Torturi si prajituri (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

am uitat sa zic ca am pus budinca de capsuni, colorant nu mai folosesc

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Anasia, eu zic ca ajunge sa amesteci mascarpone, frisca, capsuni, gelatina

iaca tot tortul pentru amatori:

Ingrediente:
Pt blat:
-2 oua
-2 linguri apa fierbinte
-2 linguri ulei
-6 linguri zahar
-7 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
-Batem ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Adaugam zaharul, faina si praful de copt.
-Turnam compozitia intr-o forma intr-o forma rotunda de tort.
-Si o dam la cuptor, la temp de 180 grade C, pt 25 de minute.
-Dupa ce se coace, se lasa la racit.
Pt crema avem nevoie de:
-400 g iaurt de capsuni
-200 ml frisca lichida ( care vine batuta)
-2 pliculete gelatina dr. oetker granule.Mai avem nevoie de 500 g capsuni si 2 plicuri de gelatina gele rosu, astea sunt pt décor.
-Punem iaurtul pe foc sa se incalzeasca nu sa fiarba, bagam gelatina diziolvata in prealabil 10 min in apa rece si amestecam pana se dizolva gelatina in iaurt. Compozitia nu trebuie sa fiarba ci se tine pe foc pana se dizolva gelatina. Lasati un pic sa se raceasca putin de tot iar dupa aceea amestecam cu frisca batuta. Dam crema pt 30 de minute la rece sau pana se incheaga
-Intre timp taiem cubulete capsunile.
Asamblare:
-Pe blatul racit intindem crema
-Adaugam capsunile taiate cubulete
-Am pregatit glazura, cum scria pe plic, eu am pus in loc de apa suc de portocale.
-Si o turnam peste capsuni
- bagam la rece pt 5 ore ore.
poze:http://veronicascakes.blogspot.com/search/label/Tort%20cu%20capsuni%20si%20iaurt

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

veronica , multumesc; sa vad ce-o iesi; mi-a placut tare mult tortul tau aniversar cu crema ce cacao+ciocolata si crema de vanilie; l-ai copt in tava de la cuptor sau tava de tort dreptunghiulara?


anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

am vorbit astazi cu cei de la B&B cu wilton, au zis ca de-abia saptamana asta au inceput sa lucreze, achimba firma de curierat si modifica preturi; astfel ca la comanda data, se adauga adaosul lor +40 lei taxa curierat;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Anasia, tortul l-am copt in forma dreptunghiulara.

40 ron taxa de curierat.....nu s epoate...e mult? a...da poti comanda prin posta...si atunci nu e asa mult!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Nu stiu daca v-am dat linkul asta de cum se face trandafirul, una din metode...

http://www.sugarcraft.com/catalog/misc/lessons/fondantrose.htm

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

veronica, l-am scos si eu la imprimanta, dar daca am doua maine stangi

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

deci,pentru cine vrea blat rozz:


BLAT ROZ - de torturi sau prajituri

-6 oua
-2 plicuri budinca capsuni (sau zmeura)
-200 gr. zahar pudra
-100 gr faina
-1 pliculet praf de copt

Se separa ouale, si intr-un castron pune cele 6 albusuri impreuna cu cele 200 gr. zahar pudra.Se mixeaza bine pana se face o spuma tare.
Apoi punem in castron si restul ingredientelor, adica cele 6 galbenusuri, praful de budinca, si faina amestecata cu praful de copt.
Mixam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata , folositi o tava nu foarte mare, in orice caz nu folositi tava de la aragaz
Se lasa la cuptor 25-30 min la 175 grade.
- reteta luata d epe culinar.ro


BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Fetili,blatul asta il coc in forma de inima. Deci consum cele 2 plicuri de budinca de capsuni....apoi nu mai stiu cum fac! Umplu cu crema diplomat si fructe...cu crema de iaurt.....cu crema de budinca si gelatina....????nu stiu...vad io!!!

BLOGUL MEU

Veronica si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

veronica, esti tare simpatica; de cand stau cu foile cu retete in fata si le tot aleg; pana la urma le-am mai asezat, de maine intru in paine;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput