Salut,
Am o intrebare: concediul medical pentru copil este separat de cele 90 zile obisnuite sau este inclus in acestea?
Multumesc!
Am gasit si legea, pt cine mai e interesat:
" Durata de acordare a indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de maxim 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat, este supus unor interventii chirurgicale , durata concediului medical in aceste cazuri va fi stabilita de medical curant.
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul. Stagiul minim de cotizare pentru ingrijirea copilului bolnav este de o luna realizat in ultimile 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical. "
Eseea - nu scrie exact legea, dar uite aici am gasit http://articole.rua.ro/concedii/concediul-si-indemnizatia-pentru-ingrijirea-copilului-bolnav.html
Aveti dispozitiile legale integral pe pagina legislativa.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Ceea ce cautati este Ordonanta 158 fora actualizata si modificarile sunt cuprinse in legea 399 ambele sunt la sectiunea asigurari de sanatate. Daca nu va descurcati .... scrieti.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa