Relatii extraconjugale
Raspunsuri - Pagina 23
balanta spune:
Poate ar trebui ca la acest subiect sa se desprinda doua ramuri:
1.Expierente de viata pozitive legate de relatii extraconjugale
2.Expierente de viata negative legate de relatiile extraconjugale
si in felul asta fiecare ar posta acolo unde se inacadreaza cu ideile si trairile lui si s-ar putea discuta constructiv pe teme comune de interes
Si cred ca si aici ar putea fi niste subcapitole:
a.expierente intre 20-30 ani
b..................30-40 ani
c..................40-50 ani
si cam atat ca dupa aceea vin bunicile si ele au apucat alte vremuri.
E posibil ca sa vina cineva acum sa intrebe : adica cum expierente pozitive sau negative asupra relatiilor extraconjugale ?
sinzi_ana spune:
Balanta si tu unde te incadrezi acum???
Eu nu m-as hazarda sa impart totul in "tabere"...
Fiecare persoana e unica in parte, si trece prin experiente de viata unice...si atunci...tabere ar fi exact nr de persoane din lume care au / au avut o relatie
Fiecare inseala / nu inseala din alte motive, in urma unor alte motivatii si experiente personale, mediu, educatie, anturaj...etc...
De ce am fi toti la fel?? Diferentiati doar pe varsta si inselat / ne-inselat???
Eu cred ca important este sa iti traiesi viata...sa te bucuri de ce ai (si nu de ce nu ai) atata timp cat ai...si cand nu mai este sa iti aduci aminte cu placere de ce a fost si sa ai incredere ca asa cum a fost frumos odata...de ce nu ar fi si a 2-a oara??? Fie cu acelasi individ...fie cu altul...fie cu ...alta
Tatal meu are o vorba...
O viata avem... sa o traim din plin...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Repetitie pt concert la pian
MissParker spune:
quote:
Originally posted by XIO
Mi-au placut unele posturi de-ale lui MissParker de exemplu , dar aici nu sunt de acord cu ea .
Din ce a povestit despre viata ei de pana acum ar trebui sa-i dau o palma virtuala si sa-i spun sa nu mai scrie, ca ea a avut 15 relatii si eu una, si vezi dom'le cat sunt eu de buna ?
Asa ca , putin moderatie nu ar strica si putin vazut lungul nasului in materie de " te crezei Dr. Andrei" si alte subtilitati apuse.
1) Eu simt ca marea deosebire dintre punctele noastre de vedere se refera la atitudinea femeii inselate: am impresia ca tu indemni la resemnare (ca oricum toti inseala, ca asa e barbatii, ca una, ca alta), iar eu indemn la trezirea unei constiinte si a unui respect fata de propria persoana care sa nu tolereze inselaciunea. Asta e tot.
2) Te-am infuriat asa tare incat cauti orice pretext ca sa-mi dai palme virtuale si impachetezi chestia asta in argumente - vezi Doamne - legate de acest subiect? Fine with me. Numai ai grija ca dupa aceea sa te simti mai bine, ok?
3) Stai linistita cu dr. Andrei (eu una habar nu am cine e ala) sau dr. Phil, ca nu este cazul sa te simti atacata... Eu una am ajuns la punctul in care ma amuz cand comunic cuiva niste observatii care-l deranjeaza si primesc de multe ori raspunsuri de genul "ei, hai, ca prea ii psihanalizezi pe toti" Fiecare are mecanismele lui de negare
Felicia 23+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
MissParker spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Dar asta nu inseamna ca afirm ca NU TOTI barbati inseala...sau ca al meu stiu sigur ca nu ma va insela vreodata...
Tot ce se poate....
Dar pana atunci ma bucur de exclusivitate, am incredere in el si viceversa, il iubesc, il respect, inca am fluturi in stomac si ne bucuram amandoi cu tot sufletul de relatia pe care o avem (deocamdata)...
Singura mea pretentie, a noastra, care este de mult stabilita...este sa fim sinceri unul cu altul...minciuna doare mai mult decat un partener in afara casniciei...
Sinzi, chiar imi fusese dor de tine!
Felicia 23+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
balanta spune:
Sinzi_ana,eu nu am facut impartirea gandind ca trebuie sa fie doua tabere.Deja cand spui ca exista doua tabere iei pozitie fata de o situatie anume si tocmai asta sugeream ca fiecare se poate incadra intr-o categorie comuna ca sa vorbeasca aceeasi limba.
Diferentierea pe varsta vine din faptul ca in atata amar de timp de ani vezi si simti atat de multe incat acel niciodata de care se tot vorbeste devine putin mai nesigur.
Imi vine acum in cap o situatie : am un var care are doi copii cu partenera lui de viata si sunt de 8 ani impreuna si nici prin cap nu le trece sa se casatoreasca legal, au facut doar cununia religioasa.In situatia lor el daca are o alta relatie, neexistand verigheta are sau nu are relatii extraconjugale? Ea daca l-ar insela, pe cine ar insela ca sotul ei nu este daca presupunem ca numai casatoria poate fi un impediment major.
Am alti prieteni care au fiecare cate un copil din alta casnicie, un copil comun si nu sunt casatoriti legal si religios si sunt de 5 ani.Traumele prin care au trecut amandoi i-a determinat sa ia aceasta hotarare si nimeni nu contesta dragostea lor pentru ca au trecut prin multe ca sa ramana impreuna.Daca totusi el ar mai avea scapari, pt eu stiu ca el are, acum ce ar putea face ea, renunta si la situatia asta si incepe o alta relatie?
Am o prietena a carei soarta nu a fost prietenoasa cu ea si la numai 38 de ani a trebuit sa faca o operatie care a marcat-o mult psihic si a lasat-o fara nici un organ care ar mai putea face obiectul placerilor sexuale. Nici nu se pune problema ca din respect pt sot si iubire( pe care stiu sigur ca le impartaseste)sa mai faca sex cu el pt drama ei i se pare mult mai mare si mai putin important faptul ca el nu mai are o viata sexuala.El ce o sa faca pana la andropauza daca toata lumea sustine ca totusi in general nu se poate trai fara sex.Exclud masturbarea, vorbim totusi de niste oameni seriosi si maturi, nu de adolescenti.
Am niste prieteni care au un copil handicapat si ei nu au fost atat de puternici sa poata gestiona situatia ca sa ramana cuplul unit si s-au spus multe lucruri voite sau nevoite si relatia este pe calea cea moarta de multi ani si sunt tineri, 38 de ani amandoi cu relatii sexuale intrerupte de trei ani. Nici nu se pune problema divortului constienti ca acel copil are nevoie de ambii parinti. Ei ce sa faca acum? Totusi sexul in felul lui asigura buna functionare a organismului si sanatatea mentala.Nu se moare dar nici bine nu se traieste.
Bineinteles ca poate ei sunt cazuri izolate, dar pana la o anumita varsta,inainte de a ajunge in situatiile respective si ei au spus ca eu niciodata sau mie niciodata .
De asta cred ca e importanta si varsta.
Iar eu sanzi_ana daca ai citit toate postarile mele nu am incadrat pe nimeni niciodata in nici un tipar Nici macar nu am sustinut ca toti sau toate sau niciodata .Am dat doar diverse exemple a unor cupluri care la 25, 30 , 40 de ani nici prin cap nu le trecea ce o sa urmeze.
Eu am trecut prin tot ceea ce poate oferi viata unei femei sau nu, frumos sau urat,le-am trait pe toate si sunt bucuroasa de expierentele care le-am avut , chiar daca unele m-au tavalit ca un compresor si altele m-au adus la extaz ( m-au facut atat de puternica incat cum frumos spunea cineva sunt o minte de barbat intr-un trup de femeie)si am invatat ca detinerea adevarului absolut nu il are nimeni si ca daca am fi mai toleranti am putea fi mai buni si am putea avea mai multi prieteni si ne-am putea ajuta intre noi si am putea fi mai uniti pe diverse forumuri si ca...ei dar ce spun eu aici deja e altceva.
A_Iulia spune:
Sincer eu personal sunt uimita cum tu, Balanta, ce pari o femeie foarte desteapta si deschisa la minte, poti sa admiti usor ideea sexului in afara cuplului, dar nu la fel de usor admiti si ideea divortului/separarii, in cazul cuplurilor ce nu mai au o viata de cuplu adevarata.
Sunt cateva exemple date de tine in care eu chiar nu-mi dau seama ce-i opreste pe acei oameni sa se desparta. De ce anume sa nu poate s-o ia de la capat, chiar si pentru a 3a sau a 5a sau a n-a data? Te referi la bariere morale (divortat a doua oara - ce zic babele), sau chiar consideri ca daca ai incercat de 2 ori, a 3a incercare nu-ti poate aduce nimic nou fata de ce ai avut?
