Fibrom uterin (20 )

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Salut fetelor!!!Am cam lipsit de pe aici si vad ca s-au cam "intarit" randurile cu fete cu "probleme".
Nicoleta,ce bine de tine ca ai o, ne bucuram tare si ne dorim sa simtim si noi fericirea pe care o traiesti tu acum, de cand ai o fetita.Cu slabitul e mai usor, sunt sigura ca vei reusi pt ca si eu am avut o perioada probleme cu greutatea dar de cand am inceput sa fac m-am mentinut. Cu toate ca am fibromul nu ma las de sport pt ca ma simt f bine si nu m-a deranjat deloc.
Airnna,ce mai faci?Cum esti ? Asteptam cu toate vesti de la tine!!!Multa sanatate iti doresc.
Bluel , ne bucuram cu acum esti bine cu sarcina, imi doresc ca in curand sa fiu si eu.
Laura, macar acum stii exact ce ai, eu sper sa treaca fara sa fie nevoie de chiuretaj. iti doresc si tie multa sanatate. Te dulce!
Tana,, ma bucur f tare pt tine ca nu e mai grav si ca defapt ai numai un fibrom, cu dimensiuni "acceptabile".Si eu sunt in situatia ta e tot in afara uterului si al meu, doar ca e putin mai mare de 4/5 cm si sper si eu sa raman insarcinata cat mai curand.
Si la fel si mama si bunica au avut fibrom.
Kari, nici eu nu stiu ca fibromul sa dea asa dureri mari. Si pe mine ma mai doare cateodata dar sunt dureri surde si suparatoare dar nu am avut asa dureri cum ai descris tu...poate ar fi bine sa te mai vada un doctor pt ca nu stiu daca ai citit inainte dar la multe dintre noi ni s-au dat diferite diagnosticuri la diferiti doctori. E f bine ca esti optimista si sunt sigura ca nu e nimic grav. Te pup si asteptam detalii.
La toate fetele o si va pup!!!Multa sanatate!
KIKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maimu spune:

buna fetelor
ma alatur si eu din nou voua, am mai fost prezenta acum cativa ani pe acest forum - sunt pe listuta de la inceput - intre timp fibroamele s-au mai marit putin am avut si o sarcina oprita din evolutie - anul acesta ,si cum vreau sa raman cat de curand gravida din nou acum e onentul sa fac ceva cu acesti monstruleti....
doctora mea curenta imi propune operatia insa as vrea sa investighez si solutia cu emboliza
am luat legatura cu dr dorobat de la municipal si vreau sa ma duc sapt viitoare sa ma vada
va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri:
-cat timp ati stat in spital, cele care au facut emboliza;
-in cat timp v-ati revenit de la interventie- ati mai avut si conc med dupa?
-cat ati dat la doctor(stiu ca e cam dificila itrebarea), dar sincer chiar nu am pe cine sa intreb si chiar m-ati ajuta daca imi raspundeti (eventual pe pm)
- nu am mai fost de mult intr-un spital si chiar nu stiu cat costa o astfel de interventie
eu va citesc de multa vreme, dar nu am mai intrat si sa stiti ca sunt alaturi de voi...nu va lasati invise de monstuleti
va pup... si va imbratisez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Buna Maimu,imi pare rau ca ai pierdut o sarcina dar e bine ca acum vrei sa lupti cu problema ta. Si eu am un fibrom de 5 pe aproape 5, dar mie mi s-a spus ca mai bine incerc acuma sa raman gravida si daca nu imi merge, sa incerc embolizarea. Sper sa nu am si eu ghinion sa pierd. Fibromul meu e lipit de peretele exterior al uterului si zic doctorii ca are o pozitie care ar putea duce o sarcina.
Despre emolizare nu stiu sa imi zic eu prea multe, numai din ce scriau fetele,ca operatia nu costa daca esti angajat si ai asigurare, ca dureaza cam 30 minute, ca dupa operatie te doare f tare burta, si ca stai maxim 2 zile internata.(bine astea in mare).
As vrea daca poti sa imi zici mai multe despre cazul tau.
Te pup si multa sanatate!
KIKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Kari, imi pare rau ca si tu esti posibila purtatoare de uter fibromatos, dar nu e cazul sa te panichezi, se poate trai si asa, ba mai mult, poti avea si copii (cazul bunicii, mamei si al meu sper . Eu am acest diagnostic de mai bine de 7 ani, la inceput era un singur fibrom, pe urma s-au tot inmultit, dar nu au avut o evolutie spectaculoasa (adica sa ajunga la 12 cm in cateva luni), le-am tinut sub observatie din 6 in 6 luni, am incercat tot felul de tratamente (medicamentoase, inclusiv Diphereline anul trecut, naturiste), toate apa de ploaie dupa parerea mea, am ajuns acum in sarcina la vreo 5 fibroame, cel mai mare de 7 cm (in sarcina cresc, dar dupa scad in general la jumatate), dar iti spun ca NU am avut dureri niciodata, doar sangerare abundenta si ciclu o data la 23-25-28 de zile (ma innebunise . Nu ne-ai spus cati ani ai, daca vrei sa faci copii, pt. ca e mai bine sa nu astepti sa incerci dupa 7 ani, cum am facut eu, in ideea ca vroiam mai intai sa scap de monstrii si pe urma sarcina. Sper ca la ora asta ai deja un diagnostic clar si te asteptam sa ne dai vesti bune! Si apropo, embolizarea cica nu se preteaza unui uter fibromatos, care arata ca un ''sac cu nuci'', asa cum mi s-a explicat pe intelesul meu , dar la un fibrom mare si unic e solutia ideala (parca intreba cineva aici a carei sora are asa ceva!!!)

