barbat care, de exemplu mie, nu mi-ar putea trezi nimic, pur si simplu pentru ca are un defect la degetul inelar. Eu sunt mai fixista, asa, legat de minciuna; de aceea putin imi pasa de ceea ce se intampla cu el, pe mine ma interesa Elise sa ia decizia cea buna pentru ea, pentru sufletul ei, chiar daca se indragostea de o maimuta fara minte.

Stii ce e ciudat? Daca L. ar fi divortat, ar fi putut fi bine pentru toata lumea. Inclusiv pentru nevasta-sa. Probabil ca ar fi pus si ea punct unei relatii din care ce primea? Minciuni si amagiri. Si acum, ce crezi ca va urma? Ea va considera probabil in continuare ca are un sot minunat, nici macar nebanuind ca sotul ei iubit a inselat-o, dar nu o mai inseala acum nu din cauza ca s-a hotarat el sa spuna stop si sa-si pretuiasca valorile, ci din meritul lui Elise.

Oare cum e sa stai in acelasi pat cu un barbat care viseaza la alta? brrrr. Si tu nici macar sa nu stii... si fericirea ta sa depinda de alegerea altei femei... M-as lipsi in secunda doi de o asemenea casnicie, si mi-ar parea rau sa ma minta cineva asa cum probabil o face L.

Sa nu crezi ca toate astea le minimizeaza vina fata de partener; din punctul meu de vedere fidelitatea este una din valorile casniciei. Ala care calca stramb din punctul meu de vedere e vinovat. Dar mai am o completare: ala din cuplu care calca stramb PRIMUL; pentru mine Elise nu a gresit fata de sotul ei, nu a fost ea prima care a incalcat pactul casatoriei. Sincer, eu nu-mi dau seama cum poate sa mai reziste o casnicie, atunci cand adulterul e la mijloc...dar e decizia fiecaruia sa-si continue viata cum doreste.

Despre L. habar n-am in ce ape se scalda, si oricum, nu ma intereseaza. Pe mine ma intereseaza Elise, si am toata compasiunea pentru sotia lui L., in cazul in care habar n-are cum gandeste (si cum actioneaza) sotul ei, si daca si ea, ca si noi, considera fidelitatea una din valorile casniciei. Dar consider ca binele ei nu trebuia sa vina de la Elise, ci ar fi trebuit sa vina de la sotul ei.

Initial ma gandisem ca exista posibilitatea ca situatiile lor sa fie echivalente, si el sa treaca prin acelasi lucru ca si Elise (un divort nefinalizat din lipsa de timp, nu de altceva, dar foarte posibil de realizat imediat, cu acordul partilor). Dar a postat recent Elise ceva care a mai clarificat problema, asa ca bineinteles ca nu mai cred ca ar fi bine ca ea sa mai continue cu L., ci evident, sa-i inchida brusc toate usile posibile in nas si eventual sa dea foc telefonului ala nenorocit.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Va ca scrieti mesaje super-lungi. Eu inteleg ca L nu are de gand sa isi lase nevasta si copiii si a spus asta de la inceput, asa ca cel mai bine pt. Elise este sa se rupa de el, sa termine cu obsesia si sa isi refaca viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Am pierdut pe undeva sirul probabil, dar oare nu devine totul cam incurcat?
-L este imoral pentru familia lui dar moral pt elise
-Elise este morala pentru L si sotul ei
-sotul lui Elise este imoral pentru Elise dar justifica prin felul lui prezenta lui L
-nevasta lui L "asa merita daca nu a cascat ochii mari "

nici un "lupta pentru casnicia ta ca e vorba de copil","incearca sa reinvii ce ai pierdut pe drum!","fugi de L ca e insurat","mai intai divortezi daca scartie si apoi te legi la cap cu altcineva " si ar mai putea continua...gen "daca stii ca esti casatorit nu desfaci fermoarul la pantaloni " ( era pe undeva nu mai tin minte pe unde) si tot asa tinand cont de ce s-a postat la alte subiecte? ( scuze Elise dar nu e pentru tine e asa in general pentru ca daca s-ar citi in ani postarile aceleasi persoane isi schimba convingerile undeva pe drum cand soarta le schimba planurile)

