Ce le da dreptul?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

In general,sunt de aceeasi parere cu Xio.Nimeni nu trebuie sa judece pe nimeni,pentru ca da,sunt cazuri si cazuri,nu se stie niciodata de ce,daca nu esti direct implicat.Iar adevarul e mereu la mijloc.
Si apoi,sa te intrebi cine le da dreptul oamenilor sa insele...e prea mult spus.Nimeni nu e proprietatea nimanui,sunteti un cuplu pentru ca asa ati ales sa fiti,nu pt ca celalalt va sileste.Nu exista garantii pt nimic,daca azi simtiti dragoste,maine s-ar putea ca acest sentiment sa se transforme/sa se stinga.Decat sa acuzati,mai bine v-ati ruga sa nu vi se intample voua.Nu sa fiti inselate/i,ci sa ajungeti sa intelegeti motivele pt care oamenii ajung sa insele.
Si...un citat frumos din Coelho:
"Stiu ca dragostea si barajele sunt totuna: daca lasi o fisura pe unde sa se poata strecura un firicel de apa,in scurt timp acesta va face sa se prabuseasca intreaga constructie - si vine o clipa cand nimeni nu va mai putea stapani viitura.
Daca zidurile se prabusesc,dragostea le ia locul; nu mai conteaza ce este posibil sau imposibil,nu mai are importanta nici daca o mai putem pastra langa noi pe fiinta iubita - a iubi inseamna a pierde controlul"

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Foarte frumos citatul, intr-adevar.
Si e adevarat si ce ai spus tu: nu sintem nascuti sclavi. Oamenii...dezamagesc. Se poate sa fi fost la un moment dat foarte indragostit de cineva care s-a transformat intr-o persoana pe care n-o mai placi.
DAR sensul verbului "a insela" este altul. Inseamna a minti. A pacali. Aici e problema. Nu ca te indragostesti de altcineva. E strict vorba de sinceritate. De puterea de a recunoste da, nu te mai iubesc, da, vreau sa plec din relatie, da, te respect si ma respect suficient cit sa iti dau si sa imi dau sansa unui nou incpeut, daca intre noi nu mai e nimic.
Uneori acest "plec" e foarte greu de spus. Uneori e ambiguu. Uneori vrei si nu vrei. Problema e ca un om cu coloana vertebrala nu se complace in asa ceva: ia o decizie. Buna sau proasta.

Si mai e o problema: cel care se agata. Si asta e tot o problema. Uneori celalat pur si simplu refuza sa accepte adevaruri simple, prefera minciuni complicate.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

quote:
Originally posted by tierry

XIO, eu vreau sa zic doar atat: se vede ca nu ai iubit niciodata pe cineva, si nu nu-mi zi ca ai avut relatii, etc. Exact asa gandeam si eu ca tine...pana cand l-am intalnit pe cel ce avea sa imi devina sot. Si crede-ma, ohohoho, abia atunci am simtit ce inseamna sa iubesti cu adevarat, sa iti tremure inima la orice gest, oricand suna telefonul si te intrebi daca e el, etc. Ai sa o simti si tu pe pielea ta candva (sau daca vei fi smechera vei reusi sa te protejezi si sa alegi un sot care sa te iubeasca la nebunie, dar tu nu asa tare pe el, nu indeajuns de tare incat sa simti acei fluturi in stomac). Doar asa, cred ca ai putea trece cu nonsalanta peste faptul ca te inseala sau mai stiu eu ce..desi...si atunci incepe sa iti fiarba orgoliul, si daca mai ai si o familie intemeiata si un copil, deja ...lucrurile nu mai par asa de simple...

poate ca ma insel, scuza-ma daca nu am dreptate dar vb ca una maritata de curand...peste cativa ani vor disparea fluturasii, crede-ma!si atunci tine-te bine!ca la inceput plutiti printre norisorii rozi, totul e atat de frumos, ajunge doar o privire si gata...ehei dupa cativa ani nu mai este atat de simplu...
eu cred ca uneori o escapada amoroasa poate salva o casnicie...astept rosiile pt asta...nu cred ca e chiar sfarsitul lumii, sincer.
inca nu am fost in aceasta situatie, nu vb din proprie experienta, dar cred ca daca m-ar insela l-as ierta..oricine greseste, ca doar oameni suntem.
acum partea cu amanta, deci una stabila in care a investit deja si sentimente, asta nu o pot accepta...asta e mult mai grav.in acest caz bagam divortul si fiecare cu p.. ma-sii.
dar pt o aventura nu sunt dispusa sa renunt la toti anii petrecuti impreuna, la tot ce am construit, la tot ce avem,la caminul copilului meu,la tot doar pt ca o singura data a gandit cu alt cap decat cel de pe gat (ma intelegeti,nu?)
parera mea!

giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

quote:
Originally posted by XIO

quote:
Originally posted by MissParker

quote:
Originally posted by XIO
Si nu in ultimul rand,o persoana care inseala facand sex cu altcineva poate sa-si iubeasca la fel ca mine si la fel ca voi partenerul de viata, ca nici astea nu se exclud - adulterul si iubirea pt. cel inselat.

La fel cum nu se exclud nici gustul de ciocolata si gustul de rahat. Unii nu pot face diferenta si pace. Si atunci trebuie sa sustina ca gusturile sunt identice.

Felicia 21+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

se poate sa ai dreptate cu aea comparatie , rahat n-am mancat sa pot compara cele 2.
In legatura cu ce am spus , imi mentin parerea ca poti f. bine sa iubesti si sa inseli tocmai din cauza ca exista atatea exemple in acest sens si mai ales in ideea ca daca mie nu mi s-a intamplat nu inseamna ca nu exista.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

XIO,
sunt perfect de acord cu tine..imi place cum gandesti!parca transcrii xact ce gandesc eu, doar ca eu nu ma pricep asa de bine la cuvinte ca si tine...esti primul om dintre toti cei pe care ii cunosc care nu ia chestia asta cu inselatul ca pe ceva alb/negru...sunt multe la mijloc, dar te las pe tine sa explici ca te pricepi, si o faci fff bine!

giulia si alex-raoul (22.09.2002)
"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

quote:
Originally posted by Elise

Foarte frumos citatul, intr-adevar.
Si e adevarat si ce ai spus tu: nu sintem nascuti sclavi. Oamenii...dezamagesc. Se poate sa fi fost la un moment dat foarte indragostit de cineva care s-a transformat intr-o persoana pe care n-o mai placi.
DAR sensul verbului "a insela" este altul. Inseamna a minti. A pacali. Aici e problema. Nu ca te indragostesti de altcineva. E strict vorba de sinceritate. De puterea de a recunoste da, nu te mai iubesc, da, vreau sa plec din relatie, da, te respect si ma respect suficient cit sa iti dau si sa imi dau sansa unui nou incpeut, daca intre noi nu mai e nimic.
Uneori acest "plec" e foarte greu de spus. Uneori e ambiguu. Uneori vrei si nu vrei. Problema e ca un om cu coloana vertebrala nu se complace in asa ceva: ia o decizie. Buna sau proasta.

Si mai e o problema: cel care se agata. Si asta e tot o problema. Uneori celalat pur si simplu refuza sa accepte adevaruri simple, prefera minciuni complicate.

Elise & BBLisa

Exact despre acest aspect urlu si eu la luna.

Nu neg dreptul oricui de a se dez-indragosti de partener si de a se indragosti de altcineva, dreptul oricui de a incheia un capitol si a incepe altul, dreptul oricui de a face ce vrea cu viata lui etc., DAR - pentru numele lui Dumnezeu - sa aiba coloana vertebrala si sa fie sincer, sa nu recurga la minciuni, la inselatorii, la pacaleli, la mascarade grotesti pentru a se ascunde si pentru a vrea sa fie cu fundul in doua luntri. Fiecare are dreptul la sentimentele lui, sigur, dar pe mine ma ucid duplicitatea si promiscuitatea.

Si ma intreb: daca adulterul si iubirea nu s-ar exclude reciproc, de ce avem oare atata suferinta pe acest subforum? De ce citim atatea povesti triste ale unor femei care descopera ca au fost inselate si carora li se prabuseste lumea in cap cand afla langa cine traiesc? De ce atatea lacrimi si durere si disperare? De ce oare aceste femei (si sunt atatea) nu-si pot continua zambind viata de zi cu zi, spunandu-si "Ei, m-a inselat el, dar las' ca tot ma iubeste. Ia sa-i fac eu o friptura la cuptor pentru diseara"... si tot asa... Nu am intalnit nici macar una singura care sa reactioneze asa. Eu cred ca asta spune mai multe decat teoriile unora si altora.

Felicia 22+ mami under construction pentru - David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Da,da,da,de acord.Sa ai curaj si sa admiti.Si sa alegi.Dar ce te faci in perioada de tranzitie?Cand lasi "firicelul de apa" sa se strecoare si tu nu esti perfect contient de ceea ce se intampla?Si esti cumva prins intre doua lumi?Cine ar putea spune care este momentul acela in care te indragostesti de y pe cand inca mai esti cu x?Sa presupunem ca nu se petrece nimic la nivel faptic,ci doar in interior..se cheama ca inseli?Si daca totusi se intampla ceva - o apropiere fizica - care te face si mai confuz..pana nu te lamuresti tu,nu ai ce lamuri in jur..corect?
Julia_popadiuc,ai fost mortala cu rosiile

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Pai tocmai asta e problema fundului in doua luntri: ca oamenii nu sunt capabili sa-si identifice si sa-si constientizeze sentimentele, pentru a si le clarifica inainte de a insela faptic. La fel cum nu au nici puterea de a trage linie si de a incheia un capitol inainte de a incepe prin inselaciune un alt capitol (care capitol de cele mai multe ori este o fata morgana si duce la alte dezamagiri, dar asta e alta poveste).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by MissParker

Pai tocmai asta e problema fundului in doua luntri: ca oamenii nu sunt capabili sa-si identifice si sa-si constientizeze sentimentele, pentru a si le clarifica inainte de a insela faptic. La fel cum nu au nici puterea de a trage linie si de a incheia un capitol inainte de a incepe prin inselaciune un alt capitol (care capitol de cele mai multe ori este o fata morgana si duce la alte dezamagiri, dar asta e alta poveste).

e uite cum yo cred ca tu citesti prea multe carti...dar practica te omoara....iti spun yo ...ca atunci cind vine fat frumos cel adevarat si tu esti maritata o sa judeci diferit...pina acum nu a venit...si e usor cu teoria ca intii divortezi si apoi te indragostesti...pai cind vine fat frumos nu mai tu timp de judecata nene....ori daca ai timp de judecata nu e el fat frumos

Mergi la inceput

Si daca eu sunt permanent in stare sa judec si sunt si in stare sa realizez ca nu exista "fat frumos", atunci de ce sa ma mai fac de rahat inseland?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Ai rabdare...poate sa vina...poate sa nu vina deloc.
La cine nu vine e aici cu galagia "cum domle sa inseli..vai ce ticalosenie".

Mergi la inceput