Contract inchiriere
Am un apartament pe care doresc sa il inchiriez cuiva. Este suficient contractul de la Administratia Financiara sau trebuie sa facem si unul legalizat la notariat?
Vreau sa fiu sigura ca viitorul chirias nu va incerca sa imi vanda apartamentul sau ca il pot da afara cu politia in caz ca nu plateste facturile sau nu respecta contractul.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Raspunsuri
Ramonika spune:
n-am mai auzit asa ceva... cum sa iti vanda apartmentul? da are actele lui? sa nu-i dai nici macar copii dupa actele apartamentului, nu are nevoie de ele.
mai bine fa si la notar un contract, mai ales daca e apartament bun si nu vrei sa te trezesti cu daune majore.
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
Christel spune:
Cred ca un contract inregistrat la administratie e suficient, nu mai trebuie si la notar, cu cel inregistrat la adminsiratie il poti da oricand in judecata daca nu-si plateste toate datoriile.
Sfatul meu de om patit este sa nu ai niciun pic de incredere in chirias, sa-i ceri sau sa verifici personal daca are platite la zi intretinerea, curentul, toate facturile.
Eu am avut incredere si am tolerat multe luni la intretinere neplatite(imi spunea ca nu are timp sa ajunga sa plateasca, ca este foarte ocupata, etc)la curent platea o data la 2-3 luni si asa am ajuns sa platesc eu.
Cere-i o garantie mai mare de 1 luna cum este de obicei mai ales daca ii oferi si o casa utilata si dotata cu tot ce trebuie si verifica tot timpul.
La inceput toti par oameni de treaba, dupa care cauta doar sa-ti dea tepe.
Sunt curioasa cati din chiriasi cand pleaca de la o locuinta inchiriata isi platesc la zi toate cheltuielile?
Christel spune:
Eu cred ca si in cazul in care ai contact inregistrat la administatie, tot e un risc. Daca iti lasa datorii de 5-10 mil ce faci te judeci cu el, ai timp si nervi pentru asta, de multe ori te lasi pagubas sau daca respectivul pleaca din tara si nu mai ai nicio data despre el ce faci?
Cred ca chestie de noroc pana la urma.