Proteina C reactiva...sfaturi...interpretare

Proteina C reactiva...sfaturi...interpretare | Autor: Idaira

Link direct la acest mesaj

Mi-a iesit o valoare peste limita superioara a normalului.Din cite stiu eu,indica o infectie pe undeva,ce-ar trebui sa mai controlez sau cu ce analize se poate asocia pt a fi interpretata cum se cuvine??!!

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Chiar nimeni nu poate da un raspuns competent??!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Si eu am o problema similara. Eu m-am dus pentru dureri reumatice si mi-a dat sa fac Proteina C reactiva, Fibrinogen si VSH. Toate mi-au iesit mari. Am facut exudat faringian pentru streptococ, medicul mi-a spus ca acest streptococ ar dar durei reumatice si ar duce la cresterea valorilor celor 3 analize. Exudatul a iesit negativ insa cele trei mi-au iesit de fiecare date peste limita. Acesti indicatori am inteles ca releva o inflamatie sau infectie in organism, trebuie coroborate cu investigatii clinice cu simptomele pe care le ai, etc. Acum am terminat un tratament cu penicilina, am exclus infectiile dentare, am luat si niste antiinfalamatoare si astept peste 2 saptamani sa imi refac Proteina C, Fibrinogenul si VSH si eventual sa gasesc un medic care sa mearga mai departe, pentru ca actuala mi s-a parut ca merge cam pe bajbaite.
Cam asta am aflat eu. Poate mai aflii si tu ceva si asa le punem cap la cap si vedem ce e de facut.
Sanatate multa
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idaira spune:

Eu am fost la medic si l-am intrebat. Raspuns: valoarea in sine nu prezinta importanta decit daca se asociaza altor simptome,analize.La insistentele mele mi-a zis chiar ca poate creste chiar si at cind ai CM sau chiar cind ovulezi.Culmea e ca imi facusem analizele exact in ziua cind mi-a iesit un test de ovulatie pozitiv.

Pt ce ai facut trat cu Penicilina? Parca am inteles ca exudatul iesise negativ,nu?! Oricum o idee buna mi-ai dat:antiinflamatoarele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Mie mi s-a spus ca este foarte posibil ca streptococul sa nu iasa neaparat in gat, si ca ar fi bin sa iau penicilina si sa mai fac dupa aia analiza. Din acest motiv am decis sa schimb medicul, pentru ca mi s-a parut ca o cam ia pe bajbaite. Eu am facut si ASLO, dar nu la recomnadarea medicului, ci am gasit eu informatii pe net. Si ASLO il am peste limita, insa acelasi doctor mi-a spus ca peste 20 de ani parca, ASLO este irelevant si trebuie interpretat impreuna cu alte analize. Alt medic mi-a spus ca ASLO este relevant. Acum sunt in ceata totala. Pana una alta am luat penicilina si refac analizele si am decis sa caut un medic internist cu specializare in reumatologie. Am inteles ca seful sectiei de la Colentina profeseaza si la Medicover Victoriei si este foarte bun. Nu mai stiu cum il cheama dar am numele lui pe acasa notat pe undeva.
Cu antiinflamatoarele e poveste grea, pentru ca mie mi-a prescris unele foarte puternice, care dadeau o forma de dependenta si cand incetam tratamentul trebuia sa renunt treptat plus ca interactionau cu anticonceptionale, doctorul nu mi-a spus desi l-am informat ca iau pilule si am renuntat la ele. La mine durerile erau foarte mari la nivelul genunchilor si de multe ori imi si amorteau picioarele. Acum simtomele s-au mai ameliorat, dupa penicilina, vitamina E si C, un complex de multivitamine si ceva miscare constanta, adica mers pe jos.
Acum tot ce spr e sa gasesc un medic mai dedicat si sa gasim o solutie.
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Eu iti recomad un medic imunolog fff bun, care interpreteaza super rezultatele de CRP si ASLO.
Il gasesti la Institutul "Victor Babes", pe Splaiul Independentei, nu la spitalul Babes de pe Mihai Bravu. Numele lui este dr. Ursaciuc Cornel.

Bafta!

Mergi la inceput