Proces de paternitate

Proces de paternitate | Autor: MarianaTehan

Link direct la acest mesaj

Din pacate am ajuns sa ma intereseze si asa ceva, de cind cumnatul meu a afirmat ca nu o sa vina in tara sa-si recunoasca copilul.Va rog sa ma ajutati cu un sfat,spuneti-mi cum se procedeaza.Ei nu au fost casatoriti legal si atunci ce drepturi poate capata micuta de pe urma acestui proces,pe linga numele tatalui(banuiec).O sa mergem sa vorbim si cu un avocat, dar nu mai am rebdare pina atunci.Astept raspunsuri cu interes.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de MarianaTehan

Din pacate am ajuns sa ma intereseze si asa ceva, de cind cumnatul meu a afirmat ca nu o sa vina in tara sa-si recunoasca copilul.Va rog sa ma ajutati cu un sfat,spuneti-mi cum se procedeaza.Ei nu au fost casatoriti legal si atunci ce drepturi poate capata micuta de pe urma acestui proces,pe linga numele tatalui(banuiec).O sa mergem sa vorbim si cu un avocat, dar nu mai am rebdare pina atunci.Astept raspunsuri cu interes.

Pensie de intretinere.
Filiatia copilului din afara casatoriei fata de tata se face ori prin recunoastere, ori prin hotarare judecatoareasca.
Deci, daca nu-l va recunoaste, va formula cerere in instanta, va aduce probe si martori (cea mai importanta va fi expertiza medico-judiciara).
Important este la acest tip de actiune este sa fie admisa. Adica, din capul locului, trebuie dovedite relatiile intime din perioada conceptiei, precum si ca din aceste relatii s-ar fi putut naste un copil. Exista cteva fine (cauze) de neprimire. Abia dupa aceea intervin restul probelor.
De asemena - termenul, 1 an de la nastere - dreptul nu este prescriptibil, dar apoi se complica lucrurile.

Eu zic ca deocamdata te grabesti, stai sa vezi ce se intampla, poate isi baga mintile in cap cand vine piticul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaTehan spune:

Multumesc mult Lona!Bineinteles ca toata lumea isi doreste ca el sa se intoarca, mai ales ca schimbarea lui este inexplicabila, el si-a dorit copilul si a insistat sa il pastreze, si acum...Sper din tot sufletul ca sa va pot da vesti bune pe viitor.pupici

Mergi la inceput