dieta endometrioza - cu ce rezultate?

dieta endometrioza - cu ce rezultate? | Autor: mes

Link direct la acest mesaj

am gasit pe net (forumul endo resolved) info despre dieta in cazurile de endometrioza. am vazut si pe forum aici citeva info, insa nu stiu daca cineva a tinut dieta si a monitorizat efectele acestei diete.

intreb fiindca ma gandesc s-o incerc si eu in cazul in care are ceva rezultate.

astept reactii de la voi, daca e cazul

multumesc mult,
mes

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancaoradea spune:

Posteaza la endometrioza nu ne va impiedica sa avem un bebe, vei gasi raspuns la unele din intrebarile tale.Te asteptam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mes spune:

quote:
Originally posted by ancaoradea

Posteaza la endometrioza nu ne va impiedica sa avem un bebe, vei gasi raspuns la unele din intrebarile tale.Te asteptam!

fetelor,
desi nu am primit raspunsul pe care l-am asteptat, eu m-am apucat de dieta (pana la urma). adica :
fara carne de porc/vita, in general carne grasa
carne de pui cel mult o data pe saptamana
fara alcool (desi nici inainte nu prea beam)
fara ciocolata (of, cel mai greu la inceput) si cafea (una din marile mele placeri, dar, deh...)
fara zahar si produse din zahar (insa o data pe saptamana mananc o prajiturica/ceva dulce facut de mine acasa, eventual si cu fructe, si mai putin cacao.cioco)mai inlocuiesc cu miere, insa mai degraba prefer sa nu mananc deloc
nu prea mai managc prajeli (si daca da, le fac cu ulei de masline)
cascaval, branza maturata ( redus la o data, de doua ori pe saptamana)
oua (in schimb iau oua de prepelita in fiecare zi)

ei bine,a cuma... ce mananc:
salate, legume, fructe ( un mar pezi, banane)
alune/nuci/migdale - prajite insa fara alte adaosuri gen cu gust de pizza, cu gust de nus'ce)
stafide uscate - asa imi trece pofta de dulce in fiecare zi
mancare gatita din legume
orezel, in diferite variante
paine integrala facuta in casa - destul de putina
peste cat mai mult si, pe cat imi este posibil somon
asezonez cu lamaie ( aproape am uitat ca exista otet :) )
paste mai rar (desi sunt o maare amatoare)
iaurt din cel probiotic - ma straduiesc sa gasesc din cele pe care sa nu scrie lapte praf, gelatine..etc

deci, rezultate pana acum:

am inceput dieta acum aproape o luna.
ma simt destul de ok, insa la jumatatea dietei am avut CM si tot cu dureri (as usual)
am slabit aprox 1 kg, insa nu ma simt deloc obosita ( bine, nici nu am activitati obositoare)
nu am mai avut dureri de cap si nici greturi in afara zilei 1 de CM

vreau sa continuu cu dieta si am sa va tin la curent cu ce se intimpla (fac deci pe cobaiul)
si nu in ultimul rand NU am fost diagnosticata oficial cu endometrioza pentru ca nu am vrut sa ma operez. e doar o banuiala a mea (si a unuia dintre doctori, nu spui care), in urma informatiilor pe care le am de pe net si in urma simptomelor mele, la care se adauga ca nu am ramas niciodata insarcinata pana acum ( si asta ma sperie cel mai tare).
la toate controalele facute mi s-a spus ca totul e Ok ( si sotul).

asta ar fi povestioara mea, am sa va tin la curent, fiindca am vazut ca numarul de vizualizari a fost destul de mare.

va pup pe toate,
m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Interesante informatii, dar te rog posteaza-le la subiectul dedicat endometriozei:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=117093

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput