oua de prepelita crude?
am vazut ca mai este un subiect asemanator dar nu m-a lamurit. Eu am un baietel de 1an si 5 luni si e taaaare mofturos la mancare. As vrea sa-i dau si ou de prepelita dar peste tot se vorbeste de faimoasele cure cu astfel de oua...crude. daca le fierb oare isi pierd toate calitatile? parca mi-e teama sa-i dau ou crud si am un sentiment ca oricum ar vomita doar cand l-ar simiti pe limbuta. Va rog sa-mi dati si mie ceva idei despre cum as putea sa-i le gatesc. multumesc
Raspunsuri
daniela_b spune:
Tala, ouale crude de prepelita se consuma in general ca si remediu (cura) pentru diferite afectiuni, dupa anumite scheme, pe stomacul gol si sint recomandate adultilor.
Preparate, isi mai pierd din proprietatile sa le spunem curative dar nu si din cele ce tin de alimentatie, aport de proteine etc.
Dar baietelul tau, fiind sanatos, nu are nevoie de cura ci doar de ceva sanatos si, din cite stiu eu, ouale astea chiar sint sanatoase.
Oricum, daca vrei sa i le dai crude, cea mai buna combinatie este cu mierea de albine ( eu asa le-am consumat, cu miere de albine si germeni de griu). Nu numai ca astfel capata un gust mai bun dar si "textura" li se schimba, facindu-le mai putin "gretoase". Desi, la cit e de mic un ou, un adult il poate inghiti ca pe sirop ( adica "allez up", din lingura, unul cite unul ( daca are mai multe de inghitit).
Crude, le mai poti amesteca si cu piure de cartofi, lapte, salate ...
O sa observi ca daca le bati cu telul si le transformi intr-o "maioneza" rapida, le poti strecura cu usurinta in multe mincaruri de bebe sau chiar si altele ( pentru adulti).
Problema e ca eu, nici pina acum, nu m-am dumirit cite oua poti da saptaminal unui copil micut, fara sa-i stresezi digestia.
Poate ca sint pe aici fete care stiu acest lucru si cu siguranta, iti vor scrie din experienta lor.
Dupa mine, care consum doar 2 oua de gaina saptaminal sau 10 de prepelita ( tot saptaminal), cred ca ar trebui sa imparti cantitatea de oua la greutatea corporala a unui adult si apoi sa raportezi la greutatea copilului ( dar nu te lua dupa mine...mai asteapta sa vezi ce spun si altii, sincer, echilibrul in alimentatie e diferit de la om la om).
Dar cind tin cura cu oua ( de prepelita) se schimba situatia, consum acele oua si nu mai maninc carne sau alte proteine, tin dieta cu "buruieni" si fructe.
www.helpsonia.com
Darria spune:
Tala: la vizita de 18 luni, pediatra mi-a spus ca se pot da 2 oua fierte tari/saptamana la o distanta de 2 zile(aceleasi reguli ca la ouale de gaina). Aici vb. de calitate si nu cantitate.
Bineinteles ca intr-o saptamana ramane aceeasi cantitate: fie 2 de prepelita, fie 2 de gaina.
Referitor la cura: imi recomanda sa mai astept(inca nu crude, stim cu totii de ce) si sa vb. dupa 2 anisori.
liliana_28 spune:
Buna,
Am mai spus de o mie de ori ca ouale de prepelita se pot folosi si pana la un anisor. Eu una i-am dat copilului meu de la 7 luni. Nu i-a daunat cu absolut nimic ba chiar i-au facut bine.
Si acum ii fac cura cu oua de prepelita crude. Daca voi aveti senzatia ca o sa verse copii daca le dati oul crud....va inselati.
Daca cititi cu atentie postarile mele la alte subiecte despre oua de prepelita o sa gasiti si cate oua puteti da copiilor in functie de varsta.
Oul fier isi mai pierde din calitati.....nu toate dar isi pierde din ele.
Daca vreti sa discutati mai multe despre ouale de prepelita .....cu mare drag.
O zi placuta
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
Tala spune:
va multumesc mult pentru raspunsuri si sfaturi
ezitarea mea cu privire la oul crud vine de la faptul ca am facut in liceu un curs de merceologie unde am invatat ca oul poate fi numit proaspat doar 7 zile de la ouare, ori in magazine vad termene de valabilitate si de 30 de zile. plus ca mai stiu ca oul este unul dintre alimentele cele mai perisabile - periculoase (cand este 'stricat')
m-am gandit la o cura pt ca la ultimele analize i-a iesit o usoara anemie (ii dau fier pt asta) si am tot auzit de efectele miraculoase ale oului de prepelita
Liliana_28, daca nu te deranjeaza te rog trimite-mi si mie linkurile unde ai scris despre ouale de prepelita.
multumesc inca o data
liliana_28 spune:
Buna,
Uite aici s-a mai discutat despre oua de prepelita:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111799
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut