pentru viitoare mamici - indemn. crestere copil
Fetele, iata ce am gasit la odisee: www.petitiononline.com/legemame/petition.html . Cred ca ne priveste si pe noi, cele care aspiram la statutul de mamica. Daca sunteti de acord, va rog semnati petitia! Este in favoarea noastra schimbarea legii acesteia de 8 milioane pe luna pentru cresterea copilului de pana la doi ani!
Felix
Raspunsuri
felix76 spune:
Salutare,
Ati votat? Cum vi se pare initiativa Claudiei Sandru?
Parerea mea este ca prin adoptarea legii ar fi stimulate si femeile care au un salariu peste medie si cu studii superioare, nu numai femeile pentru care 800 lei timp de 2 ani insemna o avere. Ar face copii si femeile care au o cariera deci un nivel intelectual ridicat rezultand copii carora le poate fi asigurat un nivel intelectual si material ridicat.
Va rog, spuneti-va parerile!
Felix
mariaanna spune:
De acord cu tine.
Am semnat si sper sa se schimbe ceva...
Consider ca , asa cum prin ajutorul de 200 euro dat la casatorie, a fost ,,stimulata" legalizarea concubinajelor, in special al saracilor care s-au casatorit ,poate doar pt cei 200euro.
La fel si indemnizatia de crestere a copilului...
Cunosc femei care s-au angajat undeva special pentru a primi acest venit, pentru ca erau saraci...Exact dupa 9 luni a nascut, iar dupa ce se termina concediul, sigur nu va reveni la serviciu...O femeie de succes nu poate fi in aceeasi oala cu acest tip de femeie...Intr-adevar, un copil este cea mai mare realizare,dar daca ai muncit sa ai un salariu mai bun, de ce sa nu primesti si venitul de concediu in raport cu cel real?
Mariaanna, mami de
Alex nazdravan ![]()
cāteva poze
Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra
ioana_p76 spune:
Si eu am semnat!
Nu este normal sa fie toate femeile in aceeasi oala, trebuie sa fie pastrata diferenta, ca doar fiecare in functie de ce salariu are, cotizeaza mai mult sau mai putin la asigurarile sociale. Nu e normala aceasta egalizare! Corect ar fi sa se revina la cum era acum cativa ani, procent din salariul fiecareia! Si sa se pastreze minimul de 8 mil ca un ajutor pt cele care au salariul mai mic, si aceast minim sa fie si el indexat in functie de cresterea salariului minim pe economie.
Stiti ca de cand s-a dat aceasta lege cu 8 mil/luna suma e neschimbata desi au trecut mai bine de 4 ani...
Oricum, nu prea imi pun sperante ca se va schimba ceva, am vazut ca prea putine lucruri bune se intampla in Romania, unde statul nu sprijina cu nimic natalitatea, nu ajuta tinerii, nimic din tratamentul infertilitatii nu este gratuit, in conditiile in care in alte tari europene sunt gratuite 4 FIV-uri..
Ioana
animalutele mele iubite
felix76 spune:
Fetele, cand se incerca modificarea vechii legi, adica trecerea de la 85% la 8 milioane eu chiar i-am trimis un mesaj Monei Musca, care era atunci ministra dar nu am primit nici un raspuns din partea ei.
Deci, ioana_p, nu m-as mira sa nu aiba nici un ecou aceasta intentie legislativa. Oricum, am semnat, macar sa nu raman cu senzatia ca nu am facut nimic. Pe parlamentarii astia ii intereseaza doar beneficiile lor personale iar de noi, cei care i-am votat, putin le pasa.
Si inca ceva, daca s-ar mediatiza aceasta initiativa legislativa asa cum se face acum cu prostia asta de TAXA auto poate s-ar intampla ceva. Desi, Romania e tara tuturor posibilitatilor.....
V-am pupat si semnati in continuare, poate ne va lua cineva in sema si pe noi!
Felix
adaca spune:
Ceau fetelor ! Am semnat si eu petitia in speranta ca pe viitor va ajuta alte mamici.
Sa nu uitam ca indemnizatia este de numai 6 milioane, diferenta de 2 milioane de lei o reprezinta alocatia copilului pana la vartsta de 2 ani.
Sa speram ca deputata Lavinia Sandru va ajuta cat de cat mamicile.
Eu as fi vrut sa ii intreb pe cei la la guvern, mamele care au gemeni (tripleti)primesc o singura indemnizatie, ei dau bani pentru nastere sau pentru cresterea copilului? Cred ca nu cunosc bine termenul de indemnizatie de crestere a copilului.
Ade cea mai fericita
si DARIUS, CAIUS si RARES

AB Darius si Caius Gazele
http://www.flickr.com/photos/14340770@N02/