Anticorpi Antispermatici la barbat
Buna fetelor,
Sotului meu i s-a recomandat sa faca analiza de AA si astfel a descoperit ca are acesti anticorpi.
El a facut o biopsie testiculara si se pare ca in urma unei intervenii in zona se poate ajunge la dezvoltarea acestor anticorpi.
Intrebarea mea este daca ati mai avut vreo una din voi de-a face cu asa ceva (sotul de fapt) si daca da, ce tratament a urmat, ce rezultate a avut, etc
Multumesc anticipat !
Raspunsuri
iazminn spune:
Buna. Unde a facut sotul tau aceasta analiza? Cat costa? I-a recomandat-o un doctor? Merci
pisix spune:
iazmin - se face la mai multe clinici, al meu a facut la Synevo
Da, la recomandarea dr Soare
Fetelor va rog, stiu ca mai demult gasisem discutii despre asta insa cum nu aflasem raspunsul la analiza si cum ...speram sa iasa negativ, nu am dat mare importanta
Dupa aflarea rezultatului dr Soare (homeopat) a zis ca are mai multe tratamente si ca 100% se face bine, dr Dracea in schimb spune ca este ceva netratabil
Asa ca nu stiu daca sa mai sper sau nu
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Sonia are nevoie de sufletul tau bun
miki-miki spune:
Pisule
am scris eu de niste pastilute dar am uitat cum le zice. Si mai stiu ca Andrabirni
a facut tratam dat de Soare pt asa ceva, se impune o abstinenta pt o per de cateva luni si apoi sex protejat. Intreab-o pe Andra ca eu am uitat
Miki
Anul asta pui de-un pui
marrina spune:
Sincer nu cred ca de la o biopsie testiculara faci anticorpi antispermatici. Oricum voi veti face FIV, nu?
vor fi recoltati tot prin biopsie testiculara?
pisix spune:
marrina- ba da ...se pare ca biopsia e pe primul loc in topul cauzelor :-)
Da, facem FIV. Insa parerea mea de rau e aceea ca daca stiam ca biopsia face atata rau, nu mai faceam una de diagnostic.
Noi la prima biosie am gasit spermatozoizi super ok, daca as fi facut si stimulare atunci ...poate ca acum as fi fost gravida.
daniela_b spune:
Am si eu o intrebare privind anticorpii, in general.
Daca-mi permite pisix, o sa o pun aici ( chiar daca nu se refera la anticorpii antispermatici).
Ce stiti despre anticorpii ANA ( antinucleari), AMA ( antimitocondriali), Anticardiolipidici si influenta acestora in reusita FIV?
Citind superficial pe net despre anticardiolipidici am inteles ( nu stiu daca e si corect...) ca valoarea ridicata a acestora poate influenta in mod negativ fixarea embrionilor.
Eu nu am facut inca ANA si AMA dar anticardiolipidele mi-au iesit mari ( 6250 in loc de mai putin de 49 -asa scria in buletinul de analiza) insa nu am vazut ca asta sa fi ingrijorat pe cineva dintre cei ce mi-au citit analizele ( ma refer la medicii implicati in FIV-ul pe care l-am facut).
Deci, in fond, conteaza sau nu?
Si, despre ceilalti anticorpi ce stiti?
www.helpsonia.com
maria_28 spune:
ma repet, AA nu se fac in toate cazurile de la biopsie testiculara si da, in medicina clasica nu exista tratament.AA nu afecteaza atat nr
, cat motilitatea lor(practic le este imposibil sa fecundeze ovulul), sunt super lesinati. pixis, iti urez multa bafta cu dr. soare, daca ai sa ai rezultate ma dau peste cap sa ajungem si noi la el. tre' s-o scoatem cumva la capat....
maria_28 spune:
am uitat sa va mai spun fetelor ca singurul tratament care ne-a fost recomandat in cazul AA de catre medicul endocrinolog a fost PREDNISONUL. ne-a precizat de la inceput ca poate sau nu sa dea rezultate, nu e nimic sigur. din pacate in cazul sotului, n-a dat. si e un tratament cam de 7 saptamani in care ai interdictie totala la sare deci a fost un chin cu mancarea. pup