Ajutor! A parcat masina in fata portii

Ajutor! A parcat masina in fata portii | Autor: Ada_S

Link direct la acest mesaj

Va cer ajutorul deoarece nu mai stim unde sa apelam. Un oarecare individ si-a parcat masina, un jeep, in fata portii noastre astfel ca nu putem instra cu masina in propria curte. Masina e parcata acolo de vineri, deci de 5 zile. Am sunat la politie unde ce sa spun...........nu vreau sa jignesc pe nimeni dar am fost foarte dezamagita de raspunsul primit. Prima data mi-a zis ca nu are ce sa ii faca deoarece omul a parcat in strada si daca nu este nici un semn cu parcarea interzisa nu au ce sa ii faca, apoi le-am explicat ca este o zona cu parking administrata de cei de la primarie dar ca in fata portii noastre este un marcaj pe carosabil in forma de X, care indica faptul ca nu este loc de parcare, amintindu-i totusi ca nu poti bloca accesul la curtea omului. Stiti ce raspuns am primit? Cica sa tractam noi masina de acolo, adica sa o ducem undeva unde nu ne deranjeaza. La care i-am raspuns, poi cum sa ma ating eu de masina altuia.........nu poate veni politia sa o tracteze...bineinteles au spus ca nu. Am insistat si l-am intrebat daca nu poate macar sa vina sa ii dea o amenda ca altfel asa v-a face de fiecare data.... bineinteles acelasi text, ca nu poate amenda omul pt ca a parcat in strada.........apoi intr-un final au zis ca ne trimit o patrula de politie care bineinteles nu a venit.
Intrebarea mea: Ce sa fac, unde sa apelez?cine ne poate ajuta in acest sens daca nu POLITIA ROMANA.

Ada 17+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Sunt firme specializate care ridica masinile parcate aiurea, nu politia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

quote:
Originally posted by saphir

Sunt firme specializate care ridica masinile parcate aiurea, nu politia.

Saphir, Amos , Ailish si
Dean
pozele noastre

Da asa e, dar din pacate nu la noi in tara, sau cel putin nu la noi in oras. Oricum omului nu-i lipseste masina din moment ce e lasata aici de 5 zile. E interesant faptul ca nu e nr din judetul nostru ......politistul a facut la un mom afirmatia ca poate masina e furata si a fost abandonata aici.......dar nu s-a gandit sa si verifice. Sau macar sa vada pe numele cui e inmatriculata masina si sa trimita o somatie pe adresa proprietarului. Maine o luam de la capat, o sa mergem si la Primarie caci ei au o firma care administreaza zona de parcare........dar si de acolo putem primi raspunsul cum ca nu e treaba lor deoarece nu a parcat in zona de parking ci in loc nepermis si atunci e treaba politiei.

BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Hotararea de Guvern nr. 1391 din 4 octombrie 2006 (Regulamentul de aplicare a Codului Rutier) - nu stiu daca mae este in vigoare :))

Articolul 143 / litera d.
Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
d)în dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice; - adica si in dreptul portilor?

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

qsar, , multumesc. Macar am maine ce sa ii spun politistului.

BB2

Mergi la inceput

Gata, am rezolvat

Azi a venit politia si i-a amendat, apoi si cei de la primarie le-a dat o amenda. Masina nu au tractat-o deoarece inca nu s-a votat in Consiliul Municipal legea privind ridicarea masinilor parcate necorespunzator............ceva cu siguranta traficului, nu prea am inteles. Politia ne-a asigurat ca o sa trimita azi o patrula la adresa proprietarului, dar din pacate nu au trimis pe nimeni. Am avut noroc ca cineva a recunoscut masina si ne-a zis ca proprietarul locuieste la 2 strazi de noi intr-o scara de bloc. Am mers noi sa il cautam, a fost cam greu caci nu stiam numele si scara in care locueste doar ca e o doamna avocat........dar ne-am descurcat pana la urma.

BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebita06 spune:

Daca e dna avocat, cum de si-a permis sa faca asta? Nu ati luat-o putin de par? II trageam niste zgarieturi si niste picioare in jeepul ei de nu se vedea. Exact cei care cunosc legea nu o aplica, ca bun simt si buna crestere nu au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ursoaica spune:

Nu poti avaria bunul altuia caci dai tu de belea apoi.

De aceea se zice ca traim in jungla pt ca exista multe persoane care gandesc astfel, pana isi cumpara si ele masina si se intreaba in drum spre casa daca: imi taie cauciucurile, imi zgarie masina, dau cu picioarele in ea de o fac praf, imi sparg geamurile, o blocheaza cu toate ca incurca toata circulatia pe strada, etc. ...

Mai mult ca sigur tu nu ai carnet si nici masina ... si de aceea vorbesti asa...

Mergi la inceput

Din pacate nici macar nu si-au cerut scuze inca parca erau indignati ca i-am deranjat. I-am rugat sa vina sa traga masina de acolo si femeia mi-a raspuns ca nu stie daca are cheile. Atunci m-am infuriat si i-am spus ca din pacate are zilnic cate o amenda caci am chemat zilnic politia (nu era adevarat nu primise decat 2 amenzi intr-o singura zi una de 450 ron si una de 300 de ron)dupa ce am spus asta s-a cam speriat caci imediat a venit si a tras masina.
Si nu am vorbit urat cu ei...........nu am vrut sa ma cobor la nivelul lor de nesimtire, am vrut sa le dau o lectie de bun simt, cred ca asta i-a deranjat si mai mult. I-am zis doar ca putea sa fie masina noastra in curte si ca sunt femeie insarcinata cu un copil mic, mai bine spus i-am rusinat putin si asta nu le-a placut.

Ada 18+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput