pensie alimentara, art.94 - cod.fam.

pensie alimentara, art.94 - cod.fam. | Autor: anca_27

Link direct la acest mesaj

Art. 94. - Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui ce urmeaza a o plati.
Instanta judecatoreasca va putea mari sau micsora obligatia de intretinere sau a hotari, incetarea ei, dupa cum se schimba mijloacele celui care da intretinerea sau nevoia celui ce o primeste.
Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii.

Sotul meu tocmai a fost anuntat de fosta ca e dat in judecata pt. recalcularea pensiei alimentare. Pana la cat se poate ajunge, ce venit se calculeaza? Legea spune pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, asta insemnand ca poate cere chiar si o treime? Care e demersul legal, de cine si in ce masura depinde stabilirea unei pensii rezonabile?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cati copii exista? Cati cu fosta, cati din alte casatorii?
Daca are un singur copil cu fosta, fosta poate cere pana la 1/4 din venituri. Daca are 2 copii cu fosta, ea poate cere pana la 1/3 din venituri. Astea in cazul in care el nu mai are alti copii, decat cu ea.

Eu stiu ca judecatorul stabileste suma, pe baza probelor - adeverinta de salariu, certificate de nastere, etc.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

E vorba doar de un singur copil, cu ea. Noi inca nu avem copii. Altceva: se poate cere procent si nu suma fixa? Ca e vb de exemplu de ore suplimentare, care in alte luni n-or sa mai fie, si-atunci poate cere el recalculare, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Se calculeaza procent din salariul trecut pe adeverinta de salariu a sotului tau, care adeverinta trebuie depusa la tribunal.

Mergi la inceput