despre hamsteri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am facut si noi gafa de a avea doi. Niciodata nu a fot bine. Acum avem doar un baiat. Si ajunge.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Pai si noi eram hotariti pentru unul/una dar am luat doua fetite ca am citit ca nu le place singuratatea. Cui ii place oare? Si vad ca se inteleg tare bine. Drept e ca le avem de doar 2 luni.
Faza draguta e ca in weekendul trecut am avut ceva musafiri si am dormit in living (acolo e si casuta lor) si pe la miezul noptii ma scoteau din sarite cu roticica lor ... ii apucase febra fitnesului asa ca le-am confiscat-o. Sa te tii ce mi-au chiuit si protestat 10 minute dupa care au renuntat
Eu de aici mi-am luat informatiile despre ei http://www.hamsterific.com/hamsters.cfm
mi-a placut cel mai mult site-ul asta din tot ce am gasit pe net.

Edit ca mi-am amintit ca pe prima pagina la sectiunea "sexing hamsters" explica tare frumos cum ii deosebesti pe baietei de fetite ... aviz celor interesati

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Salutare,

Acum aproximativ 4 h mi-am cumparat un hamster (este cat o nuca) - alb cu ochisorii rosii!
L-am pus intr-un acvariu destul de mare, insa prietenul meu are in plan sa-i constuiasca casuta etajata!
Problema este ca singurul loc unde il putem tine este pe masa din balcon! Balconul il avem inchis cu termopan, iar peretii sunt placati cu polistiren - temperatura este in jur de 17-19C in perioada asta!
I-am pus destul talas, si-a facut un culcus si e bagat complet in el!
Va rog mult sa-mi spuneti cam care este temperatura la care trebuie tinuti! Oare ii este frig acolo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Alinuza, vad ca esti din Bucuresti. De unde ai cumparat hamsterul? De unde as putea sa cumpar? De la targul de animale din Plumbuita, de la magazine cu animalute?
Mi s-a pus o pata sa le cumpar la maimute hamsteri (de Craciun), ceva de neimaginat... tot am sperat sa-mi treaca impulsul, pt. ca tot pe capul meu vor cadea si soarecii, dar nu imi trece.
Si daca o sa cumpar, ce casute au acum, moderne? Ca pe vremuri ii tineam la borcan.
Cusca, acvariu sau ce? Habar nu am..
Faza e ca am si pisica, va fi o sursa de stress pt. ei ma gandesc, desi e cam mototoala din punctul asta de vedere, adica ar trebui sa-i intre in gura in timp ce casca..
Vai, ce tare imi doresc niste soricei!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Alinuza, vad ca esti din Bucuresti. De unde ai cumparat hamsterul? De unde as putea sa cumpar? De la targul de animale din Plumbuita, de la magazine cu animalute?
Mi s-a pus o pata sa le cumpar la maimute hamsteri (de Craciun), ceva de neimaginat... tot am sperat sa-mi treaca impulsul, pt. ca tot pe capul meu vor cadea si soarecii, dar nu imi trece.
Si daca o sa cumpar, ce casute au acum, moderne? Ca pe vremuri ii tineam la borcan.
Cusca, acvariu sau ce? Habar nu am..
Faza e ca am si pisica, va fi o sursa de stress pt. ei ma gandesc, desi e cam mototoala din punctul asta de vedere, adica ar trebui sa-i intre in gura in timp ce casca..
Vai, ce tare imi doresc niste soricei!!

Martie & Bebica & maimuta Sara

I-am cumparat de la un petshop, insa nu-ti recomand fiindca mi-au murit la nicio saptamana de cand i-am luat!
Nu stiu daca i-am luat bonlavi sau am gresit eu ce ceva, cu toate ca nu vad cu ce as fi gresit, am facut totul ca la carte!
Le-am dat putin castravete, cei de la pet mi-au zis ca de la castravete au facut diaree fiindca este tratat :((
Parerea mea este ca faci o mare greseala tinand in aceeasi casa niste animale care sunt dusmani naturali!
Oricat ar fi pisica de cuminte de bleaga de...tot soareci mananca! Instinctul nu se pierde si la un moment dat poti avea surpriza ca pisica cea pasnica, sub ochii intelegatori ai stapinului, a omorit celalalt animalutz asa de repede, ca nimeni n-a inteles ce se intimpla (mitzele sunt cunoscute pentru viteza cu care omoara alte animale).
Nu trebuie sa pui in pericol viata unor animalute doar de dragul de a le avea!

Mergi la inceput

Alinutza, multumesc pt. confirmare, am mai citit ca nu e bine sa-i iei de la pet shop, ci de la crescatori, e clar, ma voi duce la Plumbuita. Tu ai intrebat ce varsta au, atunci cand i-ai cumparat? Ce rasa erau? Am citit ca sunt de 3 feluri, chinezesti, sirieni si aurii. Cei sirieni sunt cei mai rezistenti, nepretentiosi..cica.

Iti dau perfecta dreptate cu combinatia (letala) de animale, insa de cand eram mica am avut tot felul de combinatii, pisica si caine intotdeauna, combinatia asta ramane constanta, doar nr. lor difera. Oricum pisica mea sta mai mult in garaj, vine in casa doar in scurte vizite, pt. ca sotul meu a dezvoltat un soi de astm, alergie... si din cauza asta nu mai stam toata ziua bot in bot cu pisica, deci e ok dp asta de vedere.

Iti mai cumperi? Ce cusca le cumparasei? Au la pet shop?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui martie

Alinutza, multumesc pt. confirmare, am mai citit ca nu e bine sa-i iei de la pet shop, ci de la crescatori, e clar, ma voi duce la Plumbuita. Tu ai intrebat ce varsta au, atunci cand i-ai cumparat? Ce rasa erau? Am citit ca sunt de 3 feluri, chinezesti, sirieni si aurii. Cei sirieni sunt cei mai rezistenti, nepretentiosi..cica.

Iti dau perfecta dreptate cu combinatia (letala) de animale, insa de cand eram mica am avut tot felul de combinatii, pisica si caine intotdeauna, combinatia asta ramane constanta, doar nr. lor difera. Oricum pisica mea sta mai mult in garaj, vine in casa doar in scurte vizite, pt. ca sotul meu a dezvoltat un soi de astm, alergie... si din cauza asta nu mai stam toata ziua bot in bot cu pisica, deci e ok dp asta de vedere.

Iti mai cumperi? Ce cusca le cumparasei? Au la pet shop?

Zice pe un site ca trebuie sa aiba intre 3 si 5 saptamani la achizitionare, daca are 2 luni, de ex. s-ar putea sa fie deja gestanta o femela, te trezesti cu 10 hamsteri in unul.
Cel sirian e perfect solitar, deci nu-i trebuie companie, asta e bine, iar daca sunt 2 din celelalte 2 rase, zice ca se bat. Daca stau impreuna se bat, daca ii separi sufera de tristete. Asa ca m-am hotarat la sirian.

La pet shop ma gandesc ca ar trebui sa-ti dea o garantie, nu ti-l vinde azi, moare in 3 zile si zice ca a mancat castravete si de-aia. Nu-i normal.

Mergi la inceput

Hai ca am dat de alt site unde scrie ca hamsterul sirian se mai numeste si hamster auriu Hai ca incep sa ma specializez, nu gluma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Martie buna idee!

Vreau sa-i iau si eu fii-mii doi acum de Craciun (chiar cu riscul sa se puiasca o tura, parca cum poti sa previi asta? cred ca o sa-mi primeasca puii la pet-shop daca ii donez)

Dar tu unde ii ascunzi pana ii gasesc copiii sub brad? Ca eu cred ca chitaie si o sa-i descopere inainte de momentul cand ar trebui...cum faci?

Eu cred ca iau de la un pet-shop ce-oi gasi (sper ca nu se dau ca painea calda acum de sarbatori )

Mergi la inceput

Adina

Mai bine du-te duminica in Parcul Plumbuita, ia de la crescatori, e mult mai bine si ai o multime de oferte, mai multe culori, rase etc. Si am vazut ca-ti lasa si nr. de tel., poti sa-i suni oricand ai vreo nedumerire. Faza tare e ca eu daca ma duc in Plumbuita parca vad ca ma intorc si cu o rata, gaina, pisoi etc.

Si 2, ia unul, nu doi, sunt animale solitare, nu se suporta 2 intr-o cusca, doar scurt timp, in perioada de imperechere. Si ciar nu te intereseaza asta. Chiar daca sunt de sexe diferite, se bat de se omoara, nu se suporta. Doar daca vrei 2, atunci sa iei si 2 custi sa-i tii separat.
Eu am avut cand eram mica si - oarecum... tin minte anumite chestii despre ei.

Nu chitaie, doar fac zgomot ca racaie talasul, se foiesc, dar din cate stiu noaptea, ei ziua dorm, de asta e bine, ca daca ziua stau singuri, ca esti la serviciu etc., nu sufera.
Eu stau la casa, am unde sa-i ascund, in pod, garaj, vad eu unde-i tin...
Daca te duci la pet shop sa-mi zici si mie ce ai gasit pe-acolo, te rog, mai ale custi. Sa nu iei acvariu, cusca e cea mai indicata.
Ce bine ca am un aliat in cautarea soricelului perfect!

Mergi la inceput