Adina + Olivia Q1.04
sinzi_ana spune:
MissParker si pupici pt David din burtica!!!
Balanta, eu nu pot sa pun etichete, sa spun niciodata, sau "nu mi se poate intampla mie"...
Nu cred in faptul ca daca exista un certificat de casatorie, sau un copil, sau 2 persoane de acelasi sex intr-o relatie schimba cu ceva faptul ca ei sunt intr-o "relatie" sau "gradul de inselaciune"...
Nici macar nu stiu cum as reactiona eu intr-o situatie din cele descrise de tine, sau oricare...cine ar stii???
Nu ma pot lauda cu cine stie ce experienta de viata (desi daca ar fi sa pun pe hartie un rezumat al vietii mele as putea publica un roman) si nici cu o varsta (prea) inaintata...
Dar stiu ce vreau... de la mine...de la relatia pe care o am, de la sotul meu, sunt sincera, deschisa, fericita, iubesc...
Sunt constienta ca poate nu va dura o vesnicie...dar sunt constienta ca poate dura o vesnicie...nu ma cramponez...pur si simplu ma bucur ACUM de ce am...TRAIESC...SIMT...
Nu ma gandesc ce voi face cand se va schimba ceva...pentru ca chiar nu am cum sa prevad ce voi simti, indiferent cate povesti as auzi, cate persoane care au trecut prin asa ceva as intalni...si atunci de ce sa ma consum? Sa imi umbresc relatia??? Sa imi fac ganduri?? Sa caut motive??? Sa ma uit in urma mea de teama ca am facut ceva gresit si ca el va observa si se va duce la alta???
Singura pretentie care o am, este sa nu ne mintim...sa nu ne ascundem...
Si asta cred ca este valabil in orice relatie...(mama-copil, sot-sotie, prieteni, amici...etc)
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Cristina_A spune:
Balanta, lasand la o parte toate rationalizarile si divagatiile, care este esentialul in situatia ta? Eu cred ca esentialul este ca TU ESTI NEFERICITA.
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Fotografii
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by Cristina_A
Balanta, lasand la o parte toate rationalizarile si divagatiile, care este esentialul in situatia ta? Eu cred ca esentialul este ca TU ESTI NEFERICITA.
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Fotografii
Culmea, eu nu cred asta; poate daca ar gandi ca mine sigur ar fi nefericita, insa propriul sistem de aparare a determinat-o sa-si adapteze gandirea in asa fel incat acum este perfect echilibrata cu situatia si cu gandirea ei.
foarte bine de altfel, nimic rau in asta, insa ar trebui ca ambii parteneri din cuplu sa gandeasca in aceeasi directie. De multe ori problemele apar cand unul gandeste intr-un fel si celalalt in altfel (sau altfel spus cand unul din ei incepe sa nu mai creada in principiile comune, valabile in trecutul relatiei)
Adina + Olivia Q1.04
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by balanta
[.
In situatia lor el daca are o alta relatie, neexistand verigheta are sau nu are relatii extraconjugale?
Trebuie sa fii casatorit ca sa ai o relatie????
.Daca totusi el ar mai avea scapari, pt eu stiu ca el are, acum ce ar putea face ea, renunta si la situatia asta si incepe o alta relatie?
Daca nu e fericita cu scaparile lui...de ce nu??? Exista o limita la nr de relatii pe care trebuie sa le ai intr-o viata???
Am o prietena a carei soarta nu a fost prietenoasa cu ea si la numai 38 de ani a trebuit sa faca o operatie care a marcat-o mult psihic si a lasat-o fara nici un organ care ar mai putea face obiectul placerilor sexuale.
Acum nu pot sa spun ca ma pricep prea bine...dar care organ este responsabil pt placerile sexuale??? (ovarlele si trompele??) Eu cunosc persoane cu histerectomie care inca au placeri sexuale...sau nu e vb de o astfel de operatie??? Daca da, pb este psihica si nu functionala...deci sanse pt o relatie sexuala normala inca mai sunt
Nici nu se pune problema divortului constienti ca acel copil are nevoie de ambii parinti.
Pai...eu nu inteleg...daca divorteaza asta inseamna ca unul din ei nu mai este parinte??? Sau cum??? Odata cu divortul se retrag si drepturile parintesti???? hm...