Buna ziua,
Sunt un membru nou printre voi si ma bucur.
Am nevoie de niste sfaturi. Ma pregatesc sa devin mamica si am decis ca inainte ar trebui sa fac niste analize, printre care un papanicolau si Testul HPV. Papanicolau a iesit 2, iar la testul hpv a iesit ca as avea vreo 10 tipuri...Maine sunt programata la o colposcopie. Nu stiu prea multe despre acest virus, si asta ma cam sperie. Ce poate sa provoace pe col? rani? daca da , aceste rani cum se trateaza? am auzit des de conizatie? cind se face aceasta procedura? imi doresc un bebelus mai mult ca orice....
Daca stiti mai multe, va rog sa ma ajutati....
Am vazut ca esti foarte ingrijorata dar ar trebui sa iei totul cu calm pentru ca eu in 2006 am facut testul si mi-a iesit gradul 2 spre 3 cu un mare semn de intrebare pt.ca am si o rana destul de urita care imi provoca dese singerari si totusi am ramas insarcinata in dec.2006 iar dupa lungi tratamente de mentinere am nascut in aug.2007 un bb perfect sanatos de 3.300kg.Trebuia sa incep un tratament dar nu am putut pt. ca am alaptat dar acum am intarcat-o si de saptamina viitoare am programare pt. un nou test. Iti doresc sanatate si mult optimism.
buna,
nu am mai intrat de mult pe site... am si eu o intrebare pentru p.a.ade: mie mi s-a spus ca am hpv... si medicul mi-a spus ca pot sa nasc numai prin cezariana... banuiesc ca tu tot asa? si inainte sa ramai insarcinata cu cat timp dupa ce ai terminat ultimul tratament? multumesc,