parere despre GPS
Salutare, salutare...iata ce "problema" am: as vrea sa ii fac sotului meu, cadou de ziua lui : un GPS Mio . cel pe care l-am vazut eu costa 1.000 ron si avea harta Romaniei si a Europei (prefer sa aiba ambele harti). Acuma, eu nu ma pricep la chestii de-astea dar as vrea sa stiu parerea cuiva care il foloseste: e ok? dpdv al raportului calitate-pret? softul e ok? Deci sa i-l fac sau nu cadou? Am nevoie de raspuns urgent pt ca acus, acus vine ziua cea mare.....
Raspunsuri
Rufus spune:
Sunt mai multe elemente dupa care sa te iei, iar pretul este mai la coada (evident, daca nu ai mai mult de 1000lei, discutia se opreste aici). Adica pe mine m-ar interesa marimea display-ului si ce alte facilitati mai are (agenda, aparat de facut poze, etc). De asemenea, softul pentru Romania e cam acelasi, in schimb pentru Europa e diferit, vezi ce te intereseaza explicit, unele au anumite tari la nivel de detaliu, altele nu.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
marylenac spune:
Ahaaaaa, care va sa zica e mai complicat decat credeam ...vezi...eu nu stiam de asa ceva, am sa fiu atenta si la aceste detalii cand am sa merg la magazin. Apropo de pret...mie 1.000 ron nu mi se pare chiar nimica toata, adica e posibil ca la acest pret sa fie un aparat mai "rudimentar"?
danat spune:
Depinde si ce vrei de la acel aparat. Unul bun ar trebui sa aiba hartile cat mai detaliate (inafara de rute, sa iti arate si puncte de atractie turistica, shopping, institutii...etc) si acuratetze buna (nu stiu daca m-am exprimat f corect din pct de vedere tehnic, dar stiu ca exista GPS-uri care sunt putin defazate - in urma - fata de ruta ta, si daca nimeresti intr-un nod de autostrazi si trebuie sa virezi f rapid din una in alta sa vezi pocinog daca GPS-ul merge mai lent
Din ce am vazut pe google, in Ro unul bunutz ar fi pe la 1100-1300 roni.
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
ellinia spune:
Noi tocmai am achizitionat un GPS, am dat 1.000 lei pe el si am fost foarte multumiti. Ne-a fost de un real folos, anul trecut am orbecait cu harta in mana prin Europa. Anul asta a fost mult mai usor. Ii dadeam adresa exact unde vrem sa mergem, drum cu taxa, ne ducea pe autostrada, pe drumul cel mai scurt. Danat are dreptate, mai dadeam si noi rateuri. De exemplu, ne spunea cu 800 m inainte ca urmeaza un sens giratoriu, sau o intersectie, si iti spune doar cu 100 m inainte pe unde trebuie sa mergi, la stanga, la dreapta, sau sa parasesti sensul la a cata iesire. Si cum nu cunosteam drumurile deloc, mai greseam strazile si ne reconfigura imediat traseul si ne scotea pe drumul bun. Ne-am enervat odata ca ne-a adus pe un camp , pe un drum neasfaltat si tot ne zicea sa viram stanga, de ne-am enervat si ne-am intors.
E de marimea unui telefon mobil, are dispayul destul de mare, dar, ca si sofer, e destul de greu sa urmaresti pe disply, asa ca prinde bine un aghiotant. Si ne dadea si atractii turistice, hoteluri, mall-uri, etc. Plus ca are agenda, tot felul de chestii, intr-un cuvant noi am fost multumiti.
Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)
http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c
Rufus spune:
quote:
Originally posted by marylenac
...mie 1.000 ron nu mi se pare chiar nimica toata, adica e posibil ca la acest pret sa fie un aparat mai "rudimentar"?
NU, nu chiar rudimentar. Dar mie, de exemplu, imi place unul cu display mare, sa nu fim doi care sa-l folosim simultan...Pentru mine, asta e un criteriu decisiv.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Melody spune:
marylena, uite eu am unu ca asta:
http://www.mio-tech.be/en/gps-navigation-device-Mio-168-overview.htm
Sunt tare multumita de el. Si folosesc ca software TomTom. Si vorbeste, asa ca nu am nevoie de "aghiotant" sa ma ajute.
Pe ebay sunt preturi foarte bune.
Ani
marylenac spune:
Va multumesc tuturor, cred ca pana la urma am sa apelez la un prieten (care chiar foloseste o dracovenie de`asta) sa mearga cu mine. Dar acum stiu mai concret ce trebuie sa caut si ce sa cer. Multumesc inca o data pentru sfaturi.
Annie80 spune:
mai nasol cand iti spune sa faci dreapta si drumul e inchis
sau cand apar peste noapte drumuri noi, cum se intampla aici, dar acolo nu se intampla asa caci cred ca iti va fi de ajutor.
parerea me inainte sa cumperi e sa citesti niste review-uri pe net sa auzi pareri despre el. caci e f important sa stii ceea ce face , in cat timp isi stabileste leg cu satelitul , si cel mai imposrtatnt cred ca este cum sal updatezi usor, via net cu hartile noi.
bafta, noi neam ratacit mai mult cu el dacat fara
si gpos care face poze...
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
Koko76 spune:
Buna! Si sotul meu are GPS si e foarte incantat de el. Este firma Braga, si stiu ca a costat in jur de 5-6 milioane!
turtita fermecata spune:
Noi am folosit un GPS cand am fost in Austria, si trebuia sa nimerim o adresa anume.
Nu mai stiu ce marca era, da' stia o gramada de lucruri, in sensul ca prin Ungaria stia si cand treceam pe langa un spatiu verde si ce forma are spatiul ala verde. Ideea e sa aiba hartile Europei "street to street", adica sa-i dai adresa unde vrei sa ajungi si sa te duca, pleci din Romania si-i zici ca vrei Viena, str. X la nr. Y, pe cel mai scurt ca si km/ scurt ca si timp/ via cutare localitate/ etc, si el stie pe unde sa mearga. Si e interesant sa fie vorbitor(nu stiu daca sunt toate), ca nu mai ai nevoie de copilot, iti zice simplu : in 800/600/400/200 metri virati brusc la ...., adica ai timp de reactie, daca ai gresit drumul iti reconfigureaza traseul, numa' sa nu ai viteza mare pe la intersectii, ca-i pierzi indicatiile.
Am scis fix cat o "turtita", da' una peste alta e fain si de ajutor atat vreme cat calatoresti des catre destinatii noi, ca daca iesi o data la 3 ani, nu se amortizeaza.