microunde:distrug sau nu unele principii alimentar

microunde:distrug sau nu unele principii alimentar | Autor: alison

Link direct la acest mesaj

ce ziceti ,o fi asa ,ce ati mai citit voi,ca mie asa mi-a trecut pe la urechi:cica aceste microunde ar distruge taman ce organismul trebuie sa asimileze din hrana!explica tia e mult mai ampla dar as vre sa stiu si ce parere aveti voi!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Da ..am auzit si eu ca n-ar fi sanotos.Eu il folosesc doar pt. a incalzi mancarea.M-ar interesa sa citesc ceva concret .Ai cumva un link?

mamica lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alison spune:

nu,inca nu,de aceea am si pus sub. in discutie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

http://www.kambox.net/index.php?action=articles_show&id=1339191593

asta m-a convins nici macar sa nu am asa ceva in casa. e mai greu sa incalzesc la cuptorul aragazului, dar nu imposibil. mai avem si solutia bain-maren

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Nu mai mult decat metoda similara pentru un aragaz normal. Adica daca o sa fierbi legume in apa la microunde da se vor distruge vitaminele solubile in apa in mod similar cu fierberea lor pe aragaz.

In general insa nu ai de ce sa iti faci probleme. Cuptorul cu microunde e sigur pentru alimente, nu li se intampla nimic extraordinar decat ca se incalzesc (neuniform).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Cred ca nu e sanatos, dar e atit de practic incit mi-a devenit indispensabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

eu detest cuptorul cu microunde dar nu ma pot dispensa de el.
link-ul lui Tala nu mi se pare serios;sa luam primul exemplu, cu semintele:daca se udau cu apa incalzita la microunde poti sa tragi concluzii daca celelalte se udau cu apa tot incalzita si racita dar sa zicem conventional,la aragaz,altfel nu poti sa compari corect rezultatele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu o zi sau doua am stat fara el(pana am luat altul) si parca nu ma mai descuram in bucatarie, ajunsesem sa pun cana cu lapte pe ochiul aragazului
noi doar incalzim in cuptorul cu micro unde, nu gatesc nimik...stiu ca nu e chiar sanatos...dar m-am obisnuit cu el...

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

eu nu am asa ceva in casa (si nici n-o sa am vreodata :) Din cate am citit eu microundele incalzesc agitand moleculele si formeaza radicali liberi.

eu va propun urmatorul experiment: Udati 2 plante identice, una cu apa fiarta si racita pe aragaz si cealalta cu apa fiarta si racita la microunde si veti vedea singure ca planta udata cu apa de la microunde moare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

de ce ma sperii
stiu ca nu este ok...dar oare chiar asa de rau sa fie?

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Nici noi nu avem microunde si nici nu o sa cumparam vreodata! Explicatia lui patou, am auzit-o si eu intr-un documentar de discovery.
Mai mult, spuneau ca orice urma organica din mancare moare la microunde.
Stiu ca e usor de folosit, dar pe mine nu o sa ma convinga nimeni ca e si sanatos!

Mergi la inceput