Ce le da dreptul?
Citisem de ceva vreme subiectul Mirelei72...si astazi citesc ultima ei postare...Am facut ochii cat cepele, dupa tot ce a povestit pana acum, finalul s-a dovedit de fapt unul clasic..sotul are pe altcineva.
Stau si ma intreb totusi, super revoltata cum rar mi se intampla sa fiu, ce le da dreptul sa faca asta??? Cand nevasta-ta e o poama, da poftim sa zic, esti oropsit de soarta si asta e...Dar cand sotia ta are 1000 de treburi pe cap, copil de crescut, servici, etc....ce ii da unui barbat dreptul sa o insele, sa isi bata jos de copil si de intreaga familie?
Hai sa nu venim cu din astea ca vai saracu, l-a neglijat, nu a mai avut timp de el, etc. Ce-ar fi ma gandesc sa fac acelsi lucru si eu? Sotul are servici si dupa lucreaza pentru el, deci vine destul de tarziu acasa...Ce-ar fi sa incep sa il insel si eu, ca deh, nu prea imi acorda atentie, eu sunt tanara, vreau plimbata, scoasa in oras, ce daca el are clienti si sambata si duminica si e obosit mort in fiecarea seara?
Deci totusi ma intreb cata nesimtire poate sa zaca in ei si totusi ce le da dreptul sa fie ei cei care isi bat joc de sufletul unui copil, a unei femei??? Sincer, cred ca uneori trebuie tratati ca atare, indiferent ca e bun sau rau, pusi la munca, la adus bani in casa, storsi pana la ultima suflare, iar noi sa ne vedem linistite de ale noastre, plimbari, coafor, si altele...Pentru ca, dupa cum se vede, te sacrifici si nu stii pana la urma ce-ti rezerva viata si descoperi ca ai muncit ca o fraiera pentru al lui confort si te-ai neglijat pe tine...Sincer, m-am enervat pana peste culme de data asta... Ca si concluzie, imi repet din nou: ai grija de tine, pentru ca daca nu o faci tu, nimeni nu o va face!
Raspunsuri
ellej spune:
Ca s-o citez pe Bedrosmart, ca tare bine a sintetizat ea odata ce merita asemenea indivizi: Batu-i-ar Dumnezeu!
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
petaluda spune:
Credeti-ma ca si eu m-am intrebat acelasi lucru de sute de ori, tot citind subiectele de la sub forumul asta, sau ascultand povestile din jurul meu. Parca de ceva vreme aud din ce in ce mai mult de femei inselate. Stiu exista si femei care insala. Zilele trecute m-am si enervat ca am dat peste un articol unde explicau cum sa iti inseli nevasta fara sa te prinda, dadeau sfaturi, adrese...Mi se pare tare aiurea, parca nu stiu cata durere provoaca.
Eu vad lucrurile cam in alb/negru si imi e cam greu cu nuantele de gri ( desi incerc sa lucrez la asta, ca stiu ca sunt prea radicala si nu e bine ), dar pentru mine daca nu esti fericit cu cineva te desparti si apoi faci ce ai chef, dar nu imi place cu minciuni, chesti ascunse, si pana la urma ii faci rau unei persoane care la un moment dat a contat enorm in viata ta. Pentru mine e vorba si de respect, ca daca respecti pe cineva incerci cum poti sa nu ii provoci suferinta si sa fi corect fata de el.
Avem un prieten, cunostinta de familie, il stim de multi ani, el insurat, gemeni... ne-o prezinta pe amanta, si ea femeie casatorita, cu copil. Si toata lumea se poarta de parca e cea mai naturala chestie din lume. Doar pe mine ma deranjeaza. Si imi explica cum ca nevasta, are grija de el, de copii, castiga bine, e aranjata, daaaar nu se intereseaza suficient de persoana lui, asa cum a facut colega, care la inceput era doar bine intentionata..pana a ajuns in patul lui. Si atunci de ce nu divorteaza...pai nu divorteaza, ca e bine cu sotia acasa, are casa curata, copii educati, da bine in societate. Pana la urma a aflat ea, a plans, a ramas juma de om din ea si a divortat. Iar el, tot el se plange ca acum ii ia fosta sotie jumatate din salariu luna de luna ( pentru cresterea copiilor nu altceva ). Dar nu, nu a cautat-o el cu lumanarea.
