snitele
Am fost plecata cateva zile intr-o excursie. Am mancat pe la diverse restaurante si mi-am amintit ca mie nu-mi ies niciodata snitelele la fel de bune . Habar n-am unde gresesc, de ce, de ex., snitelul de pui nu-mi iese la fel de fraged si bun ca la restaurant? Plus ca oul nu vrea, pur si simplu, sa stea lipit de carne. Clar ca e ceva ce nu fac cum trebuie.
Voi cum procedati?
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF
“Toata lumea stie ca anumite lucruri sunt irealizabile, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza.” (A. Einstein)
Raspunsuri
valentinag spune:
Carnea batuta ,sarata piperata se da mai intai prin faina,apoi prin ou batut apoi prin pesmet!Mie imi ies intotdeauna bine cu compozitia asta!
Daca le vrei pariziene,adica cu amestec de faina,ou si apa,asa ca ciulamaua,tot trebuie sa le dai prin faina mai intai ca sa se lipeasca alea de ele!
asa arata ale mele!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
Vivela spune:
Multumesc, Valentina. Ale tale arata super. Intrebare: carnea se prajeste inainte? Eu am incercat si asa, si asa, adica neprajita inainte. Daca nu o prajesc, se arde oul (normal, carnea se face mai greu...) .
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF
“Toata lumea stie ca anumite lucruri sunt irealizabile, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza.” (A. Einstein)
valentinag spune:
Nuuu,n-o prajesc!Bate carnea bine si incearca asa cum am spus eu si o sa iasa bine!Sa nu dai focul foarte tare,sa fie moderat!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
alintaroma spune:
La snitelele clasice fa asa cum a spus Valentina. Daca vrei ceva mai deosebit fa Chicken parmesan, eu nu demult am descoperit reteta pe net si am facut deja de 2 ori.
Reteta suna cam asa:
2 piepturi de pui se transeaza la dimensiunea dorita, se bat nitel, apoi se condimenteaza pe ambele parti (eu folosesc ceva condiemnte speciale ptr carne de pui de pe aici) se acopera cu plastic si se pun in frigider.
Intre timp bati 3-4 oua cu o lingura si jumatate de mustar.
Pe un platou amesteci 4 linguri de pesmet cu 3 linguri de brinza parmesan (rasa marunt).
Incingi tigaia, pui ulei si astepti sa ajunga la temperatura optima ptr prajit (asta e secretul, ca daca uleiul nu e incins suficient "fuge" oul de pe carnita) si tavalesti cite o bucata de carne prin ou, pesmet&parmesan iar ou si le arunci in tigaie. Le prajesti la foc potrivit intorcindu-le de 2 ori (cel putin eu asa fac). Ies bestiale !
Bafta si sper sa va placa.
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
alison spune:
faina-ou -pesmet pt .snitel vienez(eu nu bat carnea,ci doar o pun mai subtire taiata,ma refer la cea de pui) si faina,ou si apa in amestec pt snitel ca la mama(adica parizian),in ulei incins,la foc moderat,lasate pina se fac aurii si apoi intoarse,scoase pe servetele absorbante si mai storc si lamiie pe ele! si inca un fel:faina,ou,fulgi de porumb maruntiti,sfarimati cu mina-ies delicioase si f. aspectoase!
alison,mami de simonhttp://b3.lilypie.com/ouVHp2.png
Vivela spune:
Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri .
O sa incerc chiar in seara asta, cred ca o sa fac cate 1-2 din fiecare, sa vad care iese mai pe gustul meu si al sotzului. Oricum, toate par delicioase.
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF
“Toata lumea stie ca anumite lucruri sunt irealizabile, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza.” (A. Einstein)
Annie80 spune:
si ca sa iasa crocante sa mai da inca odata prin ou si pesmet.
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
X-ray spune:
eu las carnea de pui mai groasa,nu o bat la refuz,o las sa se "scurga" bine.o dau prin oua in care am batut putina faina si am pus si condimente si apoi prin pesmet sau fulgi de porumb zdrobiti bine, o pun in uleiul fff bine incins(deobicei ulei de masline,sunt fan) si nu o las mult,asa sa capete crusta nu sa se faca maronie,atunci inseamna ca a inceput sa se arda....
asa le fac eu si imi plac,pofta buna!
am mai furat idei si de la ce au scris fetele mai sus
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...
alayna spune:
Eu folosesc si faina de cartofi si imi iese snitelele foarte crocanteeee
Reteta e de la o prietena chinezoaica ,am mancat o data intr-un restaurant chinezesc si ma indragostisem de acele snitele
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)
alot spune:
Mama e o minune de bucatareasa (din aia de simti in mancare cat e de talentata), si sincer va spun ca snitelele sunt punctul ei forte.
Ea le face asa : carne batuta bine, condimentata si data prin faina si ou batut, prajita in ulei incins bine, dar secretul consta in oala mica de apa cu delicat (sau ce condimente vrei voi) care fierbe langa tigaie. Prin apa asta trece mama snitelashele cand le ia din tigaie si ies o minunatie. Nu mai sunt uleioase, si sunt pufoase si fragede de nu-ti ivne sa crezi.
Pofta mare,
Ana
Talia
calatorii
www.flickr.com/photos/11072826@N02/1037562319/" target="_blank">tot Taliuta mea