Uter dublu
Raspunsuri - Pagina 2
elly_me spune:
Eu cand m-am internat pt laparo dr.M mi-a facut inainte o eco.vag pt a vedea daca poate sa rezolve problema la histeroscopie- este posibil sa se vada la eco daca este bicorn, dar septat fundic nu cred.
Dupa cum ti-am spus la mine s-a vazut ff bine pe poza de la HSG; iar la eco si-a pregatit terenul.
Eu cred ca sunt persoane care au avut uter septat fundic & bicorn si au dus o sarcina la bun sfarsit.Cred ca este mai dificil pt "puiutz" din cauza septului (depinde cat de mare este septul).
In ceea ce priveste cornitele- ideea este sa nu se formeze sarcina intr-o cornita caci nu cred ca se dezvolta.
Poate mai sunt fete care au trecut prin aceasta experienta.

Elly
http://tt.lilypie.com/XGqRp2.png
tuculucu spune:
salut fetelor!
am citit ce ati scris pe aici si incep sa ma ingrijorez. desi am facut multe echo si chiar o laparascopie pt indepartarea unui chist ovarian in iarna trecuta, nimeni nu a vazut nimic care sa nu fie in regula cu uterul meu. in vara, am facut FIV si din pacate m-am ales cu o hiperstimulare, tratata la cluj la Stanca cu mari eforturi. atunci, in spital,la una dintre ecografiile pe care le-am facut dr-ul mi-a zis clar ca am uter bicorn. se vedea pe ecran, poate imi erau foarte umflate ovarele din cauza inflamarii si de aceea se vedea mai bine... nu stiu???
de atunci am mai facut ecografe si din nou nu mi-a zis niciun dr. nimic despre uterul meu bicorn.
acum sunt graviduta de sapte saptamani si jumatete, prin embrio transfer cu embrioni congelati, cu gemeni, si mi-e tare frica ca nu vor avea loc sa se dezvolte daca uterul meu e intradevar bicorn. mai sunt fete care au patit la fel? daca da, le rog sa ne impartaseasca din experienta lor, pt ca tot la asta ma gandesc.
pupici!!!
cami
alinushca spune:
Cami, in primul rand felicitari! Si sper sa mearga totul bine si fara probleme.
Cred ca sansele sa gasesti pe cineva care sa fi avut si uter bicorn (care este totusi o raritate - poate 0.5% din femei au asa ceva) si sarcina gemelara!
De aceea te sfatuiesc sa cauti un doctor care sa fie chiar specializat. Care chiar sa se priceapa si sa aiba experienta practica cu asa ceva si el sa evalueze daca merge sau nu merge treaba. Depinde si unde s-au implantat, ma gandesc ca cine ti i-a implantat vazut unde i-a pus si cum era pe acolo. Presupun, pentru ca nu stiu cum se face procedura. Investigheaza, nu astepta. Poate se poate lua un tratament. Ceva de genul mult progesteron care sa dea elasticitate suplimentara uterului.
Succes mult!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
6+
ILUCAE spune:
MaraAnisia, am ramas foarte greu insarcinata la ambii copii, prima sracina am tinut-o cu tatament pe tot parcursul ei, a doua a fost mai usoara, fara prea mult tartament ,doar utorgestan pana la 4 luni si apoi doar antispastice.....si da am ramas insar
cinata natural.
http://bd.lilypie.com/mrVup2.png
madaluta spune:
quote:
Intrebarea mea este: cum v-a explicat doctorul ca se vede acest uter bicorn pe ecografie? Ce i-a dus la acest diagnostic?
Dr. asta al meu nu mi-a zis nimic. A trecut sub tacere noua lui parere despre uterul meu. O sa il iau la intrebari curand.
multi ani nu am stiut de aceasta malformatie a uterului meu...Am pierdut 2 sarcini si nimeni nu imi spunea motivul...la ultimul chiuretaj, dr mi-a spus k am doua cavitati si au tb curatate amandoua...Atunci am aflat prima data, dar am tratat cu indiferenta problema. In urma unei HSG facuta de prof Ancar de la Medsana, s-a vazut clar forma uterului meu, iar d-l prof a pus pe loc diagnosticul de bicorn si mi-a luat aproape orice spernata de a putea duce la bun sfarsit o sarcina....
Trebuia doar sa ma operez clasic sa taie peretele dintre cele doua utere si sa refaca peretele superior, adica sa-l coasa k sa uneasca cele doua camere...
am plecat distrusa acasa...si m-am apucat sa citesc despre uterul bicorn. de pe situl lui tutunaru am aflat k diferenta dintre bicorn si septat se poate vedea doar prin laparoscopie asistata histeroscopic, adica uterul tb vazut si din interior si din exterior...si nici un alt tip de vizualizare nu e concreta....
Am mers la polizu sa fac o astfel de investigatie, dar spre nenorocul meu laparoscopul era stricat si mi-a facut doar histeroscopie....Rezultatul a fost neconcludent pt k uterul fusese vizualizat din interior, dar nu si din exterior. Se vazuse peretele despartitor, dar nu si exteriorul...
Atunci l-am sunat pe tutunaru si i-am zis k vreau un diagnostic m-a chemat cu rezultatul histroscopiei si mi-a facut laparo.a pus diagnosticul de sept si m-a trimis inapoi la polizu sa fac o histeroscopie operatorie sa rezece septul...si asa am facut....
Norocul meu a fost k m-am informat mult inainte de a lua decizii si nu m-am bazat pe primul diagnostic , ce s-a dovedit a fi gresit....
Am inteles k din cauza celor 2 coarne ale uterului( care sunt normale) multi medici pun gresit diagnosticul de bicorn. Unele femei doar au coarnele ceva mai pronuntate si mai adancite, dar nu se pune problema unei malformatii...
Imi cer scuze k am povestit din nou dar nu mai stiam cu cine mai avusesem aceasta discutie....Am facut-o pt a va incuraja si pt a va sfatui sa faceti tot posibilul sa aflati un diagnostic real...
va pup si va doresc bebei sanatosi
Madalina
29
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
elly_me spune:
Mada si te-ai operat??
Ti-a taiat septul??
Felicitari pt bb.

Elly
MaraAnisia spune:
Ilucae multumesc de raspuns.
Deci eu am facut acum o saptamana HSG, iar dra. mi-a confirmat ceea ce presupusese la ecografia vaginala - uter dublu - exact asa scrie pe rezultatul HSG, ambele trompe permeabile, totul in regula.
eu nu am ramas niciodata insarcinata - incercam de 2 ani.Ne-am hotarat sa stam cuminti luna asta fiindca e radiat locul iar apoi sa incercam o luna singuri. daca nu se intampla nimic, cred ca vom face inseminare artificiala, dupa cum ne-a recomandat si dra. mea.
din ce am citit pe net, sunt foarte rare cazurile de uter dublu, adica am 2 utere, cu 2 coluri uterine.
am citit de ex. despre o tipa de pe la Iasi care a facut acum vreo 2 ani gemeni,ea avand uter dublu, si a fost o premiera medicala faptul ca fiecare bebel se asezase in cate un uter, si s-au nascut si la diferenta de 2 luni.
Succes tuturor si ne mai scriem,
Mara
quote:
Originally posted by ILUCAE
MaraAnisia, am ramas foarte greu insarcinata la ambii copii, prima sracina am tinut-o cu tatament pe tot parcursul ei, a doua a fost mai usoara, fara prea mult tartament ,doar utorgestan pana la 4 luni si apoi doar antispastice.....si da am ramas insar
cinata natural.
http://bd.lilypie.com/mrVup2.png
http://tt.lilypie.com/hh1cp2.png
alinushca spune:
Madalutza, multumesc io mult de descrierea amanuntita! Uite, la mine nu se va pune problema sa fac aceste investigatii. Ca sunt deja insarcinata. Dar as vrea un doctor care ecografic sa imi spuna daca sarcina shade bine acolo unde e sau daca nu mai shade bine si tre sa fac tratamente si mai stiu eu ce... imi vine sa il bat oricum pe asta care netam nesam baga cate un diagnostic la fiecare ecografie...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
6+
elly_me spune:
alinushca - nu te mai stresa
Daca nu ai incredere in dr. schimba-l
Nu iti poate pune tot timpul tot felul de diagnostice - e idiot.
MAi cere parerea unui dr. sau 2 dr.

Elly
madaluta spune:
quote:
Mada si te-ai operat??
Ti-a taiat septul??
Da, mi-a taiat septul si luna urmatoare am si ramas insarcinata cu darius....Am facut tratament de sustinere pt k aveam antecedente in pierderea sarcinilor si nu fusese dovedit k totusi uterul fusese cauza. am vrut sa fiu prevazatoare, caci tratamentele de sustinere nu dauneaza niciunui bebe.
quote:
Dar as vrea un doctor care ecografic sa imi spuna daca sarcina shade bine acolo unde e sau daca nu mai shade bine si tre sa fac tratamente si mai stiu eu ce... imi vine sa il bat oricum pe asta care netam nesam baga cate un diagnostic la fiecare ecografie...
alinushca:dupa 6-7 saptamani orice medic iti poate spune dc sarcina e implantata unde trebuie, dar niciunul, absolut niciunul nu iti va garanta k totul o sa fie in regula pana la sfarsit...Asta se intampla la orice sarcina, cu orice medic...
Important e sa-l rogi pe DD sa faca in asa fel k bebele sa incapa acolo inca vreo 8 luni..si cam atat.
Totusi din ce imi explicau mie medicii pe la care am fost, pierderea sarcinilor mele nu s-ar fi datorat malformatiei, pt k la 9-10 sapt cand le pierdeam eu nu se punea problema sa nu aiba loc din cauza septului sau sa nu fie suficient hranite dc erau prinse pe sept...Asa k nu-ti face probleme ...si nici nu te mai stresa, k nu-i face bine lui bb.
Madalina
29
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )