mamicilor, avem si noi o sansa?
sunt o mamica in cautare de raspunsuri vitale: am doi copii frumosi, destepti si foarte cuminti, dar inca mici, 2 si 4 ani. sunt casnica si nu imi pare rau ca le acord tot timpul meu, dar simt nevoia sa fac si eu ceva pentru mine si in acelasi timp pentru a ne intretine. Nu vreau sa fac avere dar trebuie sa aduc si eu un aport pentru a-mi ajuta sotul...ati reusit vreuna din voi sa lucrati vreodata acasa? chiar nu exista nici o posibilitate de a face si noi ceva? eu sunt designer de interioare, proiectez si mobila dar nu am reusit sa gasesc o metoda de a-mi folosi cunostintele colaborand de acasa...vreo idee?
Raspunsuri
olympia spune:
Eu am terminat design vestimentar si am lucrat numai colaborari pe diverse perioade si proiecte in domenii mai mult sau mai putin conexe:publicitate, presa, am avut un mic magazin de haine(f.scurt timp), am facut rochii de ocazie(mirese, nase), bodypainting la diverse evenimente, e foarte greu sa lucrezi de acasa pt. ca iti gasesti greu clienti. Trebuie sa ai cat de cat un capital serios ca sa-ti permiti un magazin sau un site sa poti vinde, orice ai vinde...
cockeritza spune:
chestia cu afacerea o voi face mai tarziu...eu am solicitat o colaborare. adica in loc sa merg full-time sau part-time aleg un fel de project-based...am ceva de facut pentru o firma, il fac si sunt platita...ceva de genul. dar il fac acasa...oricum ceva legat de operare pc sau mobilier...etc
olympia spune:
Deci ar trebui ca o firma producatoare de mobilier sa-ti comande si sa-ti cumpere proiectele.Sau altcineva care doreste mobilier pe comanda sa-ti ceara sa-l desenezi si sa si-l execute pe cont propriu.Tot ar implica participarea ta macar partiala la locul de productie.Nici mesreriasii nu-s as de buni sa lucreze doar dupa plan si nici managerii asa de destupati sa colaboreze pe proiecte. Ei vor un om Full-time sa-l stie la dispozitia lor oricand
cockeritza spune:
pot sa ma ocup si de design si de executia mobilierului...iar "meseriasii" nu vor lucra dupa o schita ci dupa un proiect finisat cu cote si incadrari...sotul meu lucreaza in domeniu si am mai facut asta inclusiv pentru mine...mi-am facut singura mobila din bucatarie si un sifonier, un birou si un pat...
cockeritza spune:
oricum, eu as fi vrut sa stiu daca nu exista totusi o solutie si pentru mamicile care nu pot fi diponibile decat cateva ore pe zi datorita conjuncturii: nu au familie care sa-i ajute cu copiii, trebuie sa se descurce sa-i ia de la cresa, gradinita, scoala si e destul de greu sa gasesti un job care sa-ti permita asta...sa nu mai spun de vacantele copiilor sau mai rau, daca se imbolnavesc si trebuie sa-i tii acasa...atunci ce faci?
chiar nu exista nici o colaborare pe baza de proiect sau de alta natura care sa iti poata aduce un venit ca o completare la cel al sotului, ca nu m-am gandit niciodata ca poti face avere lucrand de acasa...
n-a incercat nici una din voi asa ceva? daca da, cum ati reusit?
va multumesc mult pentru raspunsuri si poate facem ceva schimb de idei si pe viitor...
Qamar spune:
update pt firme care activeaza pe internet..
noi am avut angajati care lucrau de acasa
succes
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi