Fetele din America (100)!!!!
Raspunsuri - Pagina 21
sinzi_ana spune:
Philip, si eu sunt in aceiasi situatie...oscilez intre cariere![]()
Inca nu stiu ce vreau sa fac...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David
psihologul
: varsta, poze, Disneyland 2008
Repetitie pt concert la pian
ruxij spune:
Fetelor, se mai poate obtine pozitie de teaching assistant si in afara stiintelor exacte, chiar si fara sa te inscrii in program la Master/doctorat, ci pur si simplu sa predai studentilor (in general de ani mici) ENGLEZA (literatura sau writing) sau limbi straine (franceza, italiana etc). Engleza sunt obligati sa faca TOTI studentii de anul I de la o universitate si de aceea universitatile au nevoie de oameni la predat. Deasemenea au nevoie de oameni pt. limbi straine am observat. Cunosc persoane care predau o limba straina ca teaching assistanti fara sa fie inscrise in programele de master. Dar cred ca mai bine te si inscrii daca tot faci treaba asta.
La Chimie mai sunt sanse mari pt. ca majoritatea studentilor dintr-o universitate sunt obligati sa ia in anul I laboratoare de Chimie Generala. Si atunci departamentele de chimie admit multi doctoranzi pt. a acoperi aceasta nevoie. Asa am putut eu sa predau Chimie Generala, desi nu eram studenta la Chimie ci la inginerie. M-au pus sa dau un examen de Chimie si am putut preda.
In rest, in stiinte si inginerie in general trebuie vorbit cu profesorul sa te primeasca la doctorat pt. ca daca el spune: vreau ca X sa fie admis--de cele mai multe ori esti admis. In plus, profesorul, daca are contracte suficiente, te poate plati chiar el ca sa lucrezi la el in laborator.
Master neplatit nu se prea poate face decat in aceste domenii unde au nevoie de teaching assistants si atunci iti platesc ei tuition and fees. Mai putin in domenii ca biznis, avocatura sau mai stiu eu ce, acolo unde nu exista fonduri pentru sustinerea financiara a studentilor.
adriana_m spune:
Ruxij vad ca sti destul de multe despre chimie la Purdue. Cum pot eu afla daca ma poate primi un profesor? si si fara bani? Adica sa nu platesc masterul pt ca nu ne-am permite(cu un singur salariu si ciu copil la gradinita).Eu am terminat acum 4 ani facultatea si nu am lucrat deloc nici in tara ca am stat cu copilul acasa. Deci prea multe zic ea nu prea stiu. Poate o sa-mi reamintesc ma gandesc eu ca doar nu am invatat degeaba. Ma gandesc eu. Deci cam care ar fi pasii? Acum o sa imi trimit actele la tradus diploma/foaia matricola. Si o sa-mi cumpar cartile de teofl sa ma apuc de invatat. Vreau sa dau la chimie organica sau la biochimie. Inca oscilez intre astea. Oare sunt posturi pe viitor in domeniile astea? Adica vreau sa fac ceva care sa-mi foloseasca si pe viitor cand termin masterul. Deci cam cum ar trebui sa procedez? Pe site-ul universitatii scrie ca nu e necesar gre. Unde pot sa aflu daca e necesar sa dau gre sau nu la departamentul unde vreau eu sa dau? Am inteles ca poti sa faci voluntariat pe vara la departamentul la care vrei sa te inscri la master si asa ai sanse sa te sustina profesorul respectiv cand te inscri. Dar nu prea stiu eu ce trebuie sa fac. Cum ajung eu sa fac voluntariat daca nu prea mai stiu chimie? Adica cine ma ia? Sunt asa de in ceata si mi se pare asa de greu de imi vine sa renunt cateodata, mai ales ca am vazut ca mai toata lumea a zis ca e foarte greu gre. Nu stiu mai nimic de inscrierile astea si pe site mi se pare asa de incalcit. ca iti da o adresa unde sa trimiti actele dar eu nu am ce acte sa trimit inca. Of.
Paote mai scriu fetele cum s-a mai porcedat.
Multumiri la toata lumea care a mai scris cate ceva de teofl si gre.
miereamara spune:
Iti spun care au fost pasii mei: m-am interesat ce anume vreau sa fac si am selectat cateva universitati, am dat Toefl si GRE, am tradus actele, am obtinut scrisorile de recomandare, am luat legatura cu departamentul, am platit taxa de inscriere si am trimis actele (rezultate GRE si Toefl, diplomele traduse, statement of purpose, aplicatia de admitere, scrisorile de recomandare, resume, cecul cu taxa de admitere, aplicatia pt assistantship si...cam atat, depinde daca iti mai cer si ei ceva in plus).
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
adriana_m spune:
miereamara multumesc mult. Deci intai de toate trebe sa ma apuc de invatat sa iau teofl. Nu prea stiu eu cum sa aflu daca trebe sau nu gre-ul asta. Ce ma enerveaza. Exista deci o aplicatie pt assistantship (adica sa nu platesti masterul)? Scuze daca pun intrebari stupide dar chiar nu stiu. Acum invat de pe la voi.
Si dupa ce depui actele astepti sa primesti raspuns? Sti cumva daca primesc si studenti straini primavara. Ca am citit undeva ca studentii straini sa aplice numai pt sesiunea de toamna, iar pt asta trebuie sa trimiti dosarul pana la 1 martie parca. Dar pt primavara trebuie sa trimiti dosarul pana la 1 oct parca. Si pana atunci as mai avea sanse sa dau si eu testele astea, sper.
miereamara spune:
Adriana, fiecare departament are regulile lui, de exemplu la noi numai studentii admisi in Fall primesc asistenta financiara. Tu ai green card, pt ca dc ai, atunci nu mai esti considerat student international. Toate lucrurile astea legate de admitere, le afli dand telefon la departament sau mai bine,mergand acolo, e posibil sa difere de la un loc la altul si atunci ceea ce iti spun eu nu are nici o relevanta. In locul tau eu mi-as da Toeflul si as afla dc imi trebuie GRE si in acest timp mi-a traduce diplomele, ca un prim pas.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Oana_B spune:
Poftiti, va rog la capitolul urmator:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116799
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love
pink!