cum influenteaza pfa-ul un nou CIC

cum influenteaza pfa-ul un nou CIC | Autor: catrinutza

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamici si tatici...
Situatie: de abia m-am intors la serviciu din CIC si sefa imi impune sa ma fac pfa...banuiesc ca toata lumea isi inchipuie de ce...si e clar ca presupune ca eu sa imi dau demisia de la firma si apoi sa fac contract de prestari servicii cu ei...
Intrebari:
1. daca eu fac miscarea aceasta acum, voi putea benefia de un nou CIC, avand in vedere ca pe la jumatatea lunii septembrie ar trebui sa nasc din nou??? sau de concediu pre si post-natal??? va intreb pentru ca sunt novice in ale pfa-ului, iar sefa, normal, imi prezinta varianta convenabila lor....mentionez ca inca nu le-am spus ca sunt iar gravi...
2. si daca insista si eu continui sa refuz, e adevarat ca 6 luni de zile nu se pot atinge de mine (desfacerea contractului de munca)??

Va multumesc anticipat.

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci si 6+
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catrinutza spune:

Chiar nimeni, nimeni nu s-a confruntat cu o asemenea situatie....

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci si 6+
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_

"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Da
2. Da in anumite conditii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cghitescumd spune:

Sincer, nu vad de ce nu ai beneficia īn calitate de PFA si tu de aceleasi drepturi ca fiecare.
Uite, sotia mea este PFA si se pare ca vom fi din nou parinti (a treia oara). Saptamina aviatoare merge sa-si rezolve diverse probleme cu "stapīnirea", asa ca poate te putem informa la modul concret, de anumite probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cghitescumd spune:

Un lucru neplacut pe care l-am aflat abia acum: ca PFA poti beneficia de plata concediilor pre si post natale, numai daca inchei pe linga contractul de asigurari sociale de sanatate cu filiala locala a CNASS (care iti asigura numai adresabilitatea catre sistemul sanitar) un contract aditional separat la care trebuie sa platesti suplimentar 0,85 %. Evident, nestiind de aceasta prevedere pina acum, suntem in offside. Se pare ca perioada minima de cotizare pentru acest contract aditional este de minim 1 luna, numai ca nu sunt prea sigur.
Apropo, cineva i-a spus de la "Organele" in drepturi sa afirme asa ceva sotiei ca, daca nu ar fi incheiat contract cu CNASS (deci pentru plata asigurarilor de sanatate) nu ar fi beneficiat nici de plata CIC. Amuzant !....

Mergi la inceput