...Elise ai renuntat la sot, ai renuntat la L, e asta un fel de resemnare sau nu ? E o intrebare pt sufletul meu indiferent ce s-a postat pana acum.Oricum eu cred ca tu cel putin ai inteles cum simt eu situatiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Ninet, ca sa te citez si eu scriu foarte rar pe forum dar citesc foarte mult in schimb.Mai ales la "In unul sau ..." nu m-am bagat niciodata, e premiera ... Ce m-a determinat sa scriu la acest subiect? nici eu nu stiu exact In nici un caz pentru a-i sari in apararea lui Elise, ca stie ea sa se apere si singura, a demonstrat ca e o femeie puternica
Si nu cred ca nimeni nu i-a spus ce ai spus tu, din lipsa de curaj, ci doar poate din considerentul ca ea atunci avea nevoie de incurajari nu de suturi in partea dorsala... ca deh, inca mai simtea durerea celor din viata reala nu avea nevoie si de unele virtuale.
Iar faptul ca toata lumea brusc a devenit mai interesata de relatia ei decit de ea ... no comments.
Dar nu pot fi de acord sa o acuzi de ce a facut Elise in viata ei ca doar nu a avut ca target nici sa aiba amant nici sa creasca un copil singura . Pur si simplu cred ca inimii nu-i dictezi si iti poate juca feste. Si spun asta dupa 10 ani de casnicie fericita still, si 13 de relatie .... Dar nu stii niciodata ce-ti aduce ziua de miine.
Iar la sotia lui L nu ma gindesc deloc. De ce ? pentru ca problema lor de cuplu e insasi sotul ei ... ca doar cu el fuse la altar si nu cu Elise.
Sper sa ma fi facut inteleasa ...
Iar tie Elise iti urez noroc si succese in noua era inceputa in ultima zi de februarie

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxij

Va ca scrieti mesaje super-lungi. Eu inteleg ca L nu are de gand sa isi lase nevasta si copiii si a spus asta de la inceput, asa ca cel mai bine pt. Elise este sa se rupa de el, sa termine cu obsesia si sa isi refaca viata.

Da, asa e, perfect de acord.

Saraca nevasta-sa, o compatimesc din tot sufletul.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Eu nu. Atata vreme cat nu afla, nu sufera nici ea si nici copiii. In privinta sotului tradator, pe aici se zice ca "variety is the spice of life" (varietatea este sarea si piperul vietii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coltofeanu spune:

Trag concluzia ca pentru fiecare exista un ADEVAR diferit ...ceea ce credem CORECT atunci cand privim din diferite unghiuri ale vietii. Ce pare corect acum peste cativa ani nu mai vedem la fel. Si adevarul este undeva intre cer si pamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Probabil persoanele anti-Elise danseaza de fericire vazand-o in situatia in care e, deloc de invidiat; de invidiat era probabil Elise cea hipercerebrala, cea care vedea clar intre negru si alb, cea pentru care nu exista gri. Partea "buna" in aceasta poveste e ca se vede ca e si ea tot un om e. Poate sufera mai mult decat alte persoane, pentru ca ea era obisnuita (oare?) sa traga cu claritate linia de demarcatie intre situatiile ivite.
Nu vreau sa o mangai pe cap, nici nu am votat subiectul cu 5 stelute.
Vreau numai sa spun ca o inteleg foarte bine si stiu cat de dur e sa fii despartita de curand, si tot de curand indragostita de un el casatorit. Atat L cat si R au adus ceva pozitiv in toata drama. Cand in casnicia mea se produsese fisura ireparabila, cea mai mare teama a mea era cea ca nu voi mai fi in stare sa ma indragostesc. R a aparut la momentul potrivit, m-am indragostit, m-am renascut, am vazut ca mai pot iubi. Relatia noastra a ramas la stadiul platonic, desi indragostirea a fost reciproca. Am luptat amndoi ca doi lei impotriva sentimentelor. Am trecut printr-o situatie similara ca cea a Elisei. Se iese din ea dupa mult timp, dupa multe razboaie interne, dupa ce udasem in abundenta florile de pe fata de perna. E o situatie in care ne e pusa la incercare emotivitatea si din care se iese cu un rucsac plin. Dupa aceasta poveste vad multe lucruri din viata cu alti ochi.
Sper ca am fost coerenta; sunt pe fuga.

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxij

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Eu nu. Atata vreme cat nu afla, nu sufera nici ea si nici copiii. In privinta sotului tradator, pe aici se zice ca "variety is the spice of life" (varietatea este sarea si piperul vietii).

Eu cred ca decizia de a continua casnicia trebuia sa fie a ei, nu a lui, musamalizand totul ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Dar eu vad altfel, un divort nu mi se pare atat de cumplit acum, ci mai degraba cumplita e o viata in minciuna cu un sot din floare-n floare (sau si mai rau, indragostit pana peste urechi de altcineva)

Oricum,suntem off-topic

Blueeyes, . Cred ca majoritatea femeilor (si poate si barbatii) au o perioada de vulnerabilitate, cand ies dintr-o relatie. Oare de ce? Habar n-am.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput