Femeia, egala in drepturi sau nu, cu barbatu`?!
Raspunsuri - Pagina 2
dulcetica spune:
Femeia e mai dizgratioasa fiindca nu e obisnuita asistenta,inca.Daca ar fi ceva cotidian, pina la urma s-ar plictisi sa remarce si ar deveni banal .Desi sint fumatoare ,cind vad doamne in virsta care fumeaza ,imi notez sa ma las de fumat maxim pe la 60 de ani.In legatura cu adulterul la femei:ei spune ,cite idei preconcepute si de asta sint criticate mai mult decit barbatii?
ocebine spune:
Iti vei dobindi egalitatea cind reusesti sa te doara-n cot de ce zice vecinul cu burta, in maieu soios, de la etajul 4 despre rolul femeilor.
Nu ma intereseaza opinia altora, imi vad de viata mea asa cum imi place...ciini latra, caravana trece. Si am grija sa obtin ceea ce mi se cuvine, ceea ce sint indreptatita sa am chiar daca asta implica intratul in "gura lumii"...
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
barsines spune:
Femeia si barbatul au drepturi egale dar sa nu incurcam asta cu faptul ca femeia si barbatul nu sunt si nici macar nu trebuie sa para ca sunt la fel.
Emma_ spune:
Fetelor,
Sa nu incurcam marfa cu ambalajul!
Femeile au luptat foarte greu ptr. a avea drepturi egale cu barbatii.
A avea drepturi egale nu inseamna cine cara plasele de la cumparaturi.
Noi femeile am luptat ptr a dreptul de-a hotari cind sa procream( adica sa ai dreptul de-a hotari ce se intimpla cu corpul tau),contraceptia,dreptul la avort,violenta domestica,sexual harrasment,salar egal cu al barbatilor samd...
Chiar daca traim in secolul 21 inca gasim femei "old fashion" care nu sint de acord cu miscarea feminista.
"Ohhhh...mie-mi place ca barbatul sa faca,sa dreaga,blah,blah,blah"
Ca noi femeile vrem ca barbatii sa ne care sacosele...asta tine de maniere.
Dar noi femeile sintem mult mai echilibrate psihologic decit barbatii si asta este dovedit.Si atunci de ce sa nu avem cel putin aceleasi drepturi?
Annie80 spune:
femeie=sexul frumos
femeia ar trebui sasi pastreze frumusete si gingasia. si eu gasesc disgratios o femeie care fumeaza pe strada, mai e si "ametita" pe strada (doamne fereste ca nu vreau so intalnesc pe sosea in spatele volanului) cu tocuri cui. e o imagine lipsita de frumusete gratie si gingasie.
drepturi avem ca si barbati: vot, conturi comune la banca, de a conduce, de avea cariere. etc..
cred ca sunt cam doua lucruri diferite.
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
amelie-chan spune:
quote:Merci, Annie. Uite ca la asta nu m-am gandit,poate sa
Originally posted by Annie80
femeie=sexul frumos
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
fie unu dintre motive.
Poate mai gasim si altele....
romana spune:
O fi egala in drepturi.....
Eu vreau sa fie barbatii egali in indatoriri cu femeile, .... macar unii din ei .... prietenii stiu de ce!
tuinea spune:
Eu ma consider egala cu orice barbat! Poate ca nu am atat de multa forta fizica cat au barbatii sau mai stiu eu ce calitati mai speciale mai au ei dar nici mai prejos nu ma las. Asa cum mai spunea cineva fiind inginer de profesie poate ca de aici mi se trage excesul asta de zel!
Urasc in egala masura femeile si barbatii beti iar despre cei care insala nu mai zic. Prostia este aceiasi indiferent de sex!
De interesat de ceea ce spun altii iarasi nu ma intereseaza ca daca ar trebui sa pleci urechea la ce spune 'blocul' sau 'strada' nu ai mai inainta... Ceea ce mie mi se pare bun poate altuia nici nu-i trece prin cap sa faca si tot asa.
Cu toate cele de mai sus tot tin la calitatea mea de femeie si nu uit nici sa fiu frumoasa pentru sotul meu, nici sa astept sa mi se deschida usa atunci cand trebuie, nici sa primesc felicitari de 1 si 8 martie sau mai stiu eu ce alte evenimente speciale pentru dame.
Cat despre egalitatea pe care le-o permitem barbatilor cu noi va spun ca in lume exista bucatari mai buni decat femeile de miliarde de ori si am vazut si barbati care stiu sa spele rufe si sa le intinda mai frumos decat femeile.
tora97 spune:
in primul rind pentru ca femeia este perceputa (sint de acord 100%) ca o fiinta gingasa, fina, ca doara de aceea s a inventat cuvintul "feminina" nu? O femeie beata, ori in alte ipostaze jenante este ca si cum ai aseza un crin intr o balta jegoasa... pur si simplu isi pierde din frumusete, devin vulgare.
de ce ele, femeile sint blamate cind comit un adulter?! ma tem ca si unii si altii sint la fel de blamati.... dar da, ele, femeile sint aratate mai abitir cu degetul cind sint mame adulte... poate ni se trage din educatia "sanatoasa" de roman? asa au fost crescuti parintii, bunicii si mosii nostri.. in perceptele morale/religioase.
Eu ma aliez cu fetele ce nu vor sa fie egale cu barbatul.. nici in drepturi si nici in obligatii. Mie imi place la nebunie sa fiu femeie si sa fiu tratata ca atare, sa respect "canoanele" pe care le impune statutul de femeie...
poze multe cu noi/Ana a implinit un an/ 2006/2007
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Porumbita spune:
quote:
Originally posted by tora97
Eu ma aliez cu fetele ce nu vor sa fie egale cu barbatul.. nici in drepturi si nici in obligatii. Mie imi place la nebunie sa fiu femeie si sa fiu tratata ca atare, sa respect "canoanele" pe care le impune statutul de femeie...
mie mi se pare ca se confunda egalitatea in drepturi cu bunele maniere;
voi fi intotdeuna recunoscatoare celor care s-au luptat pentru dreturile femelor (dreptul la vot, dreptul al munca, dreptul la alegere libera, dreptul la studiu);
datorita lor astazi dc vreau sa fiu casnica sunt, dc vreu sa lucrez pot; dc vreu sa fac facultate nu ma opreste nimeni si exempele pot continua...
si nu au absolut nici legatura cu faptul ca de 1 martie primesc un martisor, ca sotul imi da mana cand cobor din masina sau cara el plasele mai grele...