Maimu , chiar ma intrebam pe unde ai disparut si tu, nu imi place ce aud , dar nu te lasa, vezi exact ce a dus la oprirea sarcinii din evolutie, incearca sa faci si niste analize pt. SAFL (sindrom antifosfolipidic), doctorul meu de familie m-a innebunit cu asa ceva....

Arinna, ce e cu tine? Iti tin pumnii!

Kiki , , albinuta noastra, restul ne-am puturosit . Ai sa ramai si insarcinata, ai sa vezi, atunci cand te vei astepta mai putin.

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Bluel, draga mea, multumesc pentru raspuns. am doi copii, de 9 si 8 ani, baiat si fata, am pierdut doua sarcini inaite, copii i-am avut dupa 6 ani si ceva de casatorie. asa zisul diagnostic, uter fibromatos mi s-a pus doar in urma consultatiei. maine am programare la echo trans-vaginala. acolo sper sa se vada bine care-i baiul!
si mamanul meu mi-a spus ca uterul fibromatos nu doare, dar nu stiu ce as putea avea....ciclu e aproximativ regulat, nu am sangerari abundente...nu am avut nici un altfel de probleme, doar ca am uterul retrovers de cand ma stiu si , dupa a doaua nastere, ovarul drept s-a lipit de uter, problema care mi-a spus doctorul ca nu are nici o repercursiune.
cam asta e, astept maine echo!

kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ce-i aia embolizare?

Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Maimu, si eu am un fiborm uterin subsersos, pediculat, si anul trecut in august am pierdut si eu o sarcina. Nu stiu daca a fost din cauza fibromului...dar eu am decis sa raman gravida din nou cu acest fibrom. Ma tem de operatie...asa ca peste 3 luni voi incerca din nou sa raman gravida...si poate de data asta va fi bine.

http://dw.daisypath.com/sj4jp2.png
http://tt.lilypie.com/DpdYp3.png
Lacrima...ea nu este decat o expresie a prea-plinului pe care il simti in acel moment. Lacrima nu este o necesitate, e o declaratie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_b spune:

Buna,

Revin si eu cu ultimul consult la Dr. Badea, care mi-a recomandat sa incerc o sarcina cu fibromul pe care il am (6,7 cm). L-am intrebat de embolizare si mi-a spus ca dupa ce se astupa artera ce alimenteaza uterul nu se poate spune exact cum va reactiona ovarul la taierea unei surse de hrana si nu mi-a recomandat embolizarea deoarece mai vreau un copil. Am citit insa aici ca au fost fete care au ramas insarcinate dupa embolizare. Mai intreb inca odata: va rog spunti-mi ce dr. v-a recomandat embolizarea? Nu ma pot duce la dr. Dorobat si sa-i spun pur si simplu ca vreau embolizare. Este a treia parere diferita (la trei medici diferiti). Nu prea mai stiu ce sa fac.
Ce parere aveti de Dr. Badea Iulian?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elke spune:

Buna fetelor !

Sunt si eu cit de cit in aceeasi situatie ca si voi .
Acum 3 ani am suferit o miomectomie in urma careia mi-au extirpat 8 fibroame . La nici un an au reaparut fibroamele ( in numar de 6 ) . Hemoragii mari din nou ... histerorezectie .... ciclurile au
ajuns mai "normale" ...iar acum STOP ....am o intarziere de 7 zile !
Mi-am facut doua teste de sarcina si rezultat negativ .

Ce stiti ? pot aparea si dereglari de ciclu ??? ati "patit" asa ceva ????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicooleta27 spune:

Buna fetelor, incerc sa raspun la cateva intrebari.
ADA-B - eu am luat decizia embolizarii de una singura, asta am simtit si asta am facut, nu am consultat nici un medic in legatura cu embolizarea. Si multumesc celui de sus, nu am gresit, acum sunt fericita iar fibromul s-a calcifiat adica e in stadiul final. Daca vreodata va trb sa fac histerectomie totala nu-mi va parea rau, sunt implinita.
MAIMU - la embolizare stai intenata 2 zile. Azi faci embolizarea si maine pleci acasa. Eu am avut comcediu edical 2 saptamani, dar depinde de organism. Daca ai carte de munca nu platesti nimic, doar o mika atentie la medic. Despre dureri,,,,mmm....nu mori din asta. Trebuie sa gandesti pozitiv sa gandesti ca nu e doare nimik. Eu asa am fost, si,,,a trecut,,,s-a uitat. Am nascut,,,am uitat ,,,deja mai vreau unul.Durerile sunt trecatoare , incepe speranta pt un bebel

Mergi la inceput