produse organice
Raspunsuri - Pagina 3
mcm spune:
Daca ajunge cineva la magazinul asta sa ne dea de stire asupra produselor care se gasesc acolo. Multumim.
ispas_a spune:
Organic/bio/ecologic inseamna:
Selectia atenta a fermei, departe de zonele industrializate;
Inspectia solului inainte de cultivare;
Seminte netratate;
Absenta oricaror ingrasaminte chimice sau pesticide;
Metode naturale pentru intretinerea culturilor bio;
Animale crescute sanatos conform speciei si hranite numai cu furaje naturale;
Supervizare permanenta a culturilor si a animalelor, plus controale permanente;
Absenta organismelor modificate genetic;
Lipsa de reziduuri si substante toxice si
Mai multe minerale si antioxidanti. Legumele si fructele crescute organic contin mai multe minerale, precum fier si magneziu. Contin de asemenea mai multi antioxidanti, precum fenoli si acid salicilic. Iar studiul nu s-a uitat doar la legume si fructe. A determinat ca si carnea bio are mai multe grasimi polinesaturate decat cea conventionala. Si desigur (dah!!!), nu contine hormoni de crestere si antibiotice.
Magazine cu produse bio: Napati, BioMania, MioBio si lista se mareste, mai sunt si altele dar noi pe astea le preferam.
missdarcey spune:
Am o bunicuta in zona de munte a jud.Suceava si la ea e culmea organicului.niciodata nu a stropit nimic ,nici macar cartofii pentru gandaci ,pentru ca ...nu sunt gandaci!Toate au un gust divin!Chiar daca mananc legume sau varza murata ,toate parca au fost crescute in rai.Si mereu ma intreb,acum peste ani,de ce supa mea ,pe care o fac la Londra ,cu gaina organica ,legume organice ,taietei organici. nu are nici pe departe gustul pe care il avea supa bunicii. Oare ce imi lipseste mie?
missdarcey spune:
A, si sa va mai spun ceva ,celor care sunteti in tara ,daca vreti produse mai putin toxice cumparati de la cei care nu le cresc special pentru vanzare si de la cei care sunt fara posibilitati financiare.Ei nu vor investi banii in produse chimice si cu siguranta prasesc de mai multe ori.Si acesta este un criteriu de puritate ,numarul de prasile .De ex .parintii mei mi-au spus ca pentru ei agricultura nu e grea delos ,ca dau cu ierbicid si nu mai trebuie sa faca nimic ,doar o prasila mecanica!Oamenii de la tara cred ca afolosi cat mai multe chimicale ,fertilizatori ,in special .e ceva bun.Eu ,care sunt ,in permanenta ,in cautarea timpului pierdut,cred ca cel mai important acum ,daca nu e prea tarziu ,este , sa ne pastram semintele si soiurile noastre ,asa ca bunicuta mea ,pentru ca in asta sta tot secretul. Cele aduse din afara aduc cu ele bolile si necesitatea de a folosi chimicale.
ni-na spune:
Sunt taranca si va spun din perspectiva omului simplu:cu o pensie de nimic si cu subventii tot mai reduse nu mai au taranii noastri bani sa bage in chimicale.Si tatei (care are o pensie "buna"pt tara, 500 ron)i-ar conveni sa ia samanta tratata,insa este scumpa si baga porumb sau floare de la el din hambar.La fel si la vita de vie,pe vremuri dadeau 8 stropeli, la 10 zile interval.Acum dau maxim 4,trei cu piatra vanata(care se foloseste de-o eternitate)si una cu substante d-astea moderne.Acum 20-30 ani se ierbicida graul,acum insa nu-si mai permit acest lux.Din motive financiare sunt pe putin cinci ani de cand toti din juru-mi nu si-au mai permis sa bage nimic in terenul arabil,ara,discuie si insamanteaza cu tractorul(si gata subventiile)iar de prasit o fac cu prasitoarea trasa de cal si manual,de sapat si cules la fel.
Asa ca mai avem o sansa sa mai gasim la tarani alimente bio.
Cygni spune:
sincer nu stiu care sunt preturile alimentelor bio de la noi. bine, am vazut cateva exemple de lapte, biscuiti in supermarket eu cumpar din afara alimente bio si tot felul de bunatati pt fetita mea.
cu ouale si carnea cred ca e suficient sa apelam la productia unor gaini si animale crescute in curte, care nu sunt indopate in crescatorii ca sa produca.
olim spune:
ni-na
scuze, dar daca dati cu piatra vanata si inca o stropeala de asta noua atunci cum mai poti spune ca este bio
intr-adevar in romania sunt putin produse bio , taranii dau cu ingrasamant dupa ureche, exista plante modificate genetic in laboratoare, se fac tot felul de teste fara sa stim.
cei care produc legume fructe in scopul vanzarii, mai adauga una alta in ele cu siguranta, ca doar nu se fac capsunii de satu mare cat un pumn de copil doar cu ingrasamant natural
ni-na spune:
Olim,e de la sine inteles ca nu sunt bio strugurii de care vorbeam,insa am povestit asta in contextul saraciei taranului roman..Si da,sunt de acord ca cei ce au facut o afacere din cultivat pentru vanzare nu au nici o treaba cu dozarea ierbicidelor,iar aceste produse sunt mai periculoase decat ceea ce luam din supermarket.
Fiul meu m-a intrebat de curand:mama,tu ai spalat rosiile astea ca au gust de praf.........