Prolactina marita
Buna fetelor
Am aflat de curand in urma analizelor ca prolactina mea a luat o razna , adica val max este de 24.2 iar mie mi a iesit 53 !
Dupa cum banuiti imi doresc o sarcina
Dr mi a dat tratament cu bromocriptina
As vrea sa stiu de la cele care au trecut prin aceasta situatie , la ce sa ma astept
Adica , in urma acestui trat am sanse sa obtin o sarcina ?
Si as mai vrea sa mi spune ti daca ati avut reactii neg in urma tratamentului , nu prea imi place ce am citit in prospect la efecte adverse
Si de luna viitoare voi incepe si stimulare cu closty
Astept parerile voastre
Va multumesc
Lilly79 spune:
Buna.
Mi s-a depistat prolactina marita in luna in care am inceput stimularea cu closty (stiu ca valoarea prolactinei mele era de 2 ori peste valoarea maxima, dar era ceva cu 80 sau cu 800; cred ca valorile astea depind de labprator)
Am inceput sa iau brocriptina din ziua 13 dupa UM, si nu stiu daca de la asta, sau de la closty sau combinatia dintre astea,dar am reusit sa raman insarcinata in luna respectiva. Brocriptina am intrerupt-o la 3 zile dupa intarzierea CM-ului, si la sfatul medicului.
Iar acum astept sa-mi tin bebelusa in brate (nu mai este asa mult
)
Nu tin minte sa fi avut efecte adverse in luna respectiva (nici macar simptome de sarcina nu am avut
)
Lilly
23+ 
mara80 spune:
marynik eu fac tratament pentru hiperprolactinemie de 3 luni si deja observ schimbari in sensul ca in perioada ovulatiei de exemplu mi-a aparut mucusul abundent si clar,slabe dureri de ovare.am mai vb cu cineva care a facut tratament si a obtinut sarcina parca in 6 luni dar ea nu s-a grabit.doctorul meu este foarte optimist si mi-a garantat ca o sa raman insarcinata cat mai curand.iau si eu bromocriptina,acum 3 pe zi, si luna asta repet analiza sa vad daca e in limite normale si o sa incep si stimularea.asa ca sanse sunt!
trebuie sa fim increzatoare.cat despre efecte au fost stari de greata la inceput dar au trecut.eu am inceput cu o doza de jumatate de pastila cate 10 sau mai putine zile depinde cum le suporti!
mult succes!
mara
marynik spune:
Multumesc fetelor
Lilly , in primul rand felicitari pt sarcina , intradevar tu ai fost o norocoasa sa reusesti din prima .Ce dozaj ai luat tu ?
Mie dr mi a spus sa incep cu jumate de pastila seara si apoi in 2-3 sa trec la una pe zi
De cat timp incercai sa ramai insarcinata pana sa descoperi ca ai problema asta si sa incepi tratamentul ?
Mara , tu de cand ai inceput tratamentul ai mai repetat analiza sa vezi cum raspunzi la el ? Si ce valoare ti a iesit atunci cand ai descoperit problema ?
La fel te intreb si pe tine , de cand incerci sa ramai insarcinata ?
O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe
Lilly79 spune:
marynik multumesc de felicitari.
Si eu am inceput cu o jumatate de pastiluta, apoi am marit doza(am avut scris pe-o hartiuta cat sa iau, dar acum nu mai stiu cu exactitate cat era).
La mine era doar a 2-a luna de cand incercam, si nu ma gandeam ca d-ra ma va trimite la analize si ma va pune la stimulare asa repede, dar nu am protestat (vroiam bebe).
Eu am mers atunci la d-ra sa-i zic ca in ultimele 2 luni imi venise CM-ul la 35 de zile, ceea ce nu mi se parea normal(CM-ul era de 27-28 zile).Stia ca ma lasasem de AC de aproape un an, si mai avusesem o problema cu o jumatate de an inainte cand am avut nevoie de medicamente pt a veni menstruatia.Dar nu m-a intrebat de cand incercam cu exactitate sa facem bebe.
Iti doresc multa, multa bafta, si sfatul meu e sa nu te stresezi cum am facut eu (mie mi-a zis d-rul in luna cu stimularea ca am chist functional, si luna aia nu voi avea ovulatie.Plus ca mi-a zis ca va trebui sa iau brocriptina vreo 3 luni, si doar dupaia voi avea sanse sa raman insarcinata. Dar bebele meu s-a incapatanat si-a vrut sa-i faca in ciuda d-rului
. La d-rul respectiv nu ma voi mai duce niciodata, dar d-ra mea era plecata din localitate si trebuia sa ma vada cineva la eco sa vada daca reactionez la closty.).
si sa auzim numai de bine
Lilly
24+ 
monysorescu spune:
Buna marynik!
Si eu fac tratament cu bromocriptina (am inceput cu jumatate de pastila vreo 2-3 zile, pe urma am crescut la 1 iar vreo 4-5 zile, 11/2 cateva zile si dupaia 2 pastile pe zi timp de mai mult timp). Si eu am avut valoarea prolactinei de vreo 2 ori si ceva peste normal insa era 1266 (depinde de laboratorul unde faci analiza).
Ideea e ca dupa un an jumatate de tratament am reusit sa raman insarcinata insa asta ptr ca nu ma grabeam (eu am descoperit intamplator aceasta problema). Insa valoarea prolactinei mi-a revenit la normal dupa vreo 4 luni de tratament(se poate intampla si mai repede insa la mine asa a fost). Insarcinata am ramas fara stimulari si alte cele dupa vreo 3 luni de incercari.
Eu una intru in categoria fetelor care nu au avut absolut nici un simptom de la bromocriptina. Insa am auzit si cazuri care nu au tolerat-o. Acum sunt gravida in 4 luni si azi e ultima zi in care mai iau bromocriptina. Doctora mea endocrinolog a zis ca e foarte posibil ca datorita sarcinii sa mi se regleze aceste probleme si ca atare incercam sa vedem cum evoluez fara.
Inlocuitorul bromocriptinei(are acelasi rezultate insa se ia diferit ca dozaj si costa mult mai mult din cate stiu eu),luat de cele care nu au tolerat bromocriptina este dostinexul. Insa spre deosebire de dostinex bromocriptina nu are efecte negative asupra sarcinii.
Sper ca nu te-am plictisit si ca te-am si lamurit cat de cat. Multa sanatate si sa ai un bebita al tau cat mai curand posibil.
O zi buna!
bb strumf
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Monica&year=2008&month=7&day=18&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"[/url]
mara80 spune:
marynik eu iau bromocriptina de 3 luni si un pic iar acum daca o sa-mi vina cm-ul in ziua 2 o sa repet analiza si sper ca o sa fie bine ptr ca vreau sa incep si stimularea cu clostybegit si dufaston.de incercat,incerc de 3 ani dar abia de 4 luni mi-au descoperit problema ptr ca eu nu aveam nici un simptom caracteristic acestei boli.doar cand am vrut sa fac inseminare m-au trimis sa fac toate dozarile hormonale si atunci au vazut ca mi-au dat tratamente atatia ani degeaba.ce sa fac?asta e.sper ca de acum sa fie bine!
mult succes si tie si sa ne mai spui ce faci!
mara
marynik spune:
Fetelor , eu nu m am incadrat printre norocoasele care sa suporte bromocriptina
Efectiv am zis ca mor de rau ce mi a fost
Azi am vb cu dr si ma trecut pe dostinex
Sper ca pe asta sa l suport ceva mai bine
Va tin la curent
Va pup
O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe
CHOWPERSA spune:
In timpul tratamentului cu brocriptin trebuie sa se instaleze singura ovulatia (prolactina marita inhiba ovulatia) asa ca nu va grabiti cu stimularea.
POZA INGERAS
LA BAITA
PRIMA ZAPADA
LA PETRECERE
ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE
Ninia81 spune:
Buna fetelor!
Am terminat si eu analizele hormonale din zilele 3, 14 si 21 si se pare ca si eu am aceasta problema cu prolactina marita.
Problema este ca am facut analiza in ziua 3 si valoarea a iesit 36.60 (interval de referinta 1.2-29.93ng/ml) iar in ziua 21 valoarea a iesit 61.33.
De ce oare a crescut atat de mult din ziua 3 pana in ziua 21?
Am programare la medicul endocrinolog pe data de 17 feb, dar pana atunci...simt ca o iau razna!
Visul nostru 
ginamaria spune:
sa inteleg ca daca e prolactina mare nu exista ovulatie? Sau daca exista ovulatie nu ar fi problema cu prolactina? Urmeaza sa merg si eu sa fac aceasta analiza, si ma gandeam acum ca eu stiu sigur ca am ovulatie asa cum trebuie.Am facut eco de monitorizare si e ok...
Multumesc