Torturi si prajituri (5)
Raspunsuri - Pagina 12
monica-elizabet spune:
Lyly, sa le stapanesti sanatoasa
mmm...ce apetisant arata tortuletzul...prin interior
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
anasia spune:
lyly, bravo, vezi ca intr-una din cartile lor, au exact duiurile scrise si ce fac ele, de fapt in toate sunt explicatii si asa vezi ce-ti mai trebuie;tot timpul imi mai notez cateceva;poate 8 martie..... am vazut si eu ca stampilele acelea albe sunt aici 200 si ceva de mii, iar la gastro 20 euro sau 15, oricum f scump;
imi ploua in gura
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Lyly, o sa cumpar si frisca de aia de la Plus sa vad cum e....BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Nu are gustul de frisca naturala dar e acceptabila si se face cum trebuie, fara adaos de intaritor. Iar pentru mine conteaza ca nu are E-uri. BTW, cand vine mama la mine(curand) ii zic sa aduca smantana grasa de tara...oare pot sa fac frisca numai cu smantana din aceea? Ai incercat vreodata?
Lacri si Alec 30 mai 2006
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Povestea mea legat de frisca
Eu nu flosesc decat frisca lichida:Hopla, Hulala, Megle...mai sunt ele...deci tot ce e lichid la cutie. Frisca din smantana n-am folosit de ex. cum e dorna rosie...mi se pare prea grasa in varianta asta. Se poate adauga cateva linguri de dorna rosie in frisca de astalalta lichida vegetala, se bat impreuna si rezulta ceva super,negretos!
Frisca ca sa fie buna pentru ornat inaite de a incepe s-o batem cu mixerul punem 2 linguri de zahar pudra si 2 linguri de smantana grasa(la 1 l de frisca lichida, adica o cutie mare). Batem cu mixerul pana sta lingura in ea...sau cum sa zic!Cu aceasta compozitie iese orice model de vraf de ornat....garantat!
Frisca la tub - eu o folosesc daor la cafea....se poate folosi la mini tarte dulci sau alte prajituri dar spritam imediat inainte de servire.....ca altfel se lasa.
Cam asta e..BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Ahaaa, asa faceai tu frisca aia care statea batz..data viitoare asa o sa o fac si eu!Merci
Lacri si Alec 30 mai 2006
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by anasia
lyly, bravo, vezi ca intr-una din cartile lor, au exact duiurile scrise si ce fac ele, de fapt in toate sunt explicatii si asa vezi ce-ti mai trebuie;tot timpul imi mai notez cateceva;poate 8 martie..... am vazut si eu ca stampilele acelea albe sunt aici 200 si ceva de mii, iar la gastro 20 euro sau 15, oricum f scump;
imi ploua in gura
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica
azi am tocat fix 850 de lei pe prostioare. Insa...cine o sa faca curand floricele din lapte praf, eee?
Am acum si forme de muffins-uri( bineinteles ca altceva decat ce am comandat, ca nu aveau ce am vrut eu si m-au sunat si m-au aburit cu astea care nu au deloc modele sau striatii, sunt simple-simple), forme de tarte, o unica forma de frunza( d-astea chiar ca trebuie sa mai au de la Unirea), duiuri o multime, posh-uri la fel si niste tampenii de stante care tot asa, mi le-au bagat pe gat, ca nu aveau setul de frunze dorit de mine si m-au aburit iar prin telefon ca ce faine sunt. Tampita modalitate de a-ti vinde produsele clientilor. Dar si eu fraiera, ca ma las dusa cu vorba asa usor.
Hildegard, coloranti am luat Wilton insa sub forma de gel...ai folosit? Praf nu aveau decat cutii mari, made in Italia, din care am luat data trecuta. Dar e cantitate prea mare....
Lacri si Alec 30 mai 2006
anasia spune:
lyly, si care vroiam sa fac comanda de la ei tot la magazinasul nostru raman; eu am luat colorant la sticluta, nu stiu cum e, cred ca lichid;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica
Hildegard spune:
Lyly, mult ai cheltuit!!! Sa le folosesti sanatoasa!
Forma de dui pentru trandafiri este cu nr. 104 si cea mare 406 parca....o sa discutam si formele...eu am carti multe, vezi in blog...
Eu m-am apucat sa fac o crema din frisca cu cioco....am pus pe foc 500 ml frisca lichida si am rupt in ea 2 cioco:una laura cu capsuni si una africana cu lapte....am dat la frigi si s-a intarit ea cand am batut-o dar nu suficient asa ca m-am enervat si acum fac cu iaurt si piersici mari din compot. Am lasat un strat subtire de cioco, apoi pun crema asat de iaurt cu piersici in care bag si 300 g frisca batuta apoi iara un strat subtire de cioco si gata....
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
LYLY809 spune:
Hilde,pai tu ziceai ca trebuie cata cioco atata frisca...sa stii ca si eu am pus din greseala mai putina cioco decat frisca si am batut-o...si am batut-o...geaba! Insa am mai pus cioco, am fiert din nou, am dat iar la rece...si a iesit!!!
Suna tare bine crema de iaurt, si usoara, si gustoasa, cu siguranta!
Lacri si Alec 30 mai 2006
Hildegard spune:
Lyly, crema asta se poate face cu cata cioco vrei tu! Crema ganache este ceea ce zici tu....Crema ganache trebuie sa stea teapana, de aceea se si orneaza cu ea...dar asta e crema mousse.Si daca puneam doar o cioco trebuia sa iasa. Ideea era ca eu nu mai aveam timp ...si m-am grabit..si compozitia(am uitat sa scriu asta) nu era destul de rece. Trebuie sa steie destul la frigi ca apoi la batut sa se intareasca!
Acum e in frigi tortul deja cu crema de iaurt amestecata cu bucati de piersica + gelatina + 300 ml frisca. In cazul asta tortul va fi destul de inalt!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
anasia spune:
veronica, mai pune ciocolata, eu am pus juma-juma si a iesit teapan ganache-ul;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica