E cazul sa ma revolt sau e ceva normal?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Nu ne-ai spus ce fel de om e seful tau si cum comunici cu el. Oricum, parerea mea este sa incerci o discutie rationala in care sa ii explici ca nu se rupe pamantul pentru unele ore suplimentare (adica sa te arati totusi dispusa sa iti extinzi programul din cand in cand pentru chestiunile urgente) DAR nu e normal sa stai peste program numai de dragul de a sta peste program. Daca au nevoie de o persoana sa ii astepte sa iasa din sedinta...pai nu le trebuie pentru asta o fata calificata ca traducator. Daca e un om rational va intelege si poate chiar se va gandi la a compensa orele suplimentare, ori cu ore libere ori financiar. Daca nu se gandeste, pune tu asta in discutie.

Mai e inca un aspect: in momentul in care primesti ceva de lucru cine fixeaza dead line-ul? Daca ti-l fixeaza seful, e dreptul tau sa ceri o prelungire: "nu il pot termina in seara asta pentru ca nu stiam ca voi sta peste program si am apucat sa imi fac alte aranjamente, voi face o parte acum si restul maine pana in ora 10".
Daca nu ti-l fixeaza el, gandeste=te tu cum poti face respectiva lucrare si spune clar cand va fi gata. Sub nici o forma nu accepta o sarcina fara un dead line clar: el sa creada cu tu mori cu traducerea aia in brate iar tu chiar sa faci asta (fara a fi cu adevarat nevoie sau urgenta). Pentru ca dupa aia evident ca poate sa vina sa zica ca el se astepta sa fie gata alaltaieri......

Deci concluzia ar fi ca nu e ceva normal dar incearca sa pui problema fara sa para ca te revolti. E trist ca sunt firme unde exista atata nepasare fata de angajati.

Cam astea ar fi sfaturile mele de om care a stat de ambele parti ale baricadei Bafta

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noi2 spune:

Am revenit cu noutati...intre timp a avut loc negocierea, in urma careia am obtinut ce imi propusesem: orarul fix si marirea de salariu. Trebuie sa spun ca am renuntat la scrisorica si alte cele, mi-am luat inima in dinti, si i-am spus sefului care e parerea mea. IN privinta orarului a inteles, ca ceea ce ii ceream este de bun simt, adica, 9-18, si ore extra numai pentru probleme de extrema urgenta.In privinta salariului, a fost mai greut; dar eu, oricum plecasem de pe o pozitie avantajoasa; colega mea negociase inainte salariul, deci am stiut ce i se oferise ei; tocmai de aceea, am pus accentul pe aspectele referitoare la implicarea mea in firma, ceea ce a insemnat foarte mult; i-am spus ca sunt de parere ca dumnealui in calitate de director, ar trebui sa-si reconsidere opinia in privinta salariului. Iar, dupa 2 zile am aflat vestea... am primit ceea ce imi doream.
Mi-am dat seama ca doar ma speriase ideea de"negociere", insa, totul e sa incepi, sa ai curajul sa-ti spui punctul de vedere, dar mai ales sa il sustii cu argumente.
Voiam sa va multumesc pentru sfaturi, de la fiecare dintre voi am invatat cate ceva..ba chiar le-am si pus in practica.

Toate cele bune!

..shi te iubesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

bravo noi2, ne bucuram pentru tine. numai sa ai grija sa si puna in practica ce a zis, mai ales faza cu orele suplimentare.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput