Sora mea a nascut in italia unde nu are rezidenta si nu are cum sa aibe vreun drept pt fetita.fetita in aprilie implineste 1 an.daca va baga dosar pt alocatie aici va mai primi bani din urma de cand sa nascut fetita?stie cineva?cine s`a mai confruntat cu astfel de situatii si cum s`a procedat?va multumesc.
da, eu stiu ca se poate
tb sa faca o adresa, pana implineste copilul 1 an, prin care cere retroactiv, la DIREC#354;IA DE MUNCA #350;I PROTEC#354;IE SOCIAL#258;, sectorul de care apartine
succes
multumim mult de tot Roxana,sper sa se rezolve.o zi frumoasa tuturor si un o primavara insorita si plina de bucurii si sanatate.
Fetita are certificat de nastere romanesc? daca da, va primi retroactiv alocatia de la data de cand are acest certificat.
A mea are dubla cetatenie, tatal fiind italian si pot sa-ti spun ca in Italia nu primim absolut nici un ban de la stat, doar "cazurile sociale", deci nu cred ca pierde ceva. Alocatie in RO am primit dupa ce am transcris certificatul de nastere italian, dar nu de la data nasterii si de cand a fost emis certificatul, multe luni mai tarziu.
Da fetita are certificat romanesc.multumesc mult pt raspuns ,a fost deja si a bagat dosarul.