Stiti care e culmea, ca eu sunt cu al meu de muuulta vreme si am ajuns sa imi fie teama sa nu ma insele, nu pentru-ca imi da el vre-un motiv ( din punctul asta de vedere zau ca nu am nimic sa ii reprosez ) ci pentru-ca vad ca in jurul meu aproape toti o fac. Si cat m-am mai certat eu cu cineva care imi spunea ca toti barbatii insala si ca femeile care nu sunt deacord cu aceasta vorba nu stiu ca sunt inselate. Nu dau dreptate acestor cuvinte,nu vreau sa imi fie teama insa doar asta vad in jurul meu.
Oare se poate sa fi cu cineva pentru totdeauna fara sa te insele, sau vreau imposibilul?
ellej spune:
quote:
Originally posted by petaluda
Credeti-ma ca si eu m-am intrebat acelasi lucru de sute de ori, tot citind subiectele de la sub forumul asta, sau ascultand povestile din jurul meu. Parca de ceva vreme aud din ce in ce mai mult de femei inselate. Stiu exista si femei care insala. Zilele trecute m-am si enervat ca am dat peste un articol unde explicau cum sa iti inseli nevasta fara sa te prinda, dadeau sfaturi, adrese...Mi se pare tare aiurea, parca nu stiu cata durere provoaca.
Eu vad lucrurile cam in alb/negru si imi e cam greu cu nuantele de gri ( desi incerc sa lucrez la asta, ca stiu ca sunt prea radicala si nu e bine ), dar pentru mine daca nu esti fericit cu cineva te desparti si apoi faci ce ai chef, dar nu imi place cu minciuni, chesti ascunse, si pana la urma ii faci rau unei persoane care la un moment dat a contat enorm in viata ta. Pentru mine e vorba si de respect, ca daca respecti pe cineva incerci cum poti sa nu ii provoci suferinta si sa fi corect fata de el.
Avem un prieten, cunostinta de familie, il stim de multi ani, el insurat, gemeni... ne-o prezinta pe amanta, si ea femeie casatorita, cu copil. Si toata lumea se poarta de parca e cea mai naturala chestie din lume. Doar pe mine ma deranjeaza. Si imi explica cum ca nevasta, are grija de el, de copii, castiga bine, e aranjata, daaaar nu se intereseaza suficient de persoana lui, asa cum a facut colega, care la inceput era doar bine intentionata..pana a ajuns in patul lui. Si atunci de ce nu divorteaza...pai nu divorteaza, ca e bine cu sotia acasa, are casa curata, copii educati, da bine in societate. Pana la urma a aflat ea, a plans, a ramas juma de om din ea si a divortat. Iar el, tot el se plange ca acum ii ia fosta sotie jumatate din salariu luna de luna ( pentru cresterea copiilor nu altceva ). Dar nu, nu a cautat-o el cu lumanarea.
Stiti care e culmea, ca eu sunt cu al meu de muuulta vreme si am ajuns sa imi fie teama sa nu ma insele, nu pentru-ca imi da el vre-un motiv ( din punctul asta de vedere zau ca nu am nimic sa ii reprosez ) ci pentru-ca vad ca in jurul meu aproape toti o fac. Si cat m-am mai certat eu cu cineva care imi spunea ca toti barbatii insala si ca femeile care nu sunt deacord cu aceasta vorba nu stiu ca sunt inselate. Nu dau dreptate acestor cuvinte,nu vreau sa imi fie teama insa doar asta vad in jurul meu.
Oare se poate sa fi cu cineva pentru totdeauna fara sa te insele, sau vreau imposibilul?
Eu am ajuns sa sper ca daca vreodata ma va inseala (sper totusi sa nu fie cazul) macar sa aiba bunul simt sa nu aflu.
eu cand aud asta, mor: "Si imi explica cum ca nevasta, are grija de el, de copii, castiga bine, e aranjata, daaaar nu se intereseaza suficient de persoana lui, asa cum a facut colega." O persoana apropiata mie, cu serviciu si doi copii mici (arata bine si super slaba, deci nu sunt motive de shunci) va divorta pentru ca domnul "se simte neglijat". Nu stiu ce nu face fata asta, nu danseaza pe sarma pentru el probabil. Oare ce vor barbatii astia?
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Cristina_A spune:
quote:
Originally posted by ellej
Eu am ajuns sa sper ca daca vreodata ma va inseala (sper totusi sa nu fie cazul) macar sa aiba bunul simt sa nu aflu.
Mai bine sa afli decat sa te alegi cu HIV sau alte BTS-uri...
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Fotografii
Bysko spune:
Eu sper sa aflu cat mai repede daca ma inseala ca sa-l pot si-n secunda doi sa-i fac bagajul. I-am explicat cat de clar posibil inainte sa ne casatorim ca 2 lucruri nu accept in mod special(ca de acceptat nu accept multe): inselatul si lovitul. in momentul cand a comis-o sa stie ce il asteapta, ca sa nu vina cu scuze lamentabile: nu a vrut, nu si-a dat seama, era beat, trist, neinteles etc.
Gonul mamica de Busra
codrutza4 spune:
in primul rand doresc s-o felicit pe cea care a deschis acest subiect. poate asa, vom gasi un raspuns la aceasta intrebare, la care...multe dintre noi au cautat un raspuns pana acum. da, nici eu nu voi intelege niciodata CUM e posibil ca persoana care e langa tine, cea care trebuie sa te iubeasca, sa aiba grija de tine cand esti bolnav, sa -si dea viata pentru tine, daca e cazul.....sa ajunga sa isi bata joc de tine, de viata ta, de tot. ADICA sa-ti faca un rau mai mare decat ti-a facut vreodata cel mai mare dusman. in ce se transforma o casnicie? cel de langa tine e cel mai predispus sa-ti ajunga dusman, cel mai predispus sa-ti nenoroceasca SUFLETUL? ajungi sa-ti pui inima in palmele unui om care...CE FACE? si mai mult....sunt mai urate cazurile in care in aceasta ecuatie exista un copil, care este si al acelui om!!!
mai exact, pentru o terta persoana.....calci in picioare sufletul celei langa care trebuia sa imbatranesti frumos si sa o iubesti o viata intreaga, dar iti lasi si de izbeliste propriul copil.
Ma intreb astia mai sunt oameni???
A_Iulia spune:
Culmea, sunt si femei care fac exact la fel, dar ele merita doar mangaieri parintesti pe cap. Deh, clasica scuza, casnicia era moarta demult...moarta si-ngropata. Doar ca partenerul nu stia.
Adina + Olivia Q1.04
XIO spune:
Nu trebuie sa-ti dea nimeni nici un drept ca sa inseli sau sa parasesti.
Mi se pare absurd sa-i ceri socoteala partenerului cand iti spune ca s-a indragostit de altcineva. E nesimtit.....ei , na . De ce e nesimtit?
Ca nu se chinuie sa iubeasca o singura pers? Ca nu se forteaza sa mentina o relatie cand el se indragosteste de altcineva?
Nu poti impune cuiva sa te iubeasca asa cum nu-i poti impune sa te iubeasca o viata intreaga , sa se sacrifice pt. tine sau sa aiba aceleasi principii ca si tine.
Motive pt. care inseala oamenii(ca nu e nici o diferenta intre femei si barbati) sunt multe si diverse: ca partenerul e neglijent , ca Xulescu arata fantastic,ca era pers. respectiva beata/trista/deprimata/samd.
In momentul in care iubesti pe cineva si pers. respectiva nu-ti mai raspunde la sentimente orice ar face lumea ta e distrusa , indiferent daca paraseste/inseala/ignora.
Am avut o discutie cu prietenul meu , i-am spus ca simt ca lipseste ceva , nu stiu , dar ceva lipseste.
Mi-a spus ca spera ca nu stau cu el in continuare doar din obisnuinta pt. ca , citez " eu nu vreau o astfel de situatie si tu nici atat".
Mi se pare mai trist sa stai intr-o relatie doar din inertie , fara dragoste , decat sa suferi din dragoste.
Singuratatea in 2 e mai trista decat cea in 1 .
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
A_Iulia spune:
Xio, de acord cu tine, dar e greu sa fii cinstit si, atunci cand simti asta, sa te desparti?
Trebuie sa astepti sa ajungi in pat cu altul/alta ca sa faci asta?
Adina + Olivia Q1.04
buli spune:
eu am o idee fixa.
nu-ti mai place ... iesi, inchizi frumos usa dupa tine (n-o trintesti:))) si pleci.
si dupa aia faci ce vrei. dupa aia!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
edit: Adina, am repetat ce spui tu ... :))