inscrierea la scoala normala sau speciala
Exista posibilitatea de a ne inscrie fetita la o scoala normala, sunt cadre didactice care ar accepta un copil cu probleme la clasa ,cum putem afla ce pasi avem de urmat si daca unii dintre voi au trecut prin asa ceva ii rog sa ne indrume si pe noi .
Raspunsuri
dracusorul spune:
exista si programe speciale: cauta referinte la programul Step-by-step, este finantat de Soros parca, si se poate plati si un asistent care sa stea cu copilul in clasa pina se obisnuieste
oanademunck spune:
o poti inscrie la scoala normala insa va avea nevoie de un psihopedagog sau insotitor pedagogic care sa stea cu ea la ore; Nu stiu exact ce probleme are fetitza pentru a te ajuta mai mult
zetapompilia spune:
sergiana, ce probleme are fetita ta? spune-ne mai multe ca sa te putem ajuta. Are certificat de handicap? daca da, ce grad are?
mami_81 spune:
Buna,
Zetapompilia te felicit pentru tot ce ai facut pentru evolutia copilului tau..Cum merge Asociatia?Fetita ta cum se descurca la gardinita?Mai faceti ceva terapie?
As avea nevoie si de niste sfaturi in ceea ce priveste legislatia actuala din Romania referitor la integrarea copiilor cu dizabilitati in scoala normala.
Fiul meu are o intarziere psiho-motrica moderata (la nastere a suferit o hipoxie cerebrala in urma dublei circulare de cordon ombilical) si inca fac tot efortul pentru a exploata tot potentialul lui.
Astept raspunsul tau.Numai bine va doresc!
zetapompilia spune:
Mami, asociatia merge foarte bine. Chiar ieri am avut un spectocol umanitar "Copii pentru copil". A fost o reusita. Am avut sala de la teatru arhiplina. Impresionant.s-au strins banuti pentru un copil din asociatie. Fetita mea are 14 ani. da este integrata intr-o grupa speciala,invattamint prescolar( asta pentru ca am reusit destul de tirziu sa facem citeva grupe speciale). Da , in afara de educatorul de la grupa , mai lucreaza individual pe cabinetul de psihopedagogie, mai precis logopedie, pentru ca la virsta aceasta, logopedia este prioritara. Sunt foarte incintata de evolutia ei. Multumesc lui dumnezeu ca imca mai o pot ajuta. Cred ca problemele copiilor nostri sunt asemanatoare. Si Oana a recuperat foarte bine locomotor. Iti doresc multa curaj , si multa putere de munca . Tu esti primul om care o poti ajuta. Curaj, speranta, incredere. Pupici
paula2003 spune:
Oana eu nu am inca copil de scoala dar din experienta cu gradinita si din ce mai discut cu mamicile despre copii lor....pot sa-ti raspund putin.
Cauti o scoala unde sa-l primesca pe copil. Unele spun ok de la inceput altele .... tu cauti. Nu trebuie sa depasesca varsta de 8 ani si ceva(dupa 9 ani nu-l mai primeste la normala). Automat dupa 9 ani este directionat la speciala. Cred ca-ti trebuie adresa de ciclu scolar de la comisia de handicap si actele normale inscrierii.
Cauta si mult succes.
Eu am o prietena care are un baiat foarte destept si cu greu a reusit sa-l inscrie la o scoala. Eu i-am sugerat sa incerce pe la scoli cu copii mai putini si sa le spuna ca legea ii obliga sa-l primesca pe copil. M-a ascultata si a nimerit undeva super. I-am spus sa o roage pe dir. sa o dea la o inv. cu suflet mare si cu credinta. Acum sa vedem din toamna ce suflet are.
Daca nu se va descurca ceri profesor de sprijin. Mergi apoi sa vezi cine iti va fi recomandat de la o scoala speciala in sectorul din care faci parte.
In mare ti-am spus toate etapele. Acum fruntea sus, ferma si bate la usi. Nu cere mila si nici umila sa nu fii. Tratezi subiectul ca si cum nu ar avea nimic copilul, cum ti-ar fi normal sa ti-l primesca si normal sa-l inscrii.
Iti tin pumnii. Grabeste-te ca deja s-au facut de mult inscrieri pt. acesta toamna.
Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri