Salut!
Eu sunt fan placinte, si in seara asta am incercat o reteta noua.
Mi-a iesit super-buna (imi pare mie ) asa ca m-am gandit sa v-o spun si voua.
Deci: am calit 2 cepe medii, dupa care am pus un piept si jumatate de pui (carne tocata) la calit peste ceapa. Desi reteta este cu amestec vita / porc, eu nu mai mananc decat pui si peste, din cauza colesterolului.
Asa, dupa ce am calit carnea, am pus broccoli-ul. Am luat din cel congelat, l-am pus pe tot, si l-am lasat doar cat sa se inmoaie. Apoi am luat amestecul de pe foc si am pus smantana, 2 oua, si cascaval afumat. Cantitatile dupa gustul fiecaruia - eu am pus o smantana mica si cam 150g cascaval afumat.
Aluatul puteti sa-l faceti voi (eu l-am facut din 400g faina, 1 ou, 200g margarina si 3-4 linguri apa rece) sau sa-l cumparati.
Am impartit aluatul in 2 foi: prima am tapetat tava, apoi compozitia de carne si broccoli, si am acoperit totul cu cea de-a doua foaie. Uns cu ou batut deasupra, si e gata cam in 30 min.
Pofta buna!
buun, foarte bun, si eu sunt mare fan placinte. merge si cu carne bucatele, eu am facut retete din astea si cu resturi de friptura - nu le mai calesc si el pun direct in aluat.
Roxana