rezultat spermograma
cele care aveti mai multa experienta poate imi spuneti si mie cam ce sanse am sa raman insarcinata avand in vedere rezultattul s[ermogramei sotului meu.
va scriu exact ce contine biletul
Cantitatea:4,6ml. fluid, alb-galbui, opalescent
spermatozoizi:mobili 45%
imobili 55%
cu malformatii 6-8 %
36 milioane /ml
rare leucocite
Raspunsuri
felix76 spune:
E de bine dar cam incompleta daca doar astea sunt trecute pe ea. Lipseste pH, timp de lichefiere, forme Kruger si multe altele... Unde ati facut-o? Cele mai complete spermograme se fac la IDS Bucuresti la Dr. Matei. Oricum gasesti pe site multe informatii in acest sens mai ales la Inseminare si Pacientele Optimiste si Gravi ale dr. Tutunaru.
Felix
Anca Wish spune:
Eu zic ca nu e prea bine. Daca erau toti mobili, era bine, dar mai mult de jumatate sunt mobili si din cei mobili sunt si care au malformatii.
Incearca un tratament naturist. Face minuni in unele cazuri.
Ar trebui sa ai si diagnosticul pus acolo.
Ce perioada de abstinenta a avut inainte de recoltare?
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
adelaalba spune:
Eu sunt din sf.gheorghe, covasna si am facut-o aici in oras la un lab particular.Adevarul e ca dupa ce m-am mai uitat pe net mi-am dat seama si eu ca lipsesc unele chestii asa cum ai zis , ph, timp coagulare...etc.Spermograma am facut-o dupa vreo 8 zile de abstinenta.La inceputul lui martie trebuie sa merg si eu pt niste analize , la medic, si atunci trebuie sa duc si rez spermogramei.Parca vad ca trebuie sa o repetam si abia mi-am convins sotul sa o facem pe asta.mi groaza cand ma gandesc.
Anca Wish spune:
Adela, 8 zile e cam mult. Poate rezultatul nu e imbucurator tocmai din cauza asta. Ideal e sa se faca dupa 3,4 zile de abstinenta.
Sfatul meu e s-o repeti in alta parte. Cauta o clinica serioasa.
Pe buletinul cu rezultatul, ar trebui sa fie prezente si valorile normale, valorile de referinta in functie de care au calculat rezultatele.
M-am exprimat cam matematic, dar sper ca intelegi.
Bafta multa!
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
Anelie spune:
Buna tuturor fetelor,
Nici la noi nu se intampla nimic..asa ca sotul meu a facut spermograma.El este optimist dar pe mine deja m-au luat gandurile negre cand am vazut rezultatele, vi le impartasesc si voua, sa-mi spuneti ce credeti, sunt sanse "naturale" de a ramane sau nu prea
-volumul a fost mic, 0,50ml si trebuia de la 2,00-6,00
-mobilite-60% si motilite 83% dar mai scrie ca 10% sp.rapides et progressifs; 40%lents ou faiblement progr; 10%mobiles mais non progr, 40%immobiles
-formes typiques:18%
-forme atypiques-82%
(base anormale-79)
In plus, tot pe rezulatul spermogramei mai apare si Cultures-numeration des germes:CFU/ml 5000 si culture aerobie-flore mixte.
E de foarte rau tot?
V arog, astept un sfat, nu mai pot nici dormi de grija...as vrea tare mult o