Fenicul

Fenicul | Autor: megbeng

Link direct la acest mesaj

am cumparat 2 bulbi de fenicul si nu am gasit inca o reteta potrivita pentru copilul meu de 1 an...am gasit fie retete prea complexe, fie simple salate...voi ati gatit fenicul pentru copiii vostri?




meg,dematei(9.02.2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

mai bine ii faci pentru voi . o salata simpla cu feniculul taiat foarte subtirel, cu vinegreta si marar proaspat... e super!
sau la cuptor, cu carne si sos de rosii, e extrem de gustos.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Sau il tai in sferturi si-l pui intr-o tava de cuptor , pui deasupra ulei de masline (citeva picaturi) , sare de mare , rosmarin si tijm si-l dai la cuptor , este delicios . Si se potriveste de minune precum garnitura la peste sau vinat.
Dar pt. bebe s-ar putea sa fie totusi prea sofisticat.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emicris spune:

eu am fiert bulbii putin ,cam 10 minute dupa care i-am pus intr-un vas uns cu unt si am turnat peste ei sos beschamel din putina faina,lapte si smantana.i-am dat la cuptor cam o jumatate de ora ,vasul fiind acoperit.

mama zmeilor emi si adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Uite aici o retetaa de placinta cu fenicul. Am scos-o mai demult dintr-o revista, dar pana acum nu am apucat sa o prepar. Poate tu...

Placinta de cartofi, fenicul si ciuperci

75 g unt aromat cu usturoi, topit
300 g amestec de ciuperci
750 g cartofi
circa 100 g verdeata asortata
1 bulb de fenicul de circa 300 g, taiat felii
circa 150 g amestec de nuci, alune, seminte
300 g telemea sau branza de capra
25 g gogosari murati, taiati cuburi mici
Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220oC. Unge o forma rotunda, (de 23 cm) cu baza detasabila, cu unt aromatizat si da la rece pana cand untul se intareste. Repeta procedeul de inca 2 ori.

2 Intr-un vas, pe foc potrivit, incinge 1 lingura de unt aromatizat si caleste ciupercile. Acopera vasul cu capac si lasa pe foc timp de 3 minute. Apoi mareste flacara, ia capacul si tine pe foc pana cand sucul se absoarbe complet.

3 Taie cartofii felii groase de 4 mm. Tapeteaza marginea formei cu feliile cele mai mari, suprapunand una peste jumatatea alteia pe masura ce inaintezi. Asaza pe baza jumatate din feliile de cartofi ramase si apoi presara o treime din cantitatea de verdeata si un praf de sare si piper negru, proaspat macinat.

4 Asaza apoi deasupra jumatate din feliile de fenicul, ciupercile si presara inca o treime din verdeata. Presara 200 g telemea sfaramata si gogosarii. Apoi asaza restul feliilor de cartofi, fenicul, ciupercile, verdeata si amestecul de seminte.

5 Toarna deasupra untul ramas si acopera placinta cu o foaie de hartie de copt si una de aluminiu, taiate rotund, cat marimea formei. Da la cuptor timp de 1 ora.

6 Opreste flacara cuptorului si presara restul de telemea sfaramata si da din nou la cuptor timp de 10 minute. Desprinde forma cu atentie si taie placinta felii. Serveste fierbinte.

Ingredientele sunt pentru 6 portii.



Mamica de spiridus, visatoarea cu picioarele pe pamant

Avem si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Eu feniculul il fierb in aburi, taiat felii mai groase, dupa care il dau la cuptor cateva minute cu mozzarella (cascaval) rasa deasupra, sare si piper, pana prinde culoare. A mancat si fetita mea cateva bucatele desi ea nu e fan legume, cred ca a atras-o parfumul!

Mergi la inceput