retete papanasi
Unde as putea gasi niste retete de papanasi simpli si gustosi?
Eu nu prea ma pricep la prajiturele ca nu prea imi ies(nu-mi cresc bine sau nu se coc deloc) dar parca asa mi s-a facut pofta de papanasi si parca tot as incerca.
Multumesc
Raspunsuri
alintaroma spune:
Papanasi fierti
250 gr brinza de vaci (nu stiu daca o sa gasesti aici... eu am gasit odata dar mi s-a parut tare scumpa) dar cred ca poti incerca sa faci cu ricotta cheese
1 ou intreg, 3 linguri gris, sare, 1 lingura faina,
pentru sfirsit 2 linguri unt, optional pesmet.
Se amesteca totul, modelezi papanasii cum vrei tu si ii pui la fiert in apa atunci cind clocoteste , la foc mic pina se ridica la suprafata . Ai grija sa-i manevrezi cu paleta sa nu se sfarme.
Apoi ii tavalesti prin unt si pesmet.
Papanasi prajiti
300 gr brinza de vaci, 2 oua, 3 lg faina (sau 2 faina si una gris)
Se amesteca brinza cu galbenusurile si faina. Se adauga apoi albusul batut spuma. Se modeleaza si se prajesc in ulei incins sau unt.
Astea sunt cele doua retete care le faceam eu ... cit a fost giza noastra mica faceam doar fierti.
Aici inca nu am facut niciodata dar mi-ai dat o idee ... ca am mai facut diverse retete d'ale mele care erau cu brinza de vaca cu ricotta si a functionat ... sa vad daca papanasii or fi mai pretentiosi :)
Spor la bucatareala!
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
adriana_m spune:
Alintaroma multumesc mult de retete. trebe sa le incerc. Astea as putea sa gatesc si la gradi,nu? Cred ca ar merge. Trebe sa incerc intai acasa sa vad la fiu-mio daca ii plac si apoi ma hotarasc.
Hildegard spune:
Adriana, poate gasesti ceva aici:
http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Dulciuri
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
LYLY809 spune:
Reteta mea seamana cu cea de mai sus, insa eu pun si zahar sau, dupa caz(daca-i pentru pitic) fructoza.
Asadar: 500 gr. branza, 6 oua, 6 linguri zahar(un pic sa fie vanilat), 6 linguri faina, 3 linguri gris.
Se prajesc la foc mic sau se fierb, dupa ce s-au modelat in prealabil
Lacri si Alec 30 mai 2006
adriana_m spune:
Multumesc mult de retete fetele. Pot sa pun peste ele sau inauntru dulceata si smantana? Parca asa am mancat eu undeva.
sunt_mamica spune:
sunt deliciosi cu dulceata si smantana.dulceata de afine mi se pare ca merge cel mai bine la papanasi.
ilinca
X-ray spune:
in copilarie imi facea mama papanasi dupa reteta celor prajiti de mai sus si puneam peste sirop de muguri de brad si smantana...imi ploua in gura acum si habar nu am de unde sa fac rost de acest sirop acum,mama il facea atunci ea....
poti sa faci branza dulce de casa,1-2 litri de lapte de vaca mai gras in fct de cata branza vrei sa obtii,pui la fiert dupa ce ai amestecat in prealabil cu cateva linguri de iaurt.lasi sa clocoteasca pana se separa branza de zer si o pui la scurs...
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...
adriana_m spune:
Super ca pot sa fac branza dulce de casa. Chiar am sa incerc numa ca nu prea stiu eu ce lapte de vaca mai gras gasesc eu pe aici.
Trebuie sa caut si dulceata de afine poate gasesc.
antosit spune:
Mamaaa da ce pofta mi-ati facut!Cred ca bag si eu maine o portie, dar am sa pun si gris nu doar faina cum faceam pana acum!
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"