"L-am intrebat cum e posibil sa am niste teste PAP asa de proaste si o biopsie asa de buna la care el mi-a raspuns fara nici cea mai mica intentie de a da in cineva(cum fac adesea medicii intre ei)ca probabil nu a fost recoltat tesut de unde trebuie."
Nici nu avea de ce sa dea in cineva, pentru ca a nu fi recoltat tesut de unde trebuie inseamna ca pentru cele doua probe s-a recoltat din doua zone, una afectata, una sanatoasa. Dupa conizatie se poate face o biopsie serioasa, am inteles ca din 12 locuri, in cadran de ceas, si rezultatul acelei biopsii e concludent. Deci stai linistita, nu are nici o legatura cu profesionalismul celui care a recoltat .Asta ca sa nu te superi si mai tare pe
Iti doresc multa sanatate, si mi-as fi dorit sa am posibilitatea accesarii acestui forum cand am avut si eu H-SIL
Buna,
am nevoie disperata de un sfat de la voi...:)
am un pap clasa II/III si mi-am extirpat si un polip endocervical al carui rezultat suna "inflamatie cronica hiperplazica papilara endocervicala cu zone de metaplazie scuamoasa cu caracter de CIN1-CIN 2"
ulterior mi-am facut o colposcopie in urma careia nu s-a observat absolut nici o problema pe col.
Medicul mi-a recomandat sa fac o conizatie atat in scop terapeutic cat si de diagnostic. speriata am mai consultat un alt medic caruia i s-a parut mai adecvat sa-mi recomande un chiuretaj biopsic, spunand ca in scop de diagnostic este prea incisiva conizatia...
Din diverse motive am amanat luarea unei decizii... si desi am incredere in primul medic, nu pot totusi sa nu ma gandesc daca n-ar trebui sa incep cu un chiuretaj? si functie de rezultat vad ce se poate face apoi...
din experientele voastre si nu numai, ce ar trebui sa fac?
multumesc