Babatii si sexul..dupa nastere
Salut fetelor am si eu o problema...
In tot parcursul sarcinei, eu si sotul nu am avut parte de intimitate. Imi spunea mereu ca faptul ca in burtica mea se afla un bb il inspaimanteaza si ii e teama sa nu-i faca rau..am inteles perfect. Dupa nastere ma asteptam ca imediat ce ginecologul mi-a dat " ok" ptr intimitate,sotul meu nu va pierde ocazia, si incet-incet vom reintra in ritmul de altadata. Nu a fost asa..nu a fost cum am sperat ca va fi nici acum 3 luni si nici astazi.
Mi-au trecut prin minte mii de motive: kg in plus dupa nastere ma fac mai putin atragatoare, faptul ca a asistat la nastere l-a socat atat de puternic incat il impiedica sa treaca la " actiune", stresul...etc.
Ieri seara am vorbit despre asta intr-un mod mai " violent". Ne-am certat.Noi deobicei dormim imbratisati, insa ieri nu. M-a intrebat:
" De ce nu ma imbratisezi si vi aici langa mine"
Eu i-am raspuns:
" Nu mai suntem un cuplu, diferenta dintre doi priteni si doi iubiti este sexul. Ptr ca atat pritenii cat si iubitii tin unul la altul insa ceea ce face diferenta dintre cele doua categorii este apropierea fizica. Iar prietenii nu se imbratiseaza noaptea.."
Ceea ce a urmat mai departe m-a facut sa inteleg adevarata problema: ii este teama sa nu raman din nou gravida. Frica aceea il blocheaza. I-am spus ca in ziua de astazi sunt "n" moduri de protectie, eu nu pot folosi pastile ptr ca alaptez, insa vrand el poate folosi metoda classica de protectie.
Nu stiu daca a inteles..eu de data asta sunt hotarata sa nu cedez. Voi fi rece si dura cu el si voi astepta pana cand va pasi pe strada cea buna. Simt ca daca nu fac ceva acum, mai incolo va fi prea tarziu. Apropierea fizica intr-un cuplu este exrem de importanta si ne ajuta sa ramanem uniti. Va rog ajutati-ne cu un sfat, ce pot face sa schimb situatia?
CRISTINA mamica de GIULIA 21.09.2007 =4 luni+
poze
nasterea
Raspunsuri
Tisina spune:
Parerea mea este ca ar trebui sa stati de vorba pe indelete, fara nervi si voci ridicate, sa va expuneti amandoi temerile, dorintele si parerile, si sa gasiti impreuna solutii. Spuneai ca acum il consideri prieten, nu iubit. Foarte bine, vorbiti ca niste prieteni, fiti sinceri si spuneti-va direct ce va framanta, fara aluzii care vor a fi intelese.
Va urez mult succes si numai fericire!
P.S.: eu nu cred ca termenul de "prieten" si cel de "iubit" se exclud unul pe celalalt, dimpotriva, nu poti iubi pe cineva pe care nu il consideri "prieten".
Numai bine
Ramonika spune:
nu trebuia sa asiste la nastere, parerea mea. daca a fost naturala... bineinteles...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
Androix spune:
Nu te astepta sa inteleaga subtilitati. Pune problema pe tapet si vorbiti deschis despre ce metoda contraceptiva va "coafeaza" pe amandoi.
Andreea mama de Filip si Georgia
crisu79 spune:
in nici un caz nu trebuia sa asiste la nastere....mi se pare normal sa ii fie atat de frica sa nu ramai iar insarcinata, dupa cate a vazut.
oricum, daca tot s-a intamplat, ar trebui sa discutati calm ce e de facut in continuare.sa hotarati impreuna o metoda contraceptiva pe care sa o folositi....doar sunt atatea...chiar daca tu alaptezi.
iar atitudinea "voi fi rece cu el"....nu e prea constructiva.
Crisu + Alex-22.07.07
mihuta spune:
hmm, daca tu nu te-ai simti pregatita sa reincepi viata intima, si el ar reactiona cum ai facut-o tu, cam cum te-ai simti ?
mami de Sophia
Ancuta-Maria spune:
Of saracutii, nu trebuie sa asiste la nastere ca raman socati si apoi ii mai si presam cu sexul asta fir'ar sa fie, cum sa reziste ei langa noi cand, finutii de ei, au asistat la o asemenea monstruozitate numita nastere??
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
XIO spune:
Na , si daca a aistat la nastere ce are?
Nu-mi spuneti ca daca un barbat vede o natstere i se taie cheful de sex si sta un an pe "sec".
Trebuie sa discutati calm , fara sa va certati , fara sa va jigniti , fara sa dati vina unul pe altul.
O sa treceti peste ;)
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
maricar spune:
Asa am citit si eu, ca sunt barbati care dupa ce asista la nasterea copilului lor, raman putin ...socati.Asa ca ia-l usor, discutati si cu rabdare rezolvati problema cumva.
ruxij spune:
Aici TOTI barbatii asista la nastere, nici nu se pune problema sa nu. Si nu am auzit cum ca niciunii nu mai fac sex dupa. Si barbata-miu a asistat (nastere naturala, fara epidural), nici n-a avut optiune, i-au dat asistentele un branci sa intre in sala de nastere
Rufus spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Aici TOTI barbatii asista la nastere, nici nu se pune problema sa nu. Si nu am auzit cum ca niciunii nu mai fac sex dupa.
Da, da' nici nu stii cati dintre ei o mai fac...
Cristina, de obicei, invers stau treburile, dar daca asa e la voi, te sfatuiesc sa iei in serios problema: ori nu mai are chef de tine, ori are ceva psihic. In ambele situatii, nu e chiar o bucurie, si raceala si duritatea cu care te pregatesti sa-l intampini nu cred ca vor da rezultate.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007