Am achizitionat in 1997 un apartament sub incidenta legii 112. In 2007 a expirat perioada de 10 ani in care acest apartament nu putea fi instrainat.
Acum am dori sa il vindem dar pentru intregul imobil exista notificari depuse la primarie. Totodata mentionez ca avem copii ale documentelor care atesta ca apartamentul a fost donat statului de catre cei ce l-au contractat inca din perioada de proiectare/cponstructie a imobilului.
Cum putem rezolva aceasta problema? Exista vreun termen legal in care primaria este obligata sa raspunda celor ce au solicitat retrocedarea (am inteles ca ultimul termen de depunerea a actelor de catre acestia era noiembrie 2003)?
multumesc in avans pentru ajutor.
Conform Legii 10/2001, primaria trebuie sa raspunda la notificare in termen de 60 de zile, insa evident ca nu s-a respectat acest termen, ca oricum nu sunt prevazute sanctiuni in caz de nerespectare a termenului de catre primarie.
La notariat, pentru perfectarea vanzarii, vi se va solicita situatia juridica a apartamentului de la PMB - daca face sau nu obiectul vreunei notificari pe legea 10/2001. Astfel cumparatorul va afla situatia si isi va asuma eventualul risc.