Mac Os

Mac Os | Autor: Annie80

Link direct la acest mesaj

recomanda cineva laptopurile celor de la Apple? si sistemelor lor in locul celor care sunt cu Windows?

vreau un laptop , (si MacBook Air imi face cu ochiul)dar nu vreau vista mam cam saturat de windouzzz in general mai ales problemele lor.

sunt utilizatori de Mac aici, sunt multumiti? recomanda. As dori sa stiu mai multe, si daca au probleme de ce fel. caci pe site-ul lor pare cel mai tare (dar toti isi lauda marfa).

Multumesc

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Oh, eu da! Fan mere!
Air-ul ala arata bine tare, e finut, e frumos, e subtire..dar, nu are unitate de cd/dvd, insa iti poti lua si unitate externa, nu are port the ethernet (adica portul unde pui cablul de internet), doar wireless. si pe asta au rezolvat-o am impresia cu un adaptor usb. eu mi-as lua, daca nu ar fi asa scump si nu mi-as fi luat laptopul de acum in urma cu 2 luni.
ca avantaje la sistemul mac osx, nu exista virusi, programele pur si simplu le pui in trash (nu te mai chinuiesti cu install/uninstall) si sistemul e mai stabil. mai sunt si altele, astea au fost primele lucruri pe care le-am observat cand mi-am luat laptopul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris25ss spune:

foarte misto Apple, insa nu dispune de atatea aplicatii cum dispune IBM...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Oh daaaa! Am avut privilegiul ca din '95 pina acum sa lucrez doar pe Mac-uri, si crede-ma ca ce poate Vista acum, Mac-ul poate de acum 5 ani, e un sistem ultra stabil, daca iti crapa o aplicatie nu-ti ingheata tot sistemul, nu exista acel faimos "blue screen" de la vindoaze.

DAR, depinde foarte mult pentru ce iti iei un Mac. De obicei, mai ales pentru ca sunt atat de scumpe si performante, se folosesc pentru grafica si editare video. Trebuie sa tii cont ca aplicatiile de Mac sunt rare si scumpe, daca ai si vreun pushti care vrea jocuri, oferta pentru Mac e mai mica, vor aparea cand si cand probleme intre ce ai tu pe el si ce dileli iti trimit prietenii de pe PCurile lor.

Daca esti in Romania, Mac-ul e un moft, ca utilizator casnic. Minunat, dar moft. Daca esti in alte parti e altceva. In State de exemplu, scolile au in mare parte doar Mac-uri pentru ca exista statii airport si toi copiii au iBook-uri, sunt foarte intuitive si, cum zicea si Joseffine, poti sa fii mama incepatorului ca te descurci.

Exista in Ro forum dedicat utilizatorilor de Mac, poate gasesti si acolo informatii utile.

Oricum, e o bijuterie si daca m-ar pune cineva sa aleg, cu okii inchisi as pune laba pe unul. Pe oricare, chiar si pe un Mac Mini (e doar 300$).

Monica 19+ si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

da, da si da!!!!
sotul lucreaza pe mac book pro de 2-3 ani si eu am mac book de aprox 2 luni; nu l-as mai schimba niciodata cu un PC/Windows...
insa, cum spuneau fetele si mai sus, softurile in plus pe care vrei sa ti le iei, trebuie sa le cumperi, insa per total experienta este unica
pe mine ma "satisface" si ca "utilizator casnic" ce sunt (ah, mofturi) dar si cand lucrez pe el...so, go for it!

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Noe, nu-i asa ca-s misto?

Chriss, nu-i adevarat ca sunt mai putine aplicatii de Mac decat de PC. Pina acum singura pe care n-am gasit-o a fost Autocadul, dar exista alternative.

Annie go for it! Dar ia-ti macar un iBook ca sa ai tot, si SuperDrive si porturi USB destule si Firewire, nu-l lua chel, ca nu poti sa-l "completezi" dupa aia ca pe un PC. Ia-l "full option" de la inceput si n-o sa regreti. Uite, eu am un laptop PowerMac G3 (ca al lui Carrie din Sex and the City), are 10 ani, si face inca fata cu brio la orice. E comparabil cu un laptop PC de anul trecut.

De fapt io am 5 Mac-uri, care mai de care mai simpatic

Monica 19+ si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza Nancy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by boticelina

Noe, nu-i asa ca-s misto?

Chriss, nu-i adevarat ca sunt mai putine aplicatii de Mac decat de PC. Pina acum singura pe care n-am gasit-o a fost Autocadul, dar exista alternative.

Annie go for it! Dar ia-ti macar un iBook ca sa ai tot, si SuperDrive si porturi USB destule si Firewire, nu-l lua chel, ca nu poti sa-l "completezi" dupa aia ca pe un PC. Ia-l "full option" de la inceput si n-o sa regreti. Uite, eu am un laptop PowerMac G3 (ca al lui Carrie din Sex and the City), are 10 ani, si face inca fata cu brio la orice. E comparabil cu un laptop PC de anul trecut.

De fapt io am 5 Mac-uri, care mai de care mai simpatic

'ai, maaa! 5?unul pentru fiecare camera? (nu rideti, ca eu asa mi-as decora casa, cu cate un Mac peste tot...)
in alta ordine de idei, Mac-ul are aplicatii mai mult decat suficiente, nu se compara cu PC, are aplicatii in plus care iti fac munca mai usoara..plus,..eu n-am auzit inca de virus "de Mac", asa ca esti safe din punctul asta de vedere
si eu zic sa ti-l iei cat mai dotat, ca merita

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

dap, 5. Doua acasa si 3 la munca. Acasa am un bunic, un PowerPc 6600 si laptopul de care ziceam mai sus. Si la munca am un PowerPC 9500, un PowerPC G3, un PowerMac G4 si astept in vara copilul cu numarul 4 un MacPro

Vroiam sa-mi iau direct din State un Mac Mini dar vine BB si prioritatile s-au schimbat un pic.

Oricum, Annie suita iLife cu care vine mobilat orice Mac este de-ajuns pentru inceput. Poti apoi pe parcus sa-ti iei si pachetul Office for Mac de la Microsoft si rezolvi aproape tot ce-ti trebuie pentru uz casnic.

Stiati ca Billu (de la Microsoft) are divizie speciala de Mac? Unde cred ca-si roade unghiile de invidie

Iar amatorii de PC ne zic noua, astora cu Mac-uri, ca suntem elitisti si cu nasu pe sus?

Oricum, cand iti iei un Mac aduci in casa ta o stare, un feeling, despre Mac-uri nu poti vorbi in termeni prea tehnici, sa te dai balena cu ce procesoare ai si stuff... Cand ai un Mac ai o masina simpatica, umana, care te asculta, e plug-n-play, nu instalezi drivere, nu cauti kituri ca sa poti sa vezi fisiere cu nus'ce extensii, pina acum cativa ani Mac-ul nici nu punea extensii la fisiere, ca sa nu te ameteasca pe tine ca utilizator, Mac-ul tau in sleep mode doarme linistit si-i clipeste un beculet usor, ca atunci cand cineva respira linistit in somn..., uite ca le facui si o oda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

boticellina...pe unde mama gasesc forumul ala

In cutie:
MacBook Air
• 45W MagSafe Power Adapter, AC wall plug, and power cord
• Micro-DVI to DVI adapter
• Micro-DVI to VGA adapter
• Display polishing cloth
• Install/restore DVDs
• Printed and electronic documentation

Configuration Options
• Processor up to 1.8GHz
• 64GB solid-state drive
• Preinstalled software
• External MacBook Air SuperDrive
• Apple USB Ethernet Adapter
• Apple USB Modem
• MagSafe Airline Adapter

Included Software
Operating System Applications Mac OS X v10.5 Leopard
The world’s most advanced operating system offers hundreds of breakthrough innovations and applications, including:
• Cover Flow • Quick Look • Stacks • Time Machine • Mail • iChat • Safari • Spaces

Included Applications
• iLife ’08 suite for creating photo projects, making movies, designing DVDs, building websites, and composing music
• Front Row
• Photo Booth

Bine caci nu stiu ce fac toate aceste aplicatii
CE ar mai trebui sa am inafara de asta? e suficient pt uz casnic?

in afara de Office care va trebui sal cumpar, dar pot edita text?

pot sa scriu DVD-uri? video/photo edit?
de vazut filme si ascultat musica nu intreb, ca ar fi penibil sa nu aibe

Multumesc pt raspunsuri, mai astept pareri daca mai aveti

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Annie, m-am delectat si io privindu-l pe site-ul Apple. Ai www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/9267/P30/" target="_blank">aici discutia utilizatorilor tatici de Mac din Ro despre modelul ales de tine.

Care e ultra simpatic dar gandeste-te ca nu are unitate CD/DVD. Care acasa iti e indispensabila. E un model gandit mai mult pentru calatorii, zboara, dar...

Pentru home use uita-te la un laptop mai "potolit" si cu de toate, ai multe alte optiuni si la un pret poate mai bun.

Iar suita iLife si ce mai dau ei acolo e de-ajuns pentru inceput, binenteles ca poti edita texte, plus ca sunt o multime de aplicatii open source, pentru care nu trebuie sa platesti nimic, le iei de pe net si mai rezolvi din ce iti pare ca n-ai. Office-ul n-ar fi necesar nici el, daca atat de multa lume n-ar folosi Wordu' si Excelu', PowerPointu' si asa mai departe. Te va deranja sa nu poti deschide documentele trimise de ei pe computerul tau. Normal ca poti scrie CD/DVD-uri, Burn Disk e o aplicatie foarte simpatica si usor de folosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

iLife- e suita gen office de la mac. ai si un fel de excel, si un fel de editor text si un fel de powerpoint.
front row- e un programel sa vizionezi filme, poze, etc

si eu zic ca macbook air e frumos tare, dar daca vrei sa faci anumite chestii pe el, cum ar fi sa scrii dvd-uri, nu poti daca nu iti cumperi si unitatea separat. ah, si inca o chestie, sunetul e mono la macbook air. eu as lua macbook air doar ca laptop secundar.
la banii de macbook air iti iei un macbook pro care e cu de toate.

mi-a placut oda.

a, si inca o diferenta, pe un mac vechi, de 5 ani sa zicem, poti sa iti pui ultimul sistemul de operare si merge ca uns calculatorul. nu as putea spune acelasi lucru despre pc-uri, pe un pc de 5 ani sa instalezi vista nu prea merge.

Mergi la inceput