pasaport copil 4 ani

pasaport copil 4 ani | Autor: magda30

Link direct la acest mesaj

Buna mamici,
Probabil ca s-a mai scris despre subiectul acesta pe forum, dar nu stiu sa caut, asa ca va rog sa ma iertati pentru repetare.
Am o dilema. In martie urmeaza sa plecam in Anglia la sora mea. Vrem sa o trecem pe pitica in pasaportul sotului, deoarece el urmeaza sa-si faca acum pasaport. Am inteles ca trebuie sa dau o declaratie eu cum ca sunt de acord cu acest lucru. Toate aceste informatii le-am luat de pe net. Tot pe acel site scria ca nu este obligatoriu sa merg cu copilul pentru a-l trece in pasaportul unui parinte, ci doar cu o poza (de anumite dimensiuni). Altii insa mi-au spus ca trebuie sa ma duc acolo cu copilul sa-i faca acolo poza.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine, trebuie sau nu trebuie sa merg acolo cu copilul? Nu am timpul necesar sa ma duc direct acolo sa ma interesez, pentru ca au programul in timpul programului meu, si m-am tot invoit de la serviciu... si stiti cum e.
Va multumesc mult,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Trebuie sa te duci cu copilul, i se face acolo poza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Multumesc mult de raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

De ce nu ii faci pasaport individual, e mult mai simplu si nu va trebui sa dai mereu declaratii, in cazul in care sotul va pleca doar cu fiica din tara . Alegerea iti apartine, oricum !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

asta vroiam si eu sa zic, este mult mai simplu sa ii faci direct pasaport fetitei, te scuteste de orice problema daca vrei sa pleci tu cu ea si nu sotul sau invers.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Daca pleaca un singur parinte cu copilul, indiferent de tipul de pasaport (individual, sau pe al parintelui), va trebui sa existe o imputernicire notariala precum ca parintele ramas in tara il lasa pe celalt sa scoata copilul din tara. Sau in caz de divort, copie dupa hotararea de incredintare a custodiei copilului.

Acum 2 ani trebuia sa mergi cu copilul si sa-i faca ei poza. Anul trecut trebuia sa te duci tu cu poza. Ideea e ca trebuie sa mearga amandoi parintii si sa dea cu "subsemnatul" la sectia de pasapoarte. Merge mai repede in "Iorga" decat la circa de sector (sau cel putin la Circa 8 unde m-am dus eu). Daca vreti sa plecati in martie, zic sa va duceti in "Iorga" pt ca altfel...va prinde martie fara pasaport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magda30 spune:

Fetelor multumesc mult de raspunsuri.
Si eu stiam ca indiferent de pasaport celalalt parinte trebuie sa dea declaratie ca e de acord sa iasa copilul din tara.
Iar de plecat doar unul din noi... in momentul de fata nu prea e cazul.
Anya merci de sfaturi. Eu sunt din Targoviste si se misca destul de repede, adica intr-o saptamana ai pasaportul. Stiu sigur ca mi l-am reinnoit la sf. lui octombrie ca am fost la o conferinta in Varsovia in noiembrie. Si am zis ca e mai sigur sa am pasaport decat sa ies doar cu CI.
Oricum, multumesc mult de sfaturi!
O zi buna va doresc!

Mergi la inceput