Viitoare mamica fara venit in Romania drepturi leg

Viitoare mamica fara venit in Romania drepturi leg | Autor: Marysings

Link direct la acest mesaj

Salutare la toate buticile!!
As dori sa stiu daca cineva are idee daca o mamica fara vechime in munca, fara plata taxelor la sanatate, etc. are ceva drepturi in Romania ...Pe noi ne ajuta statul cu ceva??
Sunt tare curioasa!!
Multumesc aticipat!
Va pup! Marlen

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai daca nu ai platit nimic niciodata atunci din ce?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Da, ai dreptul la asistenta medicala gratuita pe perioada graviditatii (chiar daca nu esti asigurata) pentru probleme de sanatate ce tin strict de sarcina. Ai dreptul sa nasti in spital de stat gratuit (nasterea se considera urgenta si ai dreptul la 3 zile spitalizare). Copilul fiind cetatean roman are dreptul la asistenta medicala gratuita pana la 18 ani, va fi vaccinat conform schemei obligatorii de la stat si are drept la alocatie. Partea cu trusoul si prima de nastere (150+204 ron) nu stiu daca o vei primi.

Daca esti casatorita si sotul e cetatean roman care-si plateste taxele la sanatate poti beneficia de asistenta medicala (ex. spitalizare) pe asigurarea lui.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

quote:
Originally posted by marius

Pai daca nu ai platit nimic niciodata atunci din ce?

Marius Pernes
Pagina legislativa

Dar daca am platit la casa de pensii in fiecare luna contributia din 2006, iar eu am nascut in 2008 am dreptul la cele 6 milioane? Unii spun ca da, altii ca nu. Ce stiti?

www.ralucamihu.com/matei

Maria si Ioana 6 ani pe 1 februarie
Matei nascut pe 4 februarie
Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Cine spune da, sa spuna si de ce. Eu spun nu, conform prevederilor legale.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

Multumesc pentru raspuns.

www.ralucamihu.com/matei

Maria si Ioana 6 ani pe 1 februarie
Matei nascut pe 4 februarie
Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Andries

Da, ai dreptul la asistenta medicala gratuita pe perioada graviditatii (chiar daca nu esti asigurata) pentru probleme de sanatate ce tin strict de sarcina. Ai dreptul sa nasti in spital de stat gratuit (nasterea se considera urgenta si ai dreptul la 3 zile spitalizare). Copilul fiind cetatean roman are dreptul la asistenta medicala gratuita pana la 18 ani, va fi vaccinat conform schemei obligatorii de la stat si are drept la alocatie. Partea cu trusoul si prima de nastere (150+204 ron) nu stiu daca o vei primi.

Daca esti casatorita si sotul e cetatean roman care-si plateste taxele la sanatate poti beneficia de asistenta medicala (ex. spitalizare) pe asigurarea lui.

Andries

Off topic: Pls, lamuriti-ma si pe mine: daca asa stau lucrurile, de ce mi s-a cerut de fiecare cand am fost internata cu el adeverinta ca imi platesc asigurarile de sanatate (si contul de trezorerie)? Pentru costurile legate de faptul ca am stat si eu in spital cu copilul? Atunci ce se intampla daca mama nu are venit, isi plateste singura costurile spitalizarii pt ea, sau lasa copilul singur in spital daca nu are bani?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristianamat spune:

unii chiar au tupeu. Nu au muncit si vor si 6 mil....iar altii care au muncit dar au avut fara plata din cine stie ce motive sunt lasati cu ochii in soare, nu primesc nimic cf legii, iar cei fara nici o zi de munca in anul dinaintea nasterii sau poate niciodata mai vor si bani pt stat cu burtica la soare in perioada asta.

Mergi la inceput