Manastirea Frasinei
Preotul meu duhovnic m-a indemnat sa merg la Manastirea Frainei, la staretul Neonil.
Sunt din Buc. Cum pot ajunge acolo? Pe internet am vazut ca au si posibilitatea de cazare. Imi poate da cineva amanunte,cat mai pe larg va rog ?
Imi puteti raspunde si pe e-mail.
E singura speranta care mi-a ramas.Si sunteti singurii pe care ii pot intreba.
Multumesc.
Raspunsuri
narcisa.s spune:
Goldi,Ce s-a intamplat daca nu sunt prea indiscreta??din nefericire netul meu merge f prost astazi si nu mi-am dat seama ce esti, barbat sau femeie. Daca esti barbat, ai toate sansele sa ajungi la Sf Manastire Frasinei. Din cate imi amintesc este undeva prin nordul judetului Valcea iar de la Buc la Rm Valcea nu-i asa departe. Daca nu ai masina, incearca sa te interesezi la autogara in Valcea daca exista mijloace de transport in comun pana in com. Muereasca (de care apartine Manastirea Frasinei). Daca ai masina, te uiti pe harta si incerci sa identifici loc. Muereasca.Daca esti femeie, politica manastirii nu iti va permite accesul, dar poti sa ii scri Staretului Neonil Stefan. Garantat scrisoarea ajunge la destinatar. Orice s-ar intampla, sa nu uiti ca Domnul Iisus Christos este cu tine si ca te asculta in orice moment...Nimic nu este cu neputinta pentru Cel care a facut cerurile si pamantul.Eu iti pot confirma ca si prin rugaciunile sfintilor parinti de la Frasinei, Dumnezeu a rezolvat in viata mea probleme care pareau fara iesire.De cele mai multe ori in ultimul minutzel.Doame Ajuta...
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (14+)si tati asteptand o
monica70 spune:
Manastirea Frasinei este langa statiunea Olanesti,in Valcea.Stiu ca am fost acolo in 1986.De fapt sunt doua manastiri,am fost doar la una,unde "am parcat" femeile si la cea originala s-au dus doar barbatii,ca nu au voie femeile e ceva "blestem" sa nu mearga femei acolo ,ca nu stiu ce vor pati.Din Olanesti am mers pe jos intr-o plimbare,peste dealuri,a fost super.Parca era si ceva drum de masina.Deci cazare ai unde gasi in Olanesti.
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIA MEA
" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )
Maria spune:
Draga Goldi,
Daca ai masina e mai simplu de ajuns.Pe ruta Bucuresti-Rm Valcea, treci de Valcea spre Sibiu, iar la 9 KM de Rm Valcea in comuna Gura Vaii se face un drum asfaltat la stanga, este indicator cu Manastirea Frasinei. Parcurgi cam 5 -6 km si te opresti la manastirea de jos, unde au acces femeile. Slujbe se fac doar sambata si duminica, de sarbatori si in ajun de sarbatori. Se poate dormi acolo, vorbesti cand ajungi cu parintele arhondar si te va caza intr-o camera. Parintele staret Neonil nu mai prea coboara la manastirea de jos. Eu te sfatuiesc sa iei legatura cu unul dintre preotii care slujesc, eventual cu parintele Daniil, ii spui lui problema ta, si sigur ii va transmite mesajul tau parintelui staret, care se poate chiar sa coboare sa te intalneasca, daca va fi cazul.
Dumnezeu sa iti ajute!
Maria
cipicah spune:
quote:
Initial creeata de goldi
Preotul meu duhovnic m-a indemnat sa merg la Manastirea Frainei, la staretul Neonil.
Sunt din Buc. Cum pot ajunge acolo? Pe internet am vazut ca au si posibilitatea de cazare. Imi poate da cineva amanunte,cat mai pe larg va rog ?
Imi puteti raspunde si pe e-mail.
E singura speranta care mi-a ramas.Si sunteti singurii pe care ii pot intreba.
Multumesc.
Goldi,sa te ajute Dumnezeu si Preacurata Sa Maica sa treci de cumpana pe care o ai. Am convingerea ca parintele staret Neonil de la Sf.Man.Frasinei iti va fi de mare folos, dar va fi nevoie si de efortul tau personal in aceasta lupta. Dupa ce vei merge la Man. Frasinei ar fi de mare folos sa faci un pelerinaj la mai multe manastiri,mai ales ca prin zona sunt foarte multe : Schitul Iezer (langa Olanesti ),unde sunt moastele Sfantului Antonie de la Iezer, Schitul Pahomie,Man. Cozia, Man. Turnu.
Daca ai masina si poti face aceasta jertfa,nu ocoli Sf.Man. Petru Voda din jud. Neamt,unde il poti gasi pe parintele Iustin Parvu,cautat de mii de credinciosi din intreaga tara.
Nenumarate vindecari si ajutor primesc credinciosii la mormantul parintelui Arsenie Boca de la Sf.Man.Prislop din Hateg.
Binecuvantatele doamne de dinaintea mea ti-au explicat cum poti ajunge la Man.Frasinei. Eu am incercat sa te mai ajut cu cateva sugestii.
Doamne ajuta si sa ne tii la curent cu ce s-a mai intamplat...daca se poate.
goldi spune:
Va multumesc din suflet.
Fiecare raspuns m-a ajutat si va sunt recunoscatoare ca mi-ati sarit in ajutor!
narcisa.s spune:
Goldi, ce ai rezolvat?Ai luat legatura cu staretul Neonil?Cum esti?
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (15+)si Vil asteptand o
marybehappy spune:
Va rog mult sa-mi spuneti si mie daca se pot trimite prin posta acatiste la Manastirea Frasinei si daca cineva are adresa.Multumesc.Maria.
alex_ioanid spune:
http://www.manastirea-frasinei.go.ro/
aici este site-ul manastirii
eu am bunicii dintr-o judetul Valcea si toate vacantele de vara mi le petrec acolo, e mirifca zona... si ca asezare si ca arhitectura.
la manastirea Frasinei am mers de cateva ori.
exista posibilitatea de cazare si in zona Valcii sunt foarte multe manastiri, si toate au farmecul lor, aparte de al celorlalte.
La manstirea Frasinei, probabil ca stii ca este la fel ca si pe muntele Athos, femeile nu au voie sa mearga decat pana la baza. la baza exista o manastire micuta... cu doua camere in care au voie sa intre femeile, si exista si chilii, si se tin si slujbe. de la poarta acestei manastiri, la vreo cativa metri (10-15) este o pancarda pe care scrie legenda de ce nu au voie femeile, si spune ca de aici incolo nu mai au femeile voie sa urce, dar nu exista nicio bariera, niciun "portar" sau ceva de genul asta. te lasa sa alegi tu daca vrei sa mergi mai departe sau nu... insa este ceva in aer... nu stiu cum sa explic... dar pur si simplu nu mai vrei sa mergi, ti se elibereaza mintea de orice curiozitate... e superb! iti doresc sa ajungi acolo cat mai repede si sa ne impartasesti si noua "experienta"
numai bine! si sa ai mereu credinta in Dumnezeu
Maria spune:
Manastirea Frasinei,Com Muereasca cod. 247411, jud Valcea. Sa scrieti pe plic Staret Neonil Stefan.
Maria