bransament gaze- lipsa acord vecin

bransament gaze- lipsa acord vecin | Autor: dariana

Link direct la acest mesaj

buna ziua,
fac si eu un apel la juristii de elita ai forumului si nu numai, pt ca desi fac parte din breasla chiar nu ma pricep aici. In spetza,
vecinul din aceeasi curte nu isi da acordul pt ca solicitantul obtina avizul de montare a gazelor. cererea se respinge. ce este de facut, care ar fi calea cea mai rapida?

http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1

Dariana si Darius (30.07.2006)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

chiar nu stie nimeni?
marius?? unde estiii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Ai dat prea putine informatii ca sa te pot ajuta. In primul rand trebuie sa imi spui daca unul din apartamente sau ma rog casa nu stiu exact cum sunteti acolo, sunt consumatori de gaz. Ce ma intereseaza in primul rand este faptul daca la adresa respectiva este bransament de gaz sau nu. Nu stiu exact pt ce aprobare ai nevoie de acceptul vecinului, deoarece aprobari sunt f multe si difera de la caz la caz. Explica si tu un pic mai multe ca sa imi fac o idee si sa iti spun ce optiuni ai.

Ada 16+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

Ada, acolo este o curte cu doua corpuri de cladire, A si B, noi suntem in B, ceilalti au gaze, insa unul dintre locatari, administratorul cladirii care locuieste in corp A, cel care s-a si ocupat la timpul respectiv de bagarea gazelor, nu vrea sa ne dea acordul sa tragem din tzeava care exista.

Mergi la inceput

Din pacate gazul, conform legii gazelor, nu poate sa iti dea acea aprobare daca nu ai acceptul administratorului sau al vecinului pe motiv ca instalatia de gaze existenta s-a facut pe cheltuiala lor. In cazul in care la vremea respectiva ai contribuit si tu la acea instalatie existenta si ai o dovada pe care o poti arata gazului atunci vei primi aprobare, daca nu atunci din punct de vedere legal ei sunt proprietarii instalatiei de utilizare. Poti sa ceri acceptul de la administrator contribuind financiar la instalatia existenta, adica, ca sa intelegi ce vreau sa spun trebuie sa platesti si tu cota parte din instalatie ca sa devi si tu proprietar in acea instalatie. In cazul acesta administratorul este obligat sa iti dea acceptul dar numai dupa ce ai contribuit si tu...... daca nu vrea sa contribui il poti da in judecata unde ai castig de cauza, deoarece singurul motiv care il impiedica sa iti dea acceptul este faptul ca tu nu ai contribuit dar e obligat sa accepte contributia ta chiar daca o faci mai tarziu. Acum mai intervine o problema si anume: sa zicem ca tu ai contribuit si ai primit acceptul vecinului dar se poate intampla ca instalatia de utilizare existenta sa trebuiasca redimensionata si aceasta trebuie sa se faca pe cheltuiala ta, adica sa trebuiasca sa schimbi toata instalatia sau doar o parte, aici te poate ajuta un proiectant. Cel mai usor ar fi sa mergi la o firma autorizata ANRGN si ei iti rezolva toate problemele, nu stiu cum e la voi dar la noi nu costa foarte mult, dar te scapa de toate birocratia si pana la urma tot la ei ajungi caci trebuie sa faci proiect.

Poate reusesti sa te intelegi cu administratorul fara sa ajungi la tribunal, oricum trebuie sa platesti cota parte asa ca prima data incerca cu frumosul, poate cand aude de bani se mai inmoaie.

Sunt putin obosita si nu ma pot concentra cum trebuie.........sper ca m-ai inteles, daca nu poti sa imi mai pui intrebari si eu iti raspund cu placere.

Ada 16+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

am inteles perfect, asa au spus si cei de la gaze, ca trebuie actionat in judecata, dar nu stiu ce tip de actiune sa ii fac... ca de platit noi platim, dar cum? am facut si o declaratie prin care ne obligam sa platim cota-parte, insa nu a fost suficienta...
cat priveste firma care se ocupa cu proiectarea, ei asteapta de la noi intai acordul vecinului

Mergi la inceput

Aici nu te poate ajuta decat un avocat, dar poate poti evita acest lucru. Nu iti cunosc vecinul dar incearca sa ii explici situatia ca e obligat sa iti accepte contributia la instalatia de utilizare, ca preferi sa va intelegeti decat sa il actionezi in judecata si poate iti spune o suma rezonabila si va intelegeti pana la urma.
Bafta.
Aaaaaaaaa si multa rabdare.

Ada 17+ mamica de baietel (25.06.2006)
BB2

Mergi la inceput

multumesc frumos ada pt raspunsuri. ideea e ca nu prea se poate rez pe cale amiabila din anumite motive, plus ca avem deja 2 procese pe rol cu el, as fi vrut sa stiu ce tip de actiunessa ii fac, merci oricum pt sfaturi si pt timpul acordat, pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuspop spune:

Buna ziua.Am de adus la cunostinta dumneavoastra o problema similara.In 1992 pe strada pe care locuiesc cativa locatari au pus mana de la mana(deoarece pe vremea aceea erau necesari foarte multi bani sa aduci o conducta de gaze)si au adus conducta de gaze.Bunica mea stiu ca a platit foarte mult atunci deoarece erau foarte putini oameni.Dupa cativa ani au inceput sa se branseze si alti oameni fara a plati cota parte celorlati.Am facut o sesizareabia acum pentruca acum m-am uitat pe proiectul de gaze , am vb cu cineva de la gaze si am primit o lege din 2004 care obliga vecinii sa palteasca cota parte.Dupa ce a expirat termenul legal al sesizarii m-am dus la Distrigaz si mi-au spus ca asteapta raspuns de la distributie.Apoi m-au contactat si mi-au spus ca trebuie sa platesc 62,7ron(fara tva)pt taxa la distributie.Am fost de acord cu aceasta taxa dar inca nu am primit raspuns.Intrebarea este :care este parerea dumneavoastra despre aceasta situatie ??(deoarece nu am nici o problema in a merge in instanta)As dori sa stiu ce sanse am si daca pot solicita cota parte si celor bransati inainte de 2004.Va multumesc

Mergi la inceput