Torturi si prajituri (6)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Anasia,iarba poti face cu duiul nr. 233. Poti face si par cu el, par la figurine.

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

veronica, multumesc!

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

anasia, poate ma suni maine cand iesi cu pitica in parc. Maine sunt libera, lucrez acasa, si cu piticul sta bona.

Placinta bucuresteana cu branza

300 gr. unt, 250 gr. smantana, un praf de sare, o cana mare de faina, sa iasa plamadeala potrivit de moale
Se amesteca toate si se pune coca la frigi o noapte, se scoate cu o ora inainte de coacere
Umplutura: 500 gr. branza vaci, 3 oua, 3 plicuri zahar vanilinat, 200 gr. stafide, un pahar zahar tos, o lingura de faina, un strop de rom, un pic de scortisoara
Pentru copt: 15-20 gr. unt, un pahar pesmet, zahar pudra 3 linguri sau glazura

Imparti aluat in doua si intinzi foi cat tava. Tava o ungi cu unt si o presari cu pesmet, cca 2-3 linguri
asezi o foaie, marcand bine colturile si intepand-o cu furculita, dai la cuptor pentru 15 minute, o scoti, presari restul de pesmet, pui umplutura( freci branza cu oua, apoi cu zahar, faina, scortisoara, rom, stafide, in aceasta ordine), acoperi cu a doua foaie, pui la cuptor la foc potrivit(175 grade) pentru inca 30 minute
Se presara cu zahar pudra.

Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Minciunele

un kg faina( sau jumate, depinde cate vrei sa faci) se framanta cu o nuca de unt(sau o aluna de unt :-)) si cate galbenusuri primeste faina ca sa devina potrivit de moale
se framanta bine si se lasa la caldura juma' de ora

se rup bucati de aluat si se intind subtiri cat muchia de cutit
se taie fasii inguste, de-a lungul si de-a latul, se incinge unt sau ulei si se pun minciunicile la rumenit; se presara cu zahar pudra, miez de nuca macinat si scortisoara

Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Stangle cu nuci

500 gr. nuci macinate, un paharel de rom, 4 oua, 750 gr. zahar, un pahar de faina

500 gr. zahar se bat cu 2 oua si 2 galbenusuri si se framanta cu nucile, faina si romul
250 gr. zahar se bat spuma cu 2 albusuri

aluatul se intinde si se imbraca cu spuma
Se decupeaza fasii si se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina( sau pe hartie de copt), se da la cuptor la foc mic
Pe astea nu le-am facut, nu stiu cat se tin in cuptor...daca te hotarasti sa le faci, fii cu okii pe bezeaua de deasupra

Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Saru' mana pt retete, Lyly. Le-am dat un print si urmeaza sa le pun in aplicatie. Stiu de pe acum ca vor fii apreciate, ca tot ce am adus (retete luate de la voi, in special de la Vero) s-a trecut de numa'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

va salut si eu!...ce pregatiti zilele astea?

Mata Emma lupta iar cu cancerul

Mergi la inceput

Eu o sa fac mufinoase cu mascarpone si fructe confiate

Si daca gasesc cranberries fac prajitura hranitoare de pe culinar.ro. Nu am gasit deocamdata decat seminte de in si de dovleac. Oricum, cred ca acele cranberries pot fi inlocuite si cu alte furte confiate, numa' sa fie acrisoare. spre exemplu niste visine

va doresc o zi buna!

Lyly si Alec 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Briose cu visine:
http://veronicascakes.blogspot.com/

Torturi pentru ziua sotului meu. am sa pun si retetele:
Tort cu ciocolata si visine si
Tort cu foi pandispan si crema de ciocolata:
http://veronicascakes.blogspot.com/

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

veronica, frumos!!!!La multi ani sotului tau, sa fiti fericiti!

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput