sunt a nimanui

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dacia spune:

Draga A.Imi pare rau ca treci prin ceea ce treci si sunt si eu alaturi de tine ca si celelalte fete.
Inteleg ca ai un bebe de cateva luni pe care il alaptezi.Imi dau seama ce greu ti-e dupa nastere,cand ai nevoie cel mai mult de sprijin, sa traiesti in stresul ala.
Vreau sa te intreb numai,cum era relatia ta cu sotul inainte de a veni soacra(poate ea l-a intors impotriva ta)si de cat timp sunteti casatoriti???
Poate se indreapta lucrurile dupa ce pleaca ea,cu toate ca nimic nu-i da dreptul unui barbat sa se poarte asa cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

Draga A si eu sunt alaturi de tine si tine cat poti legatura cu fetele din canada sigur ai sa gasesti o rezolvare.fetelelor din canada sunteti minunate

mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubic spune:

Draga "A", am ramas socata la ce ne-ai povestit... Asta nu e viata. Nu ai familie la care sa poti apela? Si inca 2 ani??? Pentru ce, pentru platirea unei facultati? Nu zic sa renunti la ea, nicidecum, renunta la familia asta care te tortureaza. Si cred ca ar trebui sa renunti cat poti de repede, inainte ca bebe-ul tau sa creasca, sa vada si sa inteleaga. Cine stie?? Il poate intoarce impotriva ta, Doamne fereste!
Te rog, fa ceva, pentru tine si pentru copilul tau, inainte sa te transforme intr-o leguma din punct de vedere psihic. Lupta pentru tine si pentru copil, nu te lasa, cu trecerea timpului va fi mai rau, mai greu..
Raman in continuare alaturi de tine, sper sa ai posibilitatea sa ne tii la curent si sper ca intr-o zi sa ne anunti ca ai plecat din casa aia... D-zeu sa te ajute sa ne dai vestea asta! Fruntea sus!
P.S. Iar daca iei decizia de a-l parasi, pana la momentul culminant, nu-l mai provoca, sa nu intre la banuieli. Tin pumnii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

Eu nu as putea sa stau intro relatie de genul asta nici macar inca 3 zile, nici pt scoala, nici pt bani, nici pt securitate materiala, pt nimic.
Cum de reusesti sa faci asta, numai tu stii. Ti se spune de toata lumea care locuieste in canada ca vei primi ajutor dar tu alegi sa traiesti asa. Asa ca nu inteleg ce fel de ajutor vrei, sa fiu sincera.
Pacat. Inteleg in Romania sa existe asa tragedii, dar nu in Canada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Draga mea, si eu sunt la scoala si nici eu nu m-am calificat ptr. bani de la guvern, tot ptr. ca sotul meu are salariul prea mare, ca avem casa si masina. DAR!!! Daca pleci de la el si ai alta adresa, si esti separata "oficial" sau "legal", statul iti va da bani ptr. scoala. De ce nu vorbesti cu financial de la tine de la scoala, spune-i ca te gandesti sa pleci de la sot cu copilul si afli exact daca atunci te califici. In plus, exista multe shelters ptr. mame si copii, in special, multe agentii guvernamentale sau private care sunt acolo pentru a le ajuta pe femeile abuzate. In Canada nu trebuie neaparat sa ai bani sa iesi dintr-o relatie abuziva, ajutor gasesti peste tot, tot ce trebuie e sa fi hotarata sa iesi din relatia asta. Fii tare si cand te hotarasti, va fi nevoie doar sa dai un telefon. Du-te si viziteaza un centru ptr. mame abuzate si vezi exact ce fel de ajutor iti pot ei oferi. Stiu sigur ca iti ofera casa si masa, poate te ajuta chiar sa iti gasesti un part-time job.

_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns animanui spune:

Multumesc tuturor celor care mi-ati scris si m-ati incurajat!Imi aduceti o speranta in suflet!M-am hotarat sa merg saptamana viitoare la acea clinica;o sa iau totul pas cu pas caci nu va trebui sa dau de banuit acasa ce am de gand sa fac.In primul rand trebuie sa aflu care imi sunt drepturile legale,cum pot dovedi toate abuzurile psihice,care sunt urmatorii pasi de urmat,etc.
Cineva m-a intrebat daca a fost mai buna relatia mea inainte de a veni soacra mea aici(are rezidenta aici,deci poate sta la infinit cu noi).Sunt casatorita de 4 ani si nu,nu a fost mai bine,dar acum totul s-a inzecit!Mereu am fost injosita,mereu mi s-au spus vorbe grele.Sa va dau un exemplu: in plina luna ianuarie( fetele din Canada stiu cum e iarna aici) acum 2 ani mi s-a luat cheia de la masina si mi s-a spus ca e masina lui,asa ca sa merg pe jos la servici.Ceea ce am si facut( mi-a luat trei sferturi de ora pe jos,caci nu aveam bani de bus).La intoarcere ,sefei mele i s-a facut mila de mine si m-a adus acasa.Si asta s-a repetat.De ce nu am plecat atunci?Mi-am facut de 2 ori bagajele,insa nu stiam pe nimeni,nu aveam bani,nu stiam ca pot primi ajutor,m-am gandit ca ma trezesc in strada si nu stiu unde sa o apuc.In plus,m-am gandit ca se va schimba,ca mai merita o sansa....si inca o sansa!Acum regret ca nu am avut curaj!
Nu am stiut ce inseamna o carte de credit,nu mi-a fost permis sa am propria mea carte de credit(am dus o lupta ingrozitoare cu sotul meu cand,sfatuita de sefa mea,i-am spus ca vreau sa am propria mea carte de credit ca sa imi fac un credit history aici),am invatat tot ce stiu acum despre sistemul de aici de la altii( nu de la sotul meu,asa cum era normal,caci el este de multa vreme aici si stie cum merg lucrurile),si cu toate astea,mi se spune ca tot ce am si am facut i se datoreaza.
O sa va tin la curent cu ce mi se intampla!Nu vreau sa ajung in pamant din cauza lor!
Inca o data va multumesc din suflet!Inseamna mult pentru mine sa stiu ca cineva acolo se gandeste la mine,imi ofera un umar pe care sa plang si imi ofera neconditionat si fara reprosuri ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Primul pas l-ai facut ,sotul deja are dosar la politie! Bravo te felicit pt asta, daca vrei poti sa il faci pe al doilea dupa ce te violeaza mai chemi odata politia si sigur v-a fi bagat la racoare pt ceva timp , sau cel putin ii va da sa stea departe de casa cel putin 6 luni.In acest timp cum spun toate fetele din Canada daca esti separata ai sa iei bani de la guvern , de la Osap sunt atitea variante, numai sa vrei.Iar el nu mai are dreptul sa se atinga de tine sau de casa voastra pt macar 6 luni apoi mai faci o reclamatie si tot asa .Eu am avut o prietena din liban care a procedat asa a chemat politia i-a dat interzis sa se apropie de casa si de copii si de ea pe timp de 6 luni apoi a bagat divortz si e bine merci.Ea avea 3 copii si s-a descurcat cu unul este mult mai usor. Asa ca eu iti doresc succes.Eu sunt mai departe de tine cam la o ora nord de Gta dar sti ce poti sa zici ca ti-ai gasit verisoara aia a doua cu care nu ai mai vorbit de mult si ca ai aflat ca sta la o ora de voi si sa vi oricand sa ma vizitezi. Ai grija de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinaa spune:

si ce e mai important ...noteaza date,ore ca sa ai totul concret,oriunde te duci sa depui o hartie cere nr de inregistrare ...nu ezita sa-ti aduni probe ,chiar daca asta inseamna sa mai induri o luna ,oricum peste tot in lume stiu ca MAMA SI COPILUL SUNT OCROTITI...chiar si in nenorocita asta de romania.Dane de veste cum poti ...numai sa nu risti

http://tt.lilypie.com/Lg7Ap2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelie-chan spune:

Ma bucur ca, cauti si gasesti ocazii pt. a intra si spune cum mai esti.Azi m-ai mai linistit, vad ca esti hotarata sa faci ceva si sa o faci cu cap. Daca nu ai plecat de la sotu acu 2 ani in urma , nu-i nimic, nu mai regreta pt. ca ai acum sansa sa o faci si sa o faci cum trebuie alaturi de noi care te sustinem si iti suntem prietene.
Numai bine , draga mea si asteptam sa ne scrii din nou...

pt. fetele dino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Draga "A" ma alatur si eu fetelor care te felicita pt hotararea ta de a iesi din aceasta situatie.Asa cum au spus fetele din Canada - pt care si eu am o stima deosebita si numai cuvinte de apreciere - trebuie sa vrei sa-ti deschizi aripile,sa zbori prin propriul tau falfait si in acelasi timp sa-ti susti puiul.Important este ca te afli intr-o tara in care ai protectia legii nu numai pe hartie ci in realitatea efectiva.Lupta draga mea,lupta pt tine si pt copilas!!!
Poate ceva timp va mai dura in incercarile tale de a nu da de banuit,dar ia in considerare sfatul prin care ti se spunea sa apelezi din nou la politie.Nu-ti fie teama,nu-ti fie rusine!!!Nu meita nici o fiinta de pe pamantul asta sa fie abuzata sub nici o forma!
Am sa intru la subiectul tau si vreau sa vad finalul cel fericit.Am incredere in puterea ta,in vointa ta de ati creste copilul in LINISTE!Conteaza enorm!Multa putere sa mergi mai departe si ganduri bune de la noi